ייעוץ חינוכי ל-ADHD

zivadina

New member
ייעוץ חינוכי ל-ADHD

דפנה זילבר, שמר ארזי, יעל שרון ועינת הרף-כשדאי ייעצו בפורום הפרעות קשב ADHD בכל יום ד´ בשעות 22:30- 24:00 בנושאי עזרה לילדים ונערים עם הפרעות קשב במסגרת בית הספר והגן. דפנה זילבר היא בעלת תואר M.A בחינוך מיוחד העוסקת בפיתוח דרכי הוראה והתאמתן לילדים עם הפרעות קשב ולקויות למידה. היא משמשת כרכזת מתמטיקה במספר מתי"אות של משרד החינוך וכמנחת צוותי הוראה במכללת "אחווה". שמר ארזי הוא בעל תואר M.A בחינוך מיוחד אשר מטפל בגישת הפיתוח התפיסתי, perceptual development. הוא מנהל "מרכז העצמה למתבגר" בתיכון עירוני י"א בתל אביב, מרכז תמיכה הנותן מענה אישי לנערים עם הפרעות קשב ולקויות למידה. יעל שרון היא בעלת תואר M.A אשר מטפלת בהבעה ויצירה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית.בילדים עם בעיות רגשיות והתנהגותיות היא משמשת מדריכה ארצית בתחום הבעה ויצירה מטעם משרד החינוך ורכזת שעות חינוך מיוחד במספר מתי"אות. בנוסף, היא מדריכה בפרויקט "עוצמה" של אוניברסיטת תל אביב, אשר מתמקד בילדים עם בעיות התנהגות ואלימות. עינת הרף-כשדאי היא פסיכולוגית בהתמחות התפתותית לגילאי 0-9. תחומי עיסוקיה הם: מוכנות ובשלות לכתה א, קשיי ויסות התנהגות בגיל הרך, הפרעות בתקשורת (PDD)והפרעות קשב. ארבעתם יענו על שאלות בתחומים הבאים: א. התאמת דרכי הוראה לילד עם הפרעות קשב. ב. התאמת טיפולים התנהגותיים לילד עם הפרעות קשב. ג. בניית מערך תמיכה רב מימדי לילדנו. ד. בעיות תקשורת אופן הייעוץ: שרשור השאלות למומחים ייפתח ביום ב´, והמומחים יענו עליו בזמנם החופשי עד יום ד´ בחצות. לאחר מתן תשובה ממומחה אחד לפחות, ניתן להגיב לשאלה ולקיים בה דיון פתוח. הנכם מוזמנים לצרף את שאלתכם לייעוץ החינוכי על ידי לחיצה על "הוספת תגובה".

12yarden

New member
הפרעת קשב וריכוז שמיעתיים

שלום הבן שלי בן 12.5 לקוי למידה בעיקר העתקה איטית וטעויות כתיב ובעיית חשבון איבחון tova הוא עבר בהצלחה , איבחון נוירולוגי לא מראה דבר,איבחון פסיכודיאגנוסטי; רורשך tat בנדר wisc-r95 htp .מראה על הפרעה בקשב וריכוז שמיעתיים ,וליקויי למידה בחשבון,מדובר בילד מאוד חכם עם כושר התבטאות מילולי מעולה גם על פי איבחון,באנגלית הוא מעולה בלי שום סימן לליקויי למידה ,מטופל בפסיכודרמה ולומד בבית ספר רגיל ,ונופל בין הכסאות אני חסרת אונים לנוכח המצב ,המסגרת האידילית הינה אנטרופוסופית אך יקר מידי ואני אם חד הורית , מה האלטרנטיבה החליפית מה עושים,? אשמח לתגובה יום נפלא

ronenscha

New member
כתיב וחשבון

לפי התיאור נראה כי הבעיה משולבת ביןפסיכו-מוטורי לתפיסה חזותית - מוכר מניסיוני - בעיות שקשורות לעתים לקשב. מניסיוני: א. לתת לו לכתוב במחשב, כולל שיעורי בית אם אפשר, ולבקש מבחנים בע"פ. (תלוי בתוצאות שלו במבחנים של אינטליגנציה מרחבית-חזותית ב. לימוד אסטרטגיות יכול לעזור. אני יודע ששנה הבאה יפתחו בבית ברל את מרכז התמיכה לכל אחד תמורת תשלום לא גבוה. מאוד מומלץ רונן

