ייעוץ חינוכי ל-ADHD

מוטרד 19

New member
מצטער לא שמתי לב שזה מופנה ליועצות

לפני שאקבל על הראש שעניתי לפני היועצת רציתי שתדעו שממש (אבל ממש) לא שמתי לב שזה הופנה לייעוץ. סורי (אני היפר...)

05 מיכל

New member
בדיקת מיקוד ראייה

מיקוד ראייה מומלץ לבדוק לא אצל רופא עיניים ולא אצל אופטומטריסט, אלא אצל אורטופטיסט, או אצל אופטומטריסט בעל תואר דר' לאופטומטריה מארה"ב (שם התואר הזה כולל הכשרה של אורטופטיסט).

כתב ראי

ישנן גישות שטוענות שרצוי לחכות עם אבחון עד כיתה ב'. על פי התיאור שלך הילד כבר התחיל לצבור תיסכולים סביב תהליך רכישת הקריאה והכתיבה ומכאן שמומלץ לעבור אבחון דידקטי! אין מנוס! על מנת לבחון האם יש פערים, לקויות ודרך לעזור לו במסגרת בית הספר. עינת

דבר אחד בטוח - זה לא תרגול כתיבה

מתוך התיאור שלך עולה קושי אמיתי ולא פונקציה של תרגול. היום כבר ידוע שהעתקת פרקים שלמים מהתנ"ך כדי לשפר כתיבה ו/או כתיב איננה מועילה כלל. לעומת זאת לימוד הקלדה עיוורת בהחלט יכול להועיל ולהקל. אישית אני לא רואה כרגע צורך באבחון דידקטי. מדברייך עולה שאתם יודעים מהם הקשיים הדידקטיים של הילד. לדעתי כדאי לחכות קצת, להעזר במורה להוראה מתקנת ובעוד כשנה לערוך אבחון פסיכודידקטי שלם. כמו כן, בשלב זה כדאי לדעתי לטפח את היכולות הטובות של הילד. כלומר, אם הבנת הנקרא טובה - בקשי ממנו לענות בע"פ וכתבי את תשובותיו בעצמך. גם בכתה הייתי מציע למצוא דרכים להפחתה משמעותית במשימות כתיבה. במקביל כדאי מאד לטפח את המוטיבציה ללמידת חשבון. הבן האישי שלי למד לקרוא ולכתוב דרך מתמטיקה. בהצלחה דפנה

חגית35

New member
תודה דפנה, לגבי בנך...

מה זאת אומרת ללמוד קרוא וכתוב דרך מתמטיקה? עניין אותי לדעת. את מתכוונת שכתב ספרות ותרגילים "במלים"? לא נראה לך שמוקדם מידי שאני אתחיל לכתוב עבורו מעכשיו? אז מה יהיה הלאה בכתה ב' שם כבר יכתבו יותר? הרי לא אוכל להיות שם ולכתוב עבורו. מה שכן, אולי באמת אלך על עניין ההקלדה בבית. האם כדאי ללכת על הקלדה חופשית בבית כדי לחבב עליו את ההקלדה בדרך לכתיבה? (ולא לתקן לו את שגיאות הכתיב שכמובן הן מאוד סבירות כיוון שהוא כותב מילים משמיעה, מלים אותם אינו מכיר כמו למשל - פתחתה במקום פתחת, לחה במקום לך, קרית במקום כרית , וכו'- אותיות עם צליל דומה בעיקר (ח-כ, ע-ה-א, ) שאין לי ספק שאין לו מהיכן להכירן.

dvasha

New member
לימוד אנגלית לילדי ADD

ביתי בכיתה ד, לכאורה עברו את השלב של לימוד יכולת הקריאה באנגלית ועכשיו אמורים להתמקד בהבנת הנקרא, רק שהמילים לא 'נקלטות' אצלה והיא בד"כ לא זוכרת אותן. יש שיטה או דרך שיקלו על הלימוד?

אני יכולה להמליץ לך על אתר ללימוד

אנגלית (החל מרמה בסיסית של אותיות ועד לימוד ותירגול של קריאה) שהומלץ לי עבור בתי (שהיא ADHD ולומדת בכתה ג') ע"י מורה לאנגלית - אנגלית בקלי קלות. האתר מאד קל לתפעול ולהבנה והחומר מועבר הן בקול והן בתמונה והוא מאד ברור. אם היא מאלה שאוהבים לשחק הרבה במחשב נראה לי שהיא תהנה וגם תפיק ממנו תועלת. בהצלחה.

