ייעוץ - הוכחת זוגיות

מתח

New member
ייעוץ - הוכחת זוגיות

שלום חברים,

אני ובת זוגתי, קולומביאנית שאיננה יהודיה, בקשר זוגי מאז נובמבר 2011. התגוררנו יחדיו בין דצמבר 2011 ליולי 2012 בקולומביה, באוגוסט-ספטמבר 2012 טיילנו יחדיו במרכז אמריקה יחד עם הוריי ואחותי, בינואר 2013 טיילנו חודש בארה"ב וביקרנו את משפחת אחותה ואת אחיה ובמאי 2013 התגוררנו חודש יחדיו בישראל. באמצע חודש זה נכנסה בת זוגתי להריון בעת שהותה בישראל. באוקטובר 2013 נפגשנו שוב בארה"ב בהכנות לקראת הלידה, ומסוף דצמבר אני שוב כאן, בקולומביה.

בתחילת ינואר נולדו לנו זוג תאומות בעיר קאלי, אשר בקולומביה.

יצרתי קשר עם שגרירות ישראל אשר בבוגוטה, וקיבלתי את התשובה הבאה:

---

כשמדובר באזרח ישראלי, שאינו נשוי לאם הקטין - לא ניתן לרשום את הילוד על-סמך הודעה בלבד. עליכם להציג הוכחות על קיום תא משפחתי משותף שלך עם האם.

הוכחה כזו יכולה להיות: תמונות משפחתיות לאורך תקופה ארוכה, מכתבים מבני משפחה אחרים המוכיחים קשרי משפחה, חשבונות בנק, חוזים משותפים וכיוצא באלה. הבקשה והראיות יועברו לרשות האוכלוסין.

---

אני מניח שנצטרך להגיע לראיון בהמשך.

השאלה שלי היא כזו: אילו מין הוכחות מספקות לרוב? אני מעוניין לחסוך לעצמי את העלות של תהליך ממושך ובדיקת רקמות (הבנתי שזה יכול להגיע ל-4000 ש"ח לכל ילדה, משמע 8000 ש"ח במקרה הזה).

יש ברשותינו תמונות רבות מהתקופה שלי איתה בקולומביה ושלה איתי בישראל, מהטיול המשותף עם המשפחה שלי במרכז אמריקה, תמונות שלי עם המשפחה שלה וכן הלאה. ישנן חתימות דרכונים שלי ושל המשפחה שלי שמאשרות את הכל, הודעות אישור לטיסות אשר רכשתי עבורה והיא רכשה עבורי, היסטוריה ארוכה בפייסבוק ואימייל, סרטונים שלנו יחדיו ב-YouTube מתוארכים ל-2011 ו-2012. אין בעיה לקבל מכתב רופא על כך שבת זוגתי נכנסה להריון בטווח התאריכים אשר בו הייתה איתי בישראל.

אני מניח שאפשר לבקש גם מכתבים מבני משפחה אחרים המעידים על הקשר שלנו.

מצד שני, אין לנו חשבונות בנק משותפים, כשגרתי בקאלי גרתי אצלה, כשהיא הייתה בארץ היא גרה אצלי - כך שאין לנו חוזי דירה משותפים.

מה המלצתכם בנושא? איך כדאי להוכיח את הזוגיות בצורה הכי חסינת בעיות שאפשר?

תודה רבה לכם!

מתח

New member
מה לגבי..

בדיקת אבהות מקומית, אפילו שבטח לא תתפוס משפטית, אבל תהייה הרבה יותר זולה ותעזור לתהליך?

תדפיסי חשבונות בנק שלי ושלה (היא בעלת עסק, מעבדה קלינית, אין בעיה להראות זאת), תעודת יושר, משהו אחר?

randyloo

New member
ממש לא

בדיקת רקמות מקומית לא תועיל. הוכחות על מגורים משותפים יכולות מאד לעזור. השאלה אם אכן ישנן הוכחות חד משמעיות. הוכחות נוספות יכולות להיות הוצאות משותפות הקשורות לחייכם המשותפים (למשל רכישות משותפות). יכול להיות שמשרד הפנים לא יקבל את ההוכחות הללו אבל אין לכם בריריה אלא לנסות. במידה והוא יסרב עליכם להגיש בקשה להכרה באבהות דרך בית המשפט לענייני משפחה שם לרוב הסיפור מסתיים בצו המורה על בדיקת רקמות. השאלה כמה אתם מוכנים להיאבק כי יש סיכוי שזה מה שתצטרכו לעשות. בכל מקרה מזל טוב!

מתח

New member
אני לא מבין

אם אגיע לפקיד עם:

1. תמונות מכל התקופות.
2. וידאוים שלנו כמשפחה, מ-2011 ו-2012, מתוארכים ב-YouTube.
3. מכתבים מבני המשפחה הישראלים שלי ובני המשפחה הזרים שלה.
4. קבלות לקניות משותפות לקראת התינוק.
5. קבלות מקניות הדדיות של כרטיסי טיסה (אני לה, היא לי).
6. חותמות דרכון שמעידות על השהות שלנו ביחד בקולומביה, במרכז אמריקה, בארה"ב, בישראל. במרכז אמריקה ובישראל עם המשפחה שלי, בקולומביה ובארה"ב עם המשפחה שלה.
7. תעודת יושר שלה, בנוסף להצגת חשבון בנק ובעלות על עסק.
8. אישור על סיווג בטחוני גבוה שלי (מתקופת הצבא).
9. ובנוסף לכל, בדיקת אבהות מקומית.

אתה חושב שכל זה לא יספיק בשביל להוות הוכחה מספקת עבור הפקיד, לכך שהתאומות שלי?

המטרה היא לשכנע את הפקיד, לא?

לאחר מכן, אני מבין שזה יגיע לבדיקת אבהות יקרה, ישראלית. המטרה היא לשכנע את הפקיד!

prizman

New member
קשה לדעת מראש,

הגישה במשה"פ עשויה להיות אנטי ויכולה להיות סבירה.
יש סיכוי שאם תגישו את כל זה הבקשה תתקבל.
סעיף 7 לא רלוונטי להוכחת הורות, סע' 8 לא רלוונטי לכלום.
שווה לנסות.

randyloo

New member
במקרים של בקשה להכרה באבהות

הפקיד שמקבל את הבקשה אינו מחליט במקום. אתה ממלא בקשה והיא עוברת למישהו במשרד הפנים שמחליט. יכול להיות שההוכחות שתביא יספיקו ותקבל הכרה. אם הן לא יספקו את מי שמחליט אז תקבל סירוב ואז אתה פונה לבית משפט לענייני משפחה אשר למעשה מוסמך לפסוק לגבי הבקשה שלך. אני חושב שהמקרה שלך די חזק ולכן יכול להיות שאם ייסרבו לך יהיה כדאי לך להיאבק. אשמח לסייע.

1151986

New member
שאלה

ראשית, מזל טוב על התאומות !!
האם אתם מתכננים להשתקע בישראל ?

meninblack1

New member
תשובה

לפעמים מה שלנו נראה הגיוני, את הפקיד זה לא מעניין.
אפשרות ראשונה, תנסה, מה יכול להזיק, תגיש את כל מה שכתבת פה בפורום ותראה מה ההחלטה. אם יתעקשו על בדיקת אבהות אז כנראה שלא תהיה ברירה.

למעלה