ייעוץ האם ללמוד השנה

מגי1001

New member
ייעוץ האם ללמוד השנה

היי, אני יודעת שהפורום הוא בעיקר להכוונה מקצועית ולגבי מה ללמוד. אבל חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי.
אני מתלבטת מאוד אם להתחיל ללמוד השנה. אני בת 25,ובעקרון אני רוצה ללמוד ולהתקדם ומבינה את הערך של לימודים.
אבל אני לא יודעת אם זה הטיימינג הנכון. אני כרגע במצב מאוד לחוץ כלכלית. אני גרה בבית אבל קשה לי שם בגלל היחסים הלא טובים
ומעבר לכך,לא טיילתי .בכלל .ואמנם זה לא משהו שחייבים לעשות אבל מרגיש לי שזה משהו שאני צריכה ושכדאי לעשות לפני הלימודים, אפילו משהו קצר.
מנגד- אני מפחדת לדחות את הלימודיםבעוד שנה ולהרגיש ש"נשארתי מאחור "(גם עכשיו אני מרגישה קצת ככה,..)
ואני איפשהו יודעת שאפשר להסתדר עם מלגות ולהתפשר על להישאר בבית (למרות שיש לזה משקל כבד)

אשמח לדעתכם בנושא
תודה!!

תשובה

נראה לי שאת עושה דברים כי את מרגישה שחייבים לעשות אותם- לא מטיילים אם לא רוצים (אני למשל טיילתי לאחר תואר ראשון),
לא הולכים ללמוד אם אין תשוקה לכך. אם את רוצה לצאת מבית ההורים, הדרך היא לשכור דירה וכמובן לשלב עבודה.

מגי1001

New member
תודה על התשובה

לגבי הטיול - אני מרגישה דווקא שאני רוצה את זה,לא כי אחרים עשו זאת ואני לא..
אבל כן אין ספק שהסביבה והלחץ החברתי משפיעים עליי,בעיקר לגבי התחלת לימודים

michallo1

New member
אל תדחי יותר מידיי דברים...

את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך בנקודה הזאת של החיים על מנת שלא תצטערי על כך בעתיד. לימודים הם חשובים ואין נקודה שבה תרגישי באמת מוכנה.
בקשר לטיול, גם בזמן התואר אפשר לעשות טיולים קצרים בחופשת הקיץ. כלומדים החיים לא נגמרים אפשר לעשות דברים במקביל.

למעלה