ייעוץ דחוף

l a d y 7 9

New member
ייעוץ דחוף

אני בת 29 וחצי, עדיין לא מצאתי את עצמי בתחום שבו אני רוצה לפתח בו קריירה התחלתי ללמוד לפני 4 שנים לתואר בניהול וכלכלה באונ' הפתוחה והפסקתי אחרי 7 קורסים במשך 7 שנים עסקתי בתחום הבטחון... כרגע במקצועי אני מנהלת חשבונות- עשיתי קורס 1+2 במכללה למנהל חשבתי שאני אמשיך בתחום ונרשמתי לקורס של מנהל חשבונות מדופלם אחרי חודש הבנתי שאני לא במקום הנכון. אני מרגישה שביזבזתי שנים יקרות, אני עוד מעט בת 30 ללא תואר עדיין לא יודעת לאיזה כיוון קריירה לגשת ישנם כמה וכמה מקצועות שמעניינים אותי אבל אני לגמרי לא מוצאת את עצמי תחום משאבי אנוש מעניין אותי, תחום הקואצינג',פסיכולוגיה, רפואה משלימה ואפילו המחשבים אני שוקלת ללכת למכון לייעוץ תעסוקתי בכדיי לתת לי כיוון אני מאוד רוצה להשלים את התואר ולשלב אותי בניהול ופסיכולוגיה ומצד שני זה נראה "בזבוז" זמן ולא ללכת ללמוד מקצוע שאחרי שנה של לימודים אני אוכל כבר להתחיל להתמקצע בו. הכל נראה מאוד מבולבל ולא ברור הייתי שמחה לשמוע דעה בנושא ועזרה

ייעוץ

שלום לך, אני רואה שעשית דרך, התנסית בדברים שונים וצברת ניסיון בעבודה וקורסים שונים. הניסיון הזה הוא מצויין ואת לא צריכה להצטער עליו. מהדברים שאת כותבת את מתלבטת בין מספר כיוונים, שלחלקם יש קשר. יש לך שיקולים שונים בהתלבטות שלך: פרנסה, הקשר המיידי בין התואר והעבודה, מה תשיגי באמצעות התואר וכד'. השאלה שלי בתור התחלה היא: אם היית יכולה לחזור היום לגיל 21, מה היית רוצה ללמוד? את מוזמנת לכתוב כאן. כל טוב, ניבה

l a d y 7 9

New member
היי ניבה

קודם כל תודה על התגובה.. אני מניחה שאילו יכולתי להחזיר את הגלגל לגיל 21 הייתי מתחילה בלימודים במכללת ווינגט למדריכי כושר ומנסה להתפתח בתחום לייעוץ,אימון אישי וכדומה במקביל לעבודה בתחום הכושר הייתי לומדת לתואר ראשון בניהול ופסיכולוגיה לא הייתי שוללת גם לימודי ניהול ומשאבי אנוש העיניין הוא שאני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים, אבל לא בדיוק בתחום של שרות לקוחות או שיווק וכדומה אלא יותר בנושאים של ריפוי, הקשבה,ייעוץ, דחיפה,מתן מוטיבציה וכדומה אני מאוד נמשכת לתחומים שיש בהם גיוון ויכולת לפתח את עצמי ובכלל תחומים בהם יש לעובד עצמו אפשרות להביא את עצמו לידי ביטוי לפני כ 4 שנים עבדתי כאחראית משמרת של יחידת הבטחון במסוף טאבה באילת ואני חייבת לומר שאני פשוט פרחתי בתפקיד הזה הייתה לי האפשרות לשנות דברים, להביע דעה, להעלות אפשרויות לממונים עליי, לפני כל משמרת העברתי תדריכים לכל מערך המשמרת וזה בהחלט דרש ממני להיות יצירתית ופעילה. ישנם המון תחומים שאני יכולה לראות את עצמי שם ועדיין איני מצליחה להתמקד בתחום מסויים ושוב הנושא של התואר, אני רואה משרות שהייתי בהחלט מנסה להגיש אליהם מעומדות אבל לצערי כולן מצריכות תואר כזה או אחר ושוב השאלה האם להתחיל ללמוד עכשיו 3 שנים לתואר ולווא דווקא לצאת עם תעודת מקצוע ביד זהו מעשה נכון...

זו דעתי

שלום לך, את כותבת כאן יפה על הרצונות שלך, אני אנסה לסדר לך אותם קצת לפי נושאים: 1. את רוצה לעבוד עם אנשים בתחום הכולל ריפוי, הקשבה, ייעוץ, דחיפה, מתן מוטיבציה וכד'. 2. את מחפשת תחום שיאפשר לך גיוון והתפתחות אישית שתתן ביטוי ליכולות שלך. 3. את רוצה לעבוד במקצוע שיאפשר לך להיות יצירתית ופעילה. 4. את טובה בעבודה בתוך מסגרת של אנשים הכוללת צוות וממונים. (האם את רוצה לעבוד במשרה ניהולית?) את שואלת כאן על סוג התואר שיוביל אותך להשגת הדברים שהיית רוצה להשיג. בנוסף, את מציינת שהיית רוצה ללמוד תואר ראשון כללי יחסית בתחומים של ניהול, פסיכולוגיה או משאבי אנוש. בתחילת הדברים שלך כתבת שאם היית יכולה היית מתמקצעת בתