ייעוץ להמשך טיפול

sivan1710

New member
ייעוץ להמשך טיפול

שלום אני רוצה להתייעץ בקשר להמשך טיפול רפלקסולוגי שאני עושה לאחרונה. עשיתי 10 טיפולי רפלקסולוגיה בפרק זמן של 3 חודשים בהפסקות, והבעיה היא שאני לא רואה שיפור ברמה הפיזית, בנושאים של מערכת העיכול ועייפות כללית. יתכן שהשינוי היחיד הוא שינוי פנימי, סוג של פרספקטיבה אחרת שקיבלתי על כל מיני דברים, אבל אי אפשר לדעת מאיפה באה לי ההרגשה הזו, אולי זה בא ממקום אחר כמו רצף אירועים של הזמן האחרון ולא בהכרח כתוצאה חיובית של הטיפולים. בשלב זה המטפלת מציעה לי להמשיך בסדרת הטיפולים, שזה בערך עוד כ-5-6 טיפולים, כי לדבריה זה יכול לשמש כטיפול מונע, כלומר טיפול שימנע בעתיד את החמרת התסמינים שציינתי קודם, או כל החמרה כללית אחרת. ואולי אפשר יהיה גם להשיג שיפור במצב נכון לעכשיו, כך שמומלץ להמשיך את רצף הטיפולים. בתחילת הטיפולים בכלל לא הרגשתי טוב, ברמה הפיזית והנפשית היו לי תופעות מוזרות, כמו כאבים ועצבנות, לאחר מכן כבר הרגשתי יותר טוב בקבלת הטיפולים , והיה לי שינוי פנימי ברור יותר , אבל לא באופן פיזי. בשלב מסויים גם הרגשתי שהאפקט נעצר באיזשהו מקום ולא ניתן להמשיך אותו. בעיקרון, לא היה לי רצף בטיפולים של פעם אחת בשבוע , כל שבועיים- שלושה בערך הפסקתי לשבוע מכל מיני סיבות. כרגע אני לא יודעת אם הבעיה היא ברצף או במשהו אחר, אולי הטיפול לא מתאים לי ולא משיג את מטרתו ולא כדאי לי להמשיך. אני אשמח מאוד לשמוע דעה מקצועית או כל עצה אחרת בנושא. תודה רבה!

גיא Myfoot

New member
נסיון לענות ....

1. טיפול רפלקסולוגי צריך שיהיה לפחות פעם בשבוע אם לא פעמיים בשבוע למשך הסידרה הראשונית .... 2. התופעות שהיו לך בהתחלה הן תופעות "טובות" בעקרון , הן נקראות ריאקציות לטיפול והן בדרך כלל עוברות תוך 24 עד 48 שעות אחרי הטיפול. זה בדרך כלל מראה שהטיפול עבד על משהו ונגע במשהו .... 3. שינוי פנימי הוא מאוד חשוב בטיפול רפלקסולוגי. זה אומר שהטיפול כן עבד ..... בדרך כלל שינוי פנימי גורר אחרי שינוי פיזי.... צריך לבדוק טוב טוב אם השינוי הפיזי לא קרה גם .... (ולו רק ב"קטנה" .....) 4. צודקת המטפלת שלך שאומרת שיש לעשות "תחזוקה" ובכללי - לא תמיד טיפול רפלקסולוגי מתאים לכל מטופל, יכול להיות שסוג זה של טיפולים לא מתאים לך וצריך לבחור סוג טיפול אחר. לפעמים גם המטופל והמטפל לא "מתחברים" ואולי צריך להודות בכך ולהחליף מטפל ..... לפי מה שכתבת - כן היו שינויים למרות שהבעיה הראשונית והעיקרית בגללה הגעת לטיפול לא נפתרה. אולי צריך עוד זמן ? אשמח לענות עוד על כל שאלה גיא