ל.ל. חשבון + קושי בכתיב

אני כותבת את תשובתי בהנחה שהילד מודע לקשיים ומעוניין להתגבר עליהם. לגבי טעויות הכתיב - כדאי לעבוד דרך עקרונות וחוקים שיעזרו לו להתגבר לפחות על חלק מהטעויות. ישנן חוברות מצויינות בנושא הנקראות - "כתיב לכל עט". לגבי התחום מתמטית - כדאי להעזר במורה להוראה מתקנת עם העדפה ברורה למורה המלמדת חשבון בעזרת לבני דיג'י. לגבי הפרכת הקשב השמיעתית - לא הבנתי מדבריך איך היא באה לידי ביטוי במהלך היום יום בבית הספר ולכן אני מתקשה להתייחס. בהצלחה דפנה

ארידל

New member
התנהגות

הבן שלי בן 10 אובחן ע"י דר" מנור בקשב וריכוז מטופל בריטלין עם בעיות חרדה, בעיות התנהגות, ואי ידיעה כיצד להשתלב מבחינה חברתית יש לו מעט חברים מטופל ע"י פסיכולוגית מזה שנה כשהדגש הוא על החרדות היות וחשבנו שזה הדבר החשוב אבל אנו חושבים שהרבה גם מחרדות בא מההתנהגות הוא ילד מאוד חכם ואינטלגנטי שיודע ומביןוהרבה פעמים מסובב את הדברים לרצונו אני אתן דוגמא: כשהוא רוצה או צריך משהוא מאוד הוא יעבוד על השעורים (לא שעות כי לא יכול לשבת הרבה )יפה או עם המורה הפרטית לחשבון אבל עם אין משהו ברקע מובטח או אבא שנמצא במקום במקרה מוקדם מהעבודה אז עושה הצגה שלא רוצה לא יכול וכ"ו הוא עונה על כל מה שמדברים וכמה שאני מסבירה שזה חוצפה הוא כאילו לא מבין מה זה חוצפה בבית הספר יש שני שעורים שקשה לו אנגלית והנדסה וביקשתי מהמורה שתוריד לחץ ממנו שבקיץ נשלים חומר אבל לילד אמרתי שישב עם הספרים וינסה להקשיב אם לו לעבוד אבל הוא פשוט לוקח את התיק ויוצא מהכיתה כאשר זה שיעור אחרון או יושב ומשחק במחשב פשוט חסר מוטיבציה לחלוטין, ולא רוצה לנסות רק בריב גם כאני מוכיחה לו כמה טוב הוא יודע כל דבר בריב גם בבית רק לשחק מה עושים איך מגבירים רצון ומוטיבציה וכמובן איך אפשר לשנות את ההתנהגות לטובה יש לציין כאשר אבא כועס הוא לזמן קצר בסדר אבל אי אפשר כל הזמו להיות כך תודה

שלום ארידל. נשמע שטיפול התנהגותי

מאד יעזור במקרה הזה. משהו שישים גבולות לילד ויעזור לכוון את התנהגותו למקומות טובים יותר. בנוסף, הדרכה לכם על איך לדעת לדרוש מהילד ובאיזה תחומים יכול לעזור. למשל: הגדרה משותפת של חוצפה (סתם דוגמא). האם הטיפול של הפסיכולוגית הוא התנהגותי? אולי אפשר יהיה דרך הפסיכולוגית גם לקבל את ההדרכה וגם לעבוד על הגבולות.

ארידל

New member
תודה שרון מהו טיפול התנהגותי,

היות ולילד יש כמה בעיות הפסיכולוגית עובדת איתו בצורת משחק על החרדה ועל בעיות סמכות שיש בבית הספר אני רוצה לדבר איתה אולי על שינוי בטיפול אבל אני לא יודעת מה צריך להיות מה הוא צריך, בנתיים כל הזמן אני רבה איתו על כל דבר כי מה שאני מבקשת שעורים אוכל להתרחץ לקום בבוקר הוא דוחה או לא רוצה ואומר שהוא לא יודע למה אני רבה איתו מה הוא עשה לי נראה שהוא חכם יותר ממני ומסובב אותי לרצונות שלו מה דעתך? ושוב תודה.

ארידל, את צריכה הדרכה איך שמים

גבולות. איך מכוונים את הילד. איך משיגים מה שאת רוצה בלי מריבות (שהילד ידע ש'שווה לו' להתנהג טוב, תשאלי את הפסיכולוגית לגבי הדרכה שלכם ואם את מרגישה שהיא רצינית אז יופי, אם לא, יש כאן הרבה כתובות שיוכלו ללוות אותך, אפילו בקבוצה.

