ייעוץ להשקעה בבש

ייעוץ להשקעה בבש

ההורים שלי לקראת גיל פנסיה ברשותם כסף מזומן
בו הם רוצים לרכוש שתי דירות האחת להשקעה ואחת למגורים.
בפועל יעברו לדירה למגורים רק עוד שלוש שנים. אז מה כדאי לעשות:
1.לקנות עכשיו דירה זולה להשקעה ועוד שלוש שנים דירה למגורים
2. לקנות כעת דירה יקרה יותר שתשמש בעוד שלוש שנים למגורים ובנתיים להשכיר. ובעוד שלוש שנים יקנו דירה נוספת זולה להשקעה.

@לא ניתן לקנות את שתי הדירות כעת כי חלק מהכסף יהפטך לנזיל רק עוד שנתיים

ortes7474

New member
עדיף לקנות דירה זולה להשקעה

בודאי שעדיף לקנות דירה זולה להשקעה.
במידה והורייך הקנו דירה למגורים וישכירו אותה. עוד 3 שנים תצטרכו לעשות שיפוץ מקיף.
חוץ מזה במידה וקונים דירה להשקעה בב"ש אז מומלץ קרוב לאונברסיטה בשיכונים. אני לא מאמין שההורים שלך ירצו לגור שם.

בהצלחה

אבל מצד שני מה אם מחירי הדיור יעלו מאוד?

הרי באחוזים ההפסד על אי רכישת דירה יקרה
יהיה גבוה יותר מאי רכישת דירה זולה להשקעה

ortes7474

New member
דווקא להפך בדר"כ כלל

דירות זולות עולות יותר במחיר.
אבל אם אתה מסתכל על זה כהשקעה. בשכונות אתה יכול למצוא דירה טובה החל מ 600,000 ש"ח ולקבל עליה שכירות ( בתנאי ש 4 חדרים 3300 ש"ח.)
במידה ואתה קונה דירה למגורים בשכונה טובה . קח לדוגמה את שכונת רמות היום דירת 4 חדרים ממוצעת עולה שם לפחות 950,000 ש"ח. ומבחינת שכירות תקבל אותו דבר. מה שאומר שהתשואה על דירת שיכונים גבוה יותר.
ובדירות סטודנטים מה שנראה שלא יעלה יותר להפתעתי תמיד עוד יותר עולה והשיא זה בתקופת הקיץ. ( למרות שלא לנצח ההייתי בונה על עליות מחירים.)

ישנם המון שיקולים ושאלות לשאול אותך

על מנת להבין את המידע והתמונה הכוללת ולתת את התשובה הנכונה והמדוייקת.

אמליץ לך להתיייעץ עם אנשי מקצוע מעבר לפורום אינטרנטי.

בהצלחה.

lightflake

New member
לא מבין בנושא אבל הקומון סנס שלי אומר דווקא לקנות את היקרה

למה?
קודם כל כי לא משנה מה יהיה מצב השוק, להורים שלך כבר תהיה הדירה למגורים כך שהם לא יתקעו פתאום, זה יותר חשוב לדעתי משיקולי רווח השקעה מקניית דירה זולה (ואגב סבירות גבוהה יותר בדירה זולה לבעיות עם דיירים שקשה להם לשלם ושעושים יותר בעיות)
השכירות החודשית מן הסתם תהיה גבוהה יותר אז במקום ששאר הסכום סתם ישב בבנק לפחות הוא בינתיים "יעבוד" וייצר הכנסה פסיבית
&nbsp
כל השאר (דירה זולה ערכה יעלה יותר או פחות - אלו הכל ספקולציות ולא הייתי ממליץ להורים שלי לבנות על ספקולציות)
&nbsp

למעלה