אבן החן

New member
איך לעזור לו "להמריא"

בני בן 9.5 בכתה ג "מקדמת" (חינוך מיוחד) שלא מקדמת אותו לשום מקום. יש לו יכולות שכליות תקינות. הוא ילד מאוד חכם ומוכשר. הוא בח.מ. עקב לקויות למידה וADHD אני מרגישה שהוא "דורך במקום". בסוף שנה"ל שעברה קבעו לו מספר מקצועות שילוב בכתה רגילה. השנה צימצמולו את השילוב. לא מקדמים אותו בחשבון הוא עדיין בחומר של כתה א. אני מרגישה שהוא יכול יותר ולא משקיעים בו. שיחות אינסופיות עם בית הספר גרמו ל"קצר" בתקשורת בינינו. אני רוצה לקדמו (אני לו לוחצת ודוחפת יותר מידי-אני מודעת ליכולותיו) איך לא רבים שוב עם ביה"ס? איך מקדמים אותו לפי יכולותיו? מה אפשר לעשות? תודה

הגל הקל

New member
האם הרמה שלו בחשבון זה מדד להצלחה?

אני חושב שהמבחן של בית הספר זה לא לפי התקדמותו של הילד בלימודים במקצוע כזה או אחר. חלק לא קטן של ילדי ADHD הם מרובי כשרונות וחכמים, ומעצם הגדרת ההפרעה יש פער בין בינם לבין מיצוי היכולות. במידה ובכתה של החינוך המיוחד , יש פחות תלמידים מאשר בכתה רגילה, ויותר מורים לתלמיד, מקשיבים לו, מבינים אותו, מקבלים אותו איך שהוא, או שמנסים להקנות לו מיוימניות שבעזרתם יוכל בעתיד להתמודד עם כל מיני בעיות זה, זה שווה הכל. זה עדיף מאשר ילד שמשולב בכתה רגילה ולא בהכרח מצליח בלימודים, מפריע בשיעור, לא מכין שיעורי בית. אם מלחמה עם בית הספר עלולה לגרום נזק לבן שלך, או שנראה לך שניתן לעשות יותר עם הילד במסגרת מגבולתיו, ובית הספר אינו נותן מענה, יכל להיות שכדאי לשקול להעביר אותו לבית ספר אחר שיש לו גישה חיובית יותר כפי ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז

לאבן החן

יש מצבים כאלה, לצערנו. הצעה ראשונה - לשבת לישיבה רצינית עם המחנכת ולהבין מה קורה, לראות מה התחושה של ההורים האחרים, האם אכן הבעיה בכיתה, דברים שקורים, או שהיכולות של הילד בקבוצה שונות ממה שאת חושבת. אם תגיעי למסקנה שאכן הבעיה בכיתה, יתכן שעדיף לחשוב על מעבר... כיתות מקדמות הן בדרך כלל איזוריות , אולי את יכולה 'לנייד' אותו למסגרת שכן נראית לך?

דוֹבי

New member
ליעל שרון - בעיות תקשורת

האם יש לכם נסיון בטיפול קוגניטיבי בבני נוער עם PDD עם רמת תקשורת טובה יחסית, לצורך הפחתת בעיות התנהגות ורגישויות שונות?

כן,אבל לא ברמת מחקר רב משתתפים

מהנסיון שלי אפשר להתקדם עם ילדי PDD גבוהים, בטח ברמה ההתנהגותית והחברתית, רגשית לפעמים.

דוֹבי

New member
הבהרות בהמשך לתשובתך

לא התכוונתי למחקר אלא למקרה פרטי של בת 17. כמו כן לא התכוונתי לבעיה רגשית, אלא לרגישויות - למשל רגישות מופרזת למגע של אנשים, סירוק וכו'. למי את ממליצה לפנות?

לדובי

רגישות תחושתית זו המחלקה של מרפאים בעיסוק, ויש כאלו שמתמחים בתחום הזה. יש מרפאה בעיסוק בפורום שאולי תוכל לכוון אותך לכתובת מתאימה. בעיה התנהגותית/חברתית זה תחום אחר, של תראפיה

חברים, חשבתי על האפשרות להציע לכם

להגיע לכנס שלנו. יש כנס בנושא 'הסוד שמאחורי הצלחת תכניות עוצמה להפחתת אלימות בקרב ילדים ובני נוער' וזהו יום שמתאר את העבודה שלנו בקבוצות הילדים. הכנס מיועד בעיקר לאנשי מקצוע, מאחר ואנחנו מכשירים אנשי מקצוע לעבוד עם ילדים עם בעיות התנהגות, שחלקם, מטבע הדברים , גם עם ADHD. אך יתכן ויעניין גם הורים. יהיה שם פאנל עם הורים וילדים שהשתתפו בקבוצות, עם מנחי קבוצות והרצאה על אלימות ועל צורת העבודה בשטח. הכנס ב- 30 למאי, בשעות הבוקר, באוניברסיטת ת"א, ואם תרצו תפנו אלי במסר ואשלח לכם הזמנה. עלות הכנס 80 ש"ח.

למעלה