בעית היתנהגות

הבן שלי בן 11 לומד בכיתה ד' בביה"ס רגיל השנה בערך מחנוכה היתה היתדרדרות רצינית בהיתנהגות אגב הוא מקבל קונצרטה 36 לפני שבועיים ניסינו רטלין 30 LA אבל זה ממש לא התאים וחזרנו לקונצרטה עד החזרה מחופשת פסח הוא היה מאוד בעיתי יש שעורים שממש קשה לו לשבת בהם כמו מתמתיקה בהפסקות הוא לא היה מוכן לצאת לחצר לשחק עם חברים היום כבר כן. הוא היום גם בטיפול פסיכולוגי כדי לראות ממה נבע המשבר הגדול ואיך אפשר לעזור לו כי הוא ממש רוצה אחרי פסח הוא חזר עם המון רצון וקצת שיפור בהיתנהגות והוא גם הולך לשחיה טיפולית השאלה שלי היא האים יש משהו שאני בתור אמא יכולה לעשות בנוסף ? אגב גם הפסיכולוגית של ביה"ס מדברת איתו ומנסה לעזור אני בקשר שוטף עם ביה"ס ולא אחת עוזבת עבודה ובאה לביה"ס לדבר איתו או להרגיע אותו.אשמח אם אקבל תגובה.

לאמא של אלעד ודניאל

נראה שיש תחילה של שינוי, לפי מה שאני מבינה. אז תני לתהליך לעשות את שלו, זאת, כמובן , יחד עם יחס שלך - תעודדי אותו הרבה מאד, תחזקי יכולות, תני הרבה מחמאות, תנסי, ממש במכוון, להתייחס להתנהגויות החיוביות שלו ולעודד אותם, ויותר להתעלם מההתנהגויות הפחות מוצלחות. תספרי לו על השינוי שאתם מרגישים בו, וכמה זה עושה טוב. זה, בפני עצמו, יעזור לתמוך בשינוי.

חגית35

New member
כתב ראי בסוף כתה א'- מה לעשות?

בני בסוף כתה א'. המורה טוענת שעדיין כותב בשפת ראי. לא תמיד , לפעמים כן ולפעמים לא ואפשרי באותה מילה שתי אותיות זהות שאחת תהיה בראי ואחת לא. כשאומרים לו במודע למשל: "עכשיו תכתוב את הספרה 5 לא הפוך" הוא מנסה שוב, בד"כ מצליח, לעתים כותב שוב ושוב עד שיוצא לו לא הפוך. אבל זה מרגיז אותו. משהו מעניין לגביו- הוא אוהב לקרוא הפוך, זה מן אתגר עבורו, לא בראי אלא כשהספר הפוך לא פונה אליו והוא קורא מהעבר ההפוך לו- וקורא מהר... האם זה יכול להיות סימן מקדים של דיסלקציה? (אביו דיסלקטי, והילד "רק" סובל מ-ADHD+ TOURETTE ) איבחון ריפוי בעיסוק לפני כתה א' היה תקין. למרות שטופל בגיל צעיר יותר. עבר בהצלחה סדרה טיפולית אצל קלינאית תקשורת במהלך כתה א' וסיים. עוד אומרת מורתו- שאולי זה רק עניין של תרגול בכתיבה. הילד שונא לכתוב! מעדיף להקליד או להדביק או למתוח קווים פחות מאוד לכתוב (אותיות הוא שונא, מספרים אוהב. יוצא מכך שהוא טוען, ולא בהתאמה ליכולתו, שהוא אוהב ומעדיף חשבון ושונא את השאר- את חלק הכתיבה וההעתקה, ועוד יותר שאלות פתוחות בהן הוא מחפש מלים עם הכי פחות אותיות... ותשובות קצרצרות שיתאימו לקריטריון ה"קצר", ולא בהכרח לתוכן. עבר איבחון לפני כתה א' (לא כולל דידקטי). אינטליגנציה תקינה ביותר. המורה אומרת שאינה יודעת אם זה מעיד על דיסלקציה, כי בקריאה הוא קורא בשטף ויפה ולא בורחות לו המלים או מתבלבלות או מתחלפות לו האותיות. אשמח לדיעה. הערה- עקב ריבוי טיפולים סביב הילד אני מעדיפה לא לקפוץ גם על איבחון נוסף, דידקטי. אולי אני טועה? יש דעות שלפני כתה ב' מוקדם מידי לכך.

כתב ראי

חגית שלום! לא ציינת את גיל הבן בכל מקרה יתכן וכדאי לבדוק את נושא מיקוד ראייה. בהצלחה שמר

אובחנה בפעם הראישונה כלקויית למידה

שלום לכם, בתי בת 7 והשבוע היא אובחנה כלקויית למידה לאחר שיחה עים הפסיכולוגית הוחלט לעבירה שנה הבאה לכיתה קטנה אך אני לא יודעת עים זה יועיל לה ?, יש לה בעיות בזיכרון ,שמעיתית ,וכמובן קריאה, כתיבה וחשבון . (מילולית היא מעל הממוצא ). וכמו כן בעיה ריגשית והיתנהגות. האים התרופה רטלין יכולה לעזור לה ? האים העברתה לכיתה קטנה תעזור לה להיתגבר על כול הבעיה ? קשה לי עים הידיעה אני לא יושנת ומסך שחור ירד עלי . תודה על כול מידע שינתן ובתקווה שינתן . יום טוב .