sivan1710

New member
תודה גיא

גיא תודה על התשובה, נראה שעברת על כל הסעיפים הנכונים , בתור מטפל אתה מכיר את השאלות שצריך לשאול, אולי תוכל לומר לי כמה זמן צריך בערך בשביל להצליח בטיפול, למרות שזה אישי אצל כל אחד, אני שואלת באופן כללי. מה זה סדרת טיפולים בשבילך? כמה טיפולים צריך לכל מטופל? ובשביל בעיות כמו שלי , כמה טיפולים מומלץ בד"כ? רציתי להשיג איזון כללי שאפשר יהיה להרגיש אותו , בנושא של עייפות כללית, אין שום שינוי,לא ביום ולא בלילה, רגישות גבוהה במערכת העיכול, הכל ממשיך כרגיל, יש עליות וירידות במצב בהתאם לכל הגורמים הרגילים. הסברתי למטפלת שאני יכולה לשמור על מצב טוב רק כאשר אני שומרת על תזונה נכונה ומשגיחה על הדברים האלה וכל המאכלים שמציקים לי( תסמונת המעי הרגיז, אבל נראה שהבעיה החמירה לי עם הזמן). לדבריה, אני תמיד צריכה להקפיד ולשמור , בדיוק כמו כולם, ואולי יותר מאחרים, אבל אין מצב שהטיפול יגרום לי להשתנות כך שאני אוכל לאכול דברים שלא מתאימים לי ולהרגיש טוב. אני מבינה את הנושא הזה של מה שמתאים לי הוא הכי טוב בשבילי, אבל בכל זאת אין שיפור, אין איזון במצב. אז איך יודעים אם סוג הטיפול הזה מתאים לי? לדעתי, שינוי פנימי בהרגשה לא מספיק בשביל להעיר אותי מוקדם בבוקר בימים אלה. תודה רבה!

שלום סיון

שינוי פנימי בהרגשה יכול להיות התחלה של שינוי גדול יותר. כל שינוי הוא שינוי, והוא יכול לגרור אחריו הרבה דברים אחרים שיבואו. אם יש לך בעיה במערכת העיכול, ואת יודעת שיש מזונות שלא טובים לך- כדאי להקפיד שלא לצרוך אותם, ואולי אפילו לפנות למטפל אחר, העוסק התזונה (נטורופת וכו'). אין אדם שלא מתאים לו לקבל טיפולים, צריך להתאים לכל אדם את הטיפול שנח לו, שהוא אוהב, ושהוא מתחבר אליו. שיהיה בהצלחה!

csh018

New member
שלום sivan1710

לא שיתפת אותנו את הסיבה לה יגעת לטיפול, כדי שלי יהיה איזה מדד להשוות האם בסוג בעיה X מספיק מספר טיפולים כזה או אחר. למרות שלדעתי כל מטופל הוא עם הקצב שלו, יכולת קבלת השינוי, יכולת אחלמה, ויכולת לקבל את הטיפול. עפ"י סיפור נראה שכן קרה משהו יש ריאקציות לטיפול נכון הם דווקא לא נעימות אך בד"כ אלו הריאקציות שמובילות לאחלמה שיפור ושינוי. האם להמשיך בטיפול זה בידיים שלך את שקובעת אם מצבך כיום שונה מיום כניסתך לטיפול והאם את רואה שהטיפול עוזר לך להמשיך במסע או שתוקע אותך ולא עוזר לך להמשיך לפעמים זו לא השיטה אלה המטפל/ת ש "קטנים" עליך. רפואה שלמה שלומי

sivan1710

New member
תודה csh018

שלום בהודעה הראשונה אני כתבתי בקצרה מה הבעיה, נושאים של מערכת עיכול ועייפות כללית, בתשובה לגיא פירטתי יותר. שאלתי כמה טיפולים צריך בערך בשביל ליצור איזון במצב של עייפות, קושי לקום בבוקר, ומצב של IBS- תסמונת המעי הרגיז. לפני טיפולי הרפלקסולוגיה, ניסיתי טיפול דיקור סיני אחד לכאבי ראש , והיה פשוט נורא, לא חזרתי יותר.זה גרם לחולשה, סחרחורת, החוורתי והרגשתי גרוע הרבה זמן. יש לי רגישות גם לטיפולים כנראה. נראה שאת הכל אני צריכה לנסות לאזן בעצמי. ברפלקסולוגיה הרגשתי שבשלב מסויים האפקט נעצר ולא ניתן לחזור אליו שוב, ואני דווקא חושבת שזו השיטה ש"מצומצמת" קצת בשבילי , כנראה צריך משהו נרחב יותר, בעיקר פעילות ספורטיבית, אבל כאן הבעיה, שאין לי כוח לזה. השינוי שלי הוא בעיקר פנימי , אבל בהחלט לא מספיק. אשמח לשמוע את דעתך, האם גם אתה מטפל בשיטה זו או בתחום אחר? תודה רבה!

