ייעוץ לגבי שיר שלי

Mister Pinto

New member
ייעוץ לגבי שיר שלי

שלום לכם :) אני זקוק לייעוץ, בכוונה לא מקצועי אלא של אנשים אקראיים, בקשר לשיר שלי. כתבתי והלחנתי שיר והצגתי בכיתה (אני לומד מוזיקה..), השמעתי את השיר, המורה אמר שיש לו כמה בעיות עם השיר קודם כל המשפט "גם לך ידפוק האושר בקרוב".. הוא לא הבין את המשמעות, הסברתי שכמובן מדובר שהאושר ידפוק בדלת. לי זה נראה ברור, אני רק רוצה לדעת מה לדעתכם, כדי לדעת אם להחליף את המילים... אני מרגיש שלם איתם, אבל חשוב לי לדעת מה הרוב חושבים. בנוסף, הפזמון מתחיל ב "אתה מבולבל מאוד"... והשיא שלו ממשיך בשורה "גם לך ידפוק האושר בקרוב", המורה אומר שלוקח יותר מידי זמן עד שמגיעים לשיא של הפזמון, והוא ממליץ אחרי הבית השני להכניס את שלושת השורות האחרונות לבית, ואז לשיר את הפזמון המלא. דעות מקצועיות הם פרפקציוניסטיות *לפעמים* יתר על מידה (לדעתי), ובסופו של דבר האנשים ששומעים את המוזיקה והופכים לקהל, הם האנשים דווקא הלא מקצועיים שאינם עוסקים בתחום. לכן חשוב לי לדעת מה אתם חושבים, מה האוזן שלכם חושבת... כאן אפשר להוריד את המילים- קובץ וורד: http://www.upf.co.il/file/217546594.html וכאן אפשר להוריד את השיר- מוקלט ביתית רק אני והגיטרה: http://www.upf.co.il/file/31965428.html תודה לעוזרים ולמנתחי השירים הנחמדים :)

avitano

New member
המממ

בתור מי שכותב שירים - אני אף פעם לא שואל ולא מקשיב לעצות של אחרים כי השיר נכתב מבפנים ועובדה שעד היום אני קורא שירים שנכתבו לפני שנים והם משקפים לי את מה שהרגשתי בזמן שכתבתי אותם לי זה גם היה ברור עוד לפני שהסברת, ש"גם לך ידפוק האושר בקרוב" הכוונה לדפיקה בדלת אולי המורה רוצה להפוך שיר ללהיט, שזה משהו אחר לדעתי שיר צריך להיכתב כמו שהוא לכן אני נמנע מללמוד כתיבה הדוגמא הקלאסית בשבילי היא בית הבובות, שכל שיר שלהם נכתב ממש ע"פ הספר ולכן הם גם כולם נשמעים כמו אותו שיר (מבחינת מילים, לאו דווקא מבחינת לחן)

Nחמן

New member
לא מדויק

אומנם אין מגבלות חוקיות וכל אחד יכול לכתוב ככל העולה על רוחו ובלבד שלא יהיה בזה הסתה לדבר עבירה. עם זאת אני בדעה, שכדי לחבר מילים למוסיקה יש לדעת לא רק מוסיקה אלא גם עברית. אין צורך להיות בעל תואר ד"ר ללשון אבל לפחות עברית ברמה בסיסית. אל תשכח, שהמשורר מעוניין לשווק עצמו לקהל רחב ככל האפשר. אם הוא ייצמד לרובד התחתון של השפה, אולי ימצא חן בעיני הרובד הנמוך בעם אך לא האצולה, שמעוניינת בחומר רציני יותר. בעיניי אביעד מגלה נטייה לכשרון וטוב לו, שהןלך בדרך זו, אבל תמיד כדאי לשאוף להגיע למעלה ככל האפשר.

Mister Pinto

New member
היי תראו,

קודם כל אני לא לוקח עצות של אחרים כחובה, אלא כערבון מוגבל, כדעה שהיא מאוד חשובה לי, אבל לא תחליט עבורי- אלא רק אחרי שיקול דעתי. המורה בעצמו אמר לי לאחר השיעור, כשאמרתי לו ש"גם לך ידפוק האושר בקרוב" נשמע לי דוקא כן בסדר, הוא אמר שזו דעתו ושקודם כל אהיה נאמן לעצמי, ואם אני שלם עם זה אז להשאיר את זה כמו שזה. ללמוד כתיבה זה חשוב (אם זו גם כתיבה שצריך להלחין), עד היום כתבתי בצורה מסוימת וגיליתי צורה נוספת ו"נכונה", למשל לדאוג שמשקלי הבית יהיו שווים אחד לשני. זה הופך את השיר ל"קליט". בכוונה במרכאות, כי זו לא המטרה של השיר. אבל המאזין מבחינה מוזיקלית מצפה לבית הנוסף בידיעה שהוא הולך להישמע בצורה דומה... ואנשים אוהבים לשמוע את מה שמוכר להם באוזן, ולא שינוי פתאומי. אל תטעה, אני לא כותב ומלחין רק בשביל אחרים, אבל חשוב לדעת גם את הדברים הללו, ואיך ליצור פופ בעצם ואיך המוזיקה בתעשייה עובדת. "גם לך ידפוק האושר בקרוב" חשבתי אולי לשנות ל "גם בך יגע האושר בקרוב", כך שהמשמעות נשארת. אבל עוד לא נסגרתי על כך. סה"כ הייתי רוצה לדעת בנוסף (אם שמעתם את השיר) מה אתם חושבים על הפזמון.. מ "אתה מבולבל מאוד"... האם הוא מתארך מידי עד שמגיעים לשורה של "גם לך ידפוק האושר.." שמשם זה השיא של הפזמון.

למעלה