ייעוץ לגבי איבחון

MIRA7

New member
ייעוץ לגבי איבחון

שלום,

בני בן 9 ולומד בחינוך המיוחד מאובחן עם הפרעת קשב , התנהגות וריגשי. יש לו המון קשיים כולל קושי לקרוא ולכתוב וכו'.
הבי"ס הפנה אותנו לשרות הפסיכולוגי על מנת לבצע איבחון לועדת השמה (לאחר 3 שנים). ניפגשתי עם הפסיכולוגית פעם אחת לבד ובהמשך הילד צריך להיפגש עימה. תוך כדי שיחה ושאלה שלי ציינה שהאיבחון הוא פסיכודיאגנוסטי.
מה שאני יודעת שמגישים איבחונים דידקטים או פסיכודידקטי מה פתאם איבחון כזה?לי נראה שמאחוריי זה עומד משהו אחר שרוצים לבדוק עלינו המשפחה דברים נוספים.
האם מישהו יודע איזה איבחונים דורשים בוועדה ומתי מבקשים איבחון פסיכודיאגנוסטי?

אשמח לתגובות
 
יש הבדל בין שני סוגי האבחון,

אף אחד מהם לא קשור ל"חקירת רווחה"...
למשל באתר הזה - תגללי את העמוד למטה ותראי הסבר ברור להבדלים בין שלנ האבחונים. ואפשר למצא ברשת עוד הפניות להסברים על ההבדל בין שני הסוגים.
http://yifatpsy.bravehost.com/children.html

בכל אופן, אצל ילדים שיש להם מכלול של קשיים, לא עושים איבחון דידקטי בלי לאבחן קודם את שאר הקשיים במובן הרגשי- כי בעית הקריאה היא לא תמיד דיסלקציה למשל, ואת זה אי אפשר להבין אם עושים אבחון דידקטי בלבד.
 

MIRA7

New member
,תודה לך מירב

אני חשדנית מטבעי לא שיש לי מה להסתיר. אני חושבת שאני עושה את המקסימום בכדי לעזור לו.
פשוט אין לי אמונה במערכת החינוך לאן הדברים יכולים להוביל איתם.
 
למעלה