גיא Myfoot

New member
המשך ....

אני חושב שמה שאני ואחרים מנסים להגיד לך, זה שהרעיון שעומד מאחורי הרפלקסולוגיה ותחומי טיפול אחרים ברפואה ההוליסטית הוא איזון בין הצד הפיזי שלך והצד הנפשי רוחני שלך (או כמו שאת אומרת הצד הפנימי .....) אחד היסודות שלהרפלקסולוגיה הוא שהפיזי מראה לנו בדרך כלל את הסימפטומים והממנו אנחנו מתחילים את הטיפול שמטפל בבעיות נקודתיות אבל ממנו אנחנו ממשיכים לכוון השינוי הפנימי שלך או של כל מטופל אחר. הסיבות בדרך כלל הן בעניינים שבפנים, דרך החיים, דרך המחשבה וכו' טיפול בעניינים האלו כמו שינוי בדרך חיים, דרך מחשבה וכו' יפתור את הבעיות בדרך כלל ושוב אני חוזר למה שאמרתי בהודעה הקודמת, אם היו שינויים והבנות - את כבר בדרך הנכונה, יש מצב שטיפול מצויים "נתקע" ולא עוזר לך יותר, זה מאוד אישי .... ויש מצב להחליף מטפל או טיפול בכלל .... בהצלחה גיא

csh018

New member
את מגדירה 2 תופעות שיתכן שאחת משפיעה על

השנייה ויתכן ולא. אני לא יודע מה גורם לעייפות ( בשנייה אני יכול למצוא 10) והאם טופלת בהתאם לסיבה או שהסיבה בברור. מעי רגיז זו הגדרה שהרפלקסולוגיה יכולה לתת לה מענה מצויין. לגבי שאלת השאלות כמה טיפולים? אישית אני קובע יחד עם כל מטופל ומטופל ציפיות ברורות ו/או מדדים שניתנים לבדיקה. אם לא נעשה שינוי אחרי הטיפול ה-3 אנו נפרדים ומאחלים רפואה שלמה ובהצלחה. אבל מראש לקבוע 10 15 100 לא יודע יש אחד שטיפול אחת מרים אותו ויש אחר ש100 לא יעזרו. כמות הטיפולים זה נתון שנכנס מקופות החולים שלהן המשמעות היא כסף!!! אני לא מכיר מטופל אחד שאחרי טיפול אחד קופת חולים אחזירה לו את כספו. אולי כן לא יודע תחדשו לי. לשאלתך האחרונה אני אישית משלב מספר שיטות, למרות שלבעיות עיכול רפלקסולוגיה היא מעולה. רפואה שלמה שלומי

sivan1710

New member
תודה גיא ו - CSH018

תודה לכם על העצות וההבהרות, לדעתי הטיפול התחיל טוב למרות התגובות השליליות אבל פתאום זה נפסק ונעצר. המטפלת אמרה בהתחלה שאחרי 5 טיפולים צריך לדעת מה קורה ואם להמשיך אבל אצלי היו הפסקות שכנראה הפריעו לרצף. בדיוק מהסיבות האלה לא קבעתי טיפולים מראש, אני קובעת כל פעם מחדש במקום. אני מקווה לבדוק בפעם הבאה מה קורה ומה יכול להתחדש ולהחליט על המשך הטיפול. תודה רבה!

avorly

New member
ברוכה הבאה באור ../images/Emo82.gifנו

דיברת על "שינוי פנימי ברור יותר , אבל לא באופן פיזי", ושאלותי הן- מה היו הציפיות שלך מלכתחילה מסדרת הטיפולים שעברת? האם תאמת ציפיות עם המטפלת לפני התחלת הסדרה? מה היא תחושתך לאחר הטיפול? תוכלי לתאר?