אני עוסקת בחינוך כתות קטנות מזה

מספר שנים. אין שנה שילדים לא חוזרים לכתות הרגילות אצלי! תלמידים עם קשיים, שמקבלים את התיווך הנכון יכולים בהחלט לחזור לכתה הרגילה. אם היו שוהים בה בלבד, אני לא בטוחה אם היו מצליחים לרכוש את האסטרטגיות והכלים שעוזרים להם להתמודד עם הכתה הרגילה, כמו מה שהם מקבלים בכתת חנוך מיוחד. אני ממליצה מאד אם זה מה שהומלץ לבתך. ריטלין יכול מאד לעזור למי שקשיי הקשב והריכוז פוגעים אצלו בתפקוד הלימודי, שזה כמובן, קורה כמעט תמיד.

05 מיכל

New member
נא לא לענות לפני המומחה בשרשור יעוץ

אחרי שהמומחה עונה אפשר בהחלט להוסיף התייחסויות.

שלו םלמלכת הלבבות

לגבי רטאלין - הכי כדאי זה לבדוק עם פסיכיאטר/נוירולוג. רק הוא יוכל לתת לך תשובה מוסמכת. הכיתה הקטנה באה לעזור לילדתך ללמוד בדרך שיותר מותאמת לה, כלומר - פחות ילדים, פחות הסחות, עבודה יותר אינדיבידואלית, מורים שיודעים להתאים חומר, לפעמים גם טיפולים נלווים (פרא-רפואיים ורגשיים ). אני מקווה שיגיבו לך הורים, ובעיקר מנהלות הפורום, שיוכלו לכוון אותך, ולשתף מנסיונן, ולספר לך ששחור כלל שזה יראה לך עכשיו, הילדה שלך עדיין נשארת אותה ילדה חמודה ומתוקה, ושיש אנשים שהגיעו מאד רחוק עם קשיים כאלו ועם אחרים, כי הרי לכל אחד מאיתנו יש את נקודות הכשל הזה. חלקם אגב, בפורום הזה.

לקוית למידה

ערב טוב קשה מאוד לעבור אבחון ובוודאי לקבל אבחנה. מדובר בילדה שלך וזו הפעם ראשונה שניתנת אבחנה חד משמעית. מעבר לכיתה קטנה יכול קדם אותה מאוד בעיקר כשמדובר במספר של קשיים בתחומי הלמידה, קשיים התנהגותיים ורגשיים. אני ממליצה לך לגשת לבית הספר ולהתרשם. אני מקווה שתוכלי לראות את הכוחות של הכיתה הקטנה והיתרונות שלה את הלווי הצמוד של הצוות החינוכי, את היחס האישי ואת ההקשבה לך האמא. מספר לא מועט של ילדים חוזר לכיתה רגילה ומשתלב היטב. מטרת המעבר הוא לקדם את הבת שלך ולעזור לה. מניסיוני, אנשי חינוך מאוד מיומנים משובצים במסגרות הללו. אני מקווה שתצלחו את המעבר ותוכלו להפיק ממנו את המקסימום לצד ההתמודדות הרגשית שאינה פשוטה. עינת

מה יכול לעזור לילדה עם ל. למידה...

לגבי הרטלין אינני מומחית ואינני יכולה לתת תשובה אחראית. הגורמים היחידים שיכולים לתת תשובה בנושא הוא פסיכיאטר או נאורולוג. תשובות מאנשי מקצוע אחרים בנושא זה הן לא מספיק טובות. לגבי הכתה הקטנה. בד"כ המורות בכתה הקטנה מקפידות ללמד את הילדים בהתאם לתוכנית הלימודים אולם משתמשות בדרכים חלופיות כך שהילדים מבינים את החומר טוב יותר מאשר בכתה גדולה. בכל מקרה המגמה היא לשלב את הילדים מהכתה הקטנה מהר ככל האפשר בכתות הרגילות. בהצלחה דפנה

מוטרד 19

New member
א.עצה שלי אין כמו כיתה קטנה

הדבר הראשון שצריך/ה כל ילד/ה לקוי למידה זה יחס כפול מילד שאינו סובל מלקות למידה כך שאין ספק שזהו דבר מצוין (אם כ"כ קשה לך תנסי עד סוף שנת הלימודים הזאת ואם תיראי שאין שיפור תחזירי אותה לכיתה רגילה). ב.בתור אחד שמשתמש בריטלין על כל "בעיותיו" אני יכול לומר לך שככל שתדחי את מתן הריטלין (אם זה כמובן מה שהוחלט לתת) הבעיה תלך ותגדל ויפה שעה אחת קודם. בהצלחה

למעלה