ייעוץ ועצות

אור 173

New member
ייעוץ ועצות

שלום איך לשאול פה את השאלה?... אני שואל,ואם משהו לא טוב-אשמח לתיקון שם אמי: שושנה(שושי) שם אבי:מרדכי(מוטי) קוראים לי נמרוד,השם השני הוא אור (שתי השמות מלווים אותי בכל קום:תעודות זהות,מסמכים וכל השאר) שמעתי מהרב זמיר כהן,שהשם נמרוד גורם ל"חיים קשים", ותמיד התחברתי לשם אור,כולם קוראים לי נמרוד אני רוצה כל כך לקרוא לעצמי אור.אבל מסתתר איזה פחד..לקרוא לעצמי(וכולם) בשם אחר האם באמת כדאי לי להחליף את השם לאור? האם צריך רק להוריד את "נמרוד" מהתעודת זהות ולעבור אחד אחד ולומר שיש לי שם אחר? קיצר,ייעוץ ועצות,זה הבקשה שלי 17.3.91 אם צריך... תודה רבה

השם אור לגבר גורם לו להיות רגיש

בצורה מוגזמת למדי-ולא כדאי.גם השם נמרוד הוא שם בעיתי ביותר ואני ממליצה לך לשנות את השם בדחיפות.תן לי כמה שמות שחשבת עליהם,ואני אנסה לעזור.ולגבי התאריך לדה,לפי היהדות והאמת שבפרוש השמות,אינו חשוב בכלל.

אור 173

New member
אין לי כל כך שמות מובחרים

אהובים, יש רעיונות?.. ואני לא רוצה סתם לשנות שמות אחרים אם אין התאמה לעצמי...

שלום נמרוד אור

לי אין רעיונות,יש לי ידיעות ועצות בנוגע לשמות שאתה תעלה. כל אחד אחר שינסה לקבוע ולהוסיף בשבילך שם שלא הגיע ממך-תדע לא להקשיב לו. אני מחכה לשמות שאתה תעלה בהצלחה

אור 173

New member
כן אבל אני לא רוצה את מאור כי...

לבן דוד שלי(בן שנתיים וחצי) קוראים מאור..ואנחנו די דומים במראה אז אני לא רוצה שזה יישמע ככה שלקחתי ממנו את השם(לחמוד הזה..
)

כמו ששאל גל

אשאל גם אני,לאיזה שם אתה מתחבר יותר,והאם אתה בחור רגיש/יש לך בעיה רגשית אחרת יותר ממה שאתה מספר לנו?

גל סופר

New member
האם ההורים יודעים על שאתה מעוניין לשנות?

אם כן, איך הגיבו לכך? שינוי שם הוא לא עסק של מה בכך. מעבר לעובדה שזהו "שינוי" [וכמו כל שינוי, הוא יכול להיות שלילי], מדובר בעסק שיכולות להיות לו השלכות פסיכולוגיות בעלות משמעות רבה בהמשך החיים. האם אתה מעוניין להחליף את שמך בגלל שאתה מוצא את השם הנוכחי בעייתי, או בגלל ששם אחר 'קורץ לך' יותר? לאחר שתענה על שאלות אלו, תתקבל תמונה יותר ברורה בנוגע לטיב השינוי, וכך תוכל לקבל תשובה משמעותית יותר. בהצלחה.

אור 173

New member
אולי שניהם..?

הם לגמרי מסכימים לי ואפילו אמא שלי קוראת לי אור מדי פעם כולם אמרו לי שאני צריך להחליף וכדאי לי,וגם אני אומר לעצמי אני חושב כי עכשיו קצת לא טוב לי(אולי יותר מקצת..) וגם בגלל שאור יותר מודרני,יותר מתחבר אליו אגב,אני מכיר ושמעתי מספר אנשים שקוראים להם נמרוד והם החליפו לאור

למעלה