sivan1710

New member
תודה avorly - תשובות

שלום הציפיות שלי מלכתחילה מסדרת הטיפולים היו קשורות בשיפור פיזי של הבעיות שהזכרתי, בכלל לא חשבתי על שינויים ברמה הרגשית למרות שכל הזמן המטפלת הזכירה את עניין הקשר של גופנפש, שזה הבסיס ברפואה הוליסטית ושזה הולך ביחד. למרות שאני מבינה את העניין הזה באופן כללי, עדיין לא ציפיתי לשינוי פנימי, באתי כי האמנתי שזה יכול לעזור לי להרגיש יותר טוב ברמה הפיזית, ובאמת אני לא מבחינה בשיפור מסויים, משהו שניתן להרגיש , מבחינתי יכולתי להישאר במצב הזה גם קודם. אף אחד לא יכול לדעת מראש איך ניתן יהיה להרגיש בטיפול ולכן לא קבעתי סדרת טיפולים, באתי כל פעם מחדש , היא אמרה בהתחלה שצריך להרגיש שינוי ממשי אולי לאחר 5 טיפולים בערך, אז הרגשתי תופעות , תגובות לטיפול וההשפעה כאילו נעצרה. הטיפול עוד לא הסתיים אבל אני רוצה לסיים אותו, נראה לי שחוסר הרצון שלי להמשיך משפיע על המשך הצלחת הטיפול. כמו שאמרתי קיבלתי שינוי פנימי ברור יותר אבל אני לא יכולה לקבוע בוודאות אם זה כתוצאה מהטיפול או מדברים אחרים בחיים, בעולם,דברים שהשפיעו על הלך המחשבה שלי, רצף אירועים של אותו זמן, הפתעות, הבנות חדשות ששינו לי את דרך המחשבה. דבר נוסף הוא שהמטפלת אומרת שהשינוי יכול להיות מאוד איטי גם רמה הפיזית וגם ברמה הרגשית, דברים זזים אבל לאט מאוד ויש אפשרות שאת ההשפעה אני אוכל לראות בעוד זמן מה, אולי כמה חודשים, כשכביכול אני אולי אוכל לעשות דברים שלא עשיתי קודם, להיות במקום יותר טוב בחיים , לחוות הצלחה, ואולי רק כך אני אוכל לראות את עוצמת השינוי כתוצאה מהצלחת הטיפול. זהו, ניסיתי לתאר כמה שיכולתי את המצב, אני אשמח לשמוע את דעתך, ואם את מכירה מקרים כאלה. תודה רבה.

sivan1710

New member
תודה avorly - תשובות

שלום הציפיות שלי מלכתחילה מסדרת הטיפולים היו קשורות בשיפור פיזי של הבעיות שהזכרתי, בכלל לא חשבתי על שינויים ברמה הרגשית למרות שכל הזמן המטפלת הזכירה את עניין הקשר של גופנפש, שזה הבסיס ברפואה הוליסטית ושזה הולך ביחד. למרות שאני מבינה את העניין הזה באופן כללי, עדיין לא ציפיתי לשינוי פנימי, באתי כי האמנתי שזה יכול לעזור לי להרגיש יותר טוב ברמה הפיזית, ובאמת אני לא מבחינה בשיפור מסויים, משהו שניתן להרגיש , מבחינתי יכולתי להישאר במצב הזה גם קודם. אף אחד לא יכול לדעת מראש איך ניתן יהיה להרגיש בטיפול ולכן לא קבעתי סדרת טיפולים, באתי כל פעם מחדש , היא אמרה בהתחלה שצריך להרגיש שינוי ממשי אולי לאחר 5 טיפולים בערך, אז הרגשתי תופעות , תגובות לטיפול וההשפעה כאילו נעצרה. הטיפול עוד לא הסתיים אבל אני רוצה לסיים אותו, נראה לי שחוסר הרצון שלי להמשיך משפיע על המשך הצלחת הטיפול. כמו שאמרתי קיבלתי שינוי פנימי ברור יותר אבל אני לא יכולה לקבוע בוודאות אם זה כתוצאה מהטיפול או מדברים אחרים בחיים, בעולם,דברים שהשפיעו על הלך המחשבה שלי, רצף אירועים של אותו זמן, הפתעות, הבנות חדשות ששינו לי את דרך המחשבה. דבר נוסף הוא שהמטפלת אומרת שהשינוי יכול להיות מאוד איטי גם רמה הפיזית וגם ברמה הרגשית, דברים זזים אבל לאט מאוד ויש אפשרות שאת ההשפעה אני אוכל לראות בעוד זמן מה, אולי כמה חודשים, כשכביכול אני אולי אוכל לעשות דברים שלא עשיתי קודם, להיות במקום יותר טוב בחיים , לחוות הצלחה, ואולי רק כך אני אוכל לראות את עוצמת השינוי כתוצאה מהצלחת הטיפול. זהו, ניסיתי לתאר כמה שיכולתי את המצב, אני אשמח לשמוע את דעתך, ואם את מכירה מקרים כאלה. תודה רבה.

למעלה