ייעוץ למיזוג אוויר

zeevkoplovich

New member
ייעוץ למיזוג אוויר

אני עומד לעבור לדירה חדשה עם הכנה ל2 מזגנים מיני מרכזיים כאשר מזגן אחד מיועד לחלל המרכזי(סלון, מטבח, פינת אוכל)בשטח כ40 מ"ר והמזגן השני ל3 חדרים בשטח של סה"כ כ32 מ"ר. ההכנה כבר כוללת הנמכות ,צנרת, וכן מפסק חד פאזי לכל מזגן. 1- האם מפסק חד פאזי יספיק או שעלי לשדרג לתלת פאזי? (הדירה עצמה בעלת חיבור תלת פאזי3*25 אמפר). 2- איזה סוג מזגן מיני מרכזי כדאי לי לקחת? 3-האמנם יש יתרון במזגן תלת פאזי על פני חד פאזי

יקי30

New member
מזגן

1 כן יש יתרון לתלת פאזי על חד פאזי בכך שהמדחס יותר אמין מכמה סיבות בינהם זרם עבודה נמוך יותר וסיבה נוספת היא דרך הנעת אותו מדחס דבר שני לחדרים עדיף לשים מזגן בכל חדר לגבי חיבור החשמל הוא יספיק לך,אבל (ויהיו פה כמה שיסתרו אותי) עדיף לך כבר עכשיו לשנות את החיבור ל3*40 (העלות היא מינימלית אלא אם כן החשמלאי שלך שודד,גזלן או גרזן)

רשר

Well-known member
מנהל
סה"כ השטח לא מספיק למזגן 3 ~

ולמען האמת גם למיני מרכזי אבל זה יותר יפה. אם כבר יש הנמכות והכל מוכן, התקן שני מזגנים לפי התכנון המקורי ותהנה מרמת שירות של מחלקה ראשונה. יעוץ מבקשים לפני ביצוע, כי כך אפשר להנות מהעצות ואולי לישם אותן.

יקי30

New member
אמרנו בלי לדבר שטויות!!

ואתה מדבר שטויות!!!! מה הקשר בין שטח קרור לשלוש פאזות?? אם אין לך מושג עדיף שלא תכתוב מאשר לכתוב שטויות חסרות כל בסיס או ידע כלשהוא.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה שנתת לי הזדמנות לענות לך

ישירות בשפתך הגסה! לא אנצל הזדמנות זאת, אענה כרגיל בנימוס תשובות לענין כמיטב יכולתי וידעתי, השואל שאל לגבי שני מזגנים לבית בשטח מגורים: אחד(ללא גג)של 40 מ"ר ושטח שני (עם גג) של 32 מ"ר. בשטחים כאלה קטנים אין הצדקה כלכלית להתקין מזגן תלת פזי כי הוא יהיה יקר מדי, כנ"ל אין גם הצדקה כלכלית למזגן מיני מרכזי אלא אם מעונינים בגימור של הנמכות ומראה יפה. מאחר והכל כבר מותקן אין טעם ליעץ להתקין בכל חדר בקומה השניה מזגן נפרד כי ההשקעה הגדולה כבר נעשתה. אם יש לך הערות והשגות אשמח לקרוא אותן בתנאי שהן בשפת בני אנוש.

יקי30

New member
שפתי הגסה

אומרת שאם רוצים למזג חלל של 40 מטר זה יוצא24000 ביטיו ומאחר שצריך למזג גם סלון וגם מטבח,בהנחה שבסלון יהיה יותר מבן אדם אחד ובטבח ייפלט מדיי פעם חום מהתנור או כל סיר בישול אחר כל אדם שמבין קצת במיזוג(ואתה כנראה לא) היה מעלה את כמות הקרור למטר וגם אם היה בא אידיוט והיה מייעץ לשים בדיוק 24000 ביטי יו אז גם בגודל זה יש מזגנים תלת פאזיים ולמה לא לשים תלת פאזי? לגבי החדרים: המלצתי לשים מזגן בכל חדר,זה שהמתכנן דעתו ושכלו לוקים בחסר אף אחד לא צריך לסבול(כבר כתבתי רבות על ההבדלים בימיזוג חדרי שינה)

רשר

Well-known member
מנהל
עדיין אתה לא קורא את הודעת המקור?

יש תשתית מושלמת כולל חשמל. החלפה למזגנים 3~ תחייב: 1 החלפת החיווט מהלוח למזגנים 2 החלפת מפסקים למזגנים. 3 החלפת החיווט בין המעבים למאיידים. במצב הקיים אין כל הצדקה כלכלית לכך. להזניח את כל מה שהושקע: בהנמכת התקרה, צנרת נחושת, ניקוז מסודר, חיווט חשמלי, כדי להגיע לאידיאל ה"נשגב" של מזגן נפרד לכל חדר? לכן ההמלצה הנבונה צריכה להיות: "התקנת מזגנים בהתאם לתכנון"

מאגר

New member
אם תיקח שני מזגנים תלת פאזיים

אחד לסלון 5 כ"ס והשני לחדרים 4.5 כ"ס אין צורך להגדיל חיבור חשמל ל40A מאחר ו10 כ"ס צורכים ביחד 10A לכל פאזה 3X25A מספיק ביותר.אין צורך להכנס להוצא מיותרת לפחות בשלב הראשון

יקי30

New member
א טעות

מזגן 4 לוקח כ8 אמפר לפאזה שנית עד כמה שידוע לי ההבדל הוא רק בתשלום לחיבור לח"ח הרי כל התשתית כבר קיימת. ואילו בעתיד ייצטרכו לשלם ביקורת ח"ח+עלות בדיקת חשמלאי.

לגבי חיסכון בחשמל

אין לך שום חיסכון בצריכת החשמל צרכן 3 פזות - העומס של הצרכן מתחלק ל 3 פזות כך שאתה לא מעמיס יותר מידי על פזה אחת. בסה"כ אתה מחלק את העומסים בצורה שווה יותר ללא עומס מיותר על פזה אחת מתוך השלוש.

מאגר

New member
יקי 30 זה קורה יש טבלה מסודרת

מזגן 4 כ"ס צורך כ4.5A לפאזה ומזגן צורך כ- 6A לפאזה עם שנהם עובדים יחד הם צורכים כ-10A לפאזה ואז נישאר עדין 15A לכל פאזה כך אין צורך לעשות הגדלה שעוה כל כך הרבה כאשר עושים חשבון של עלות מול תועלת.

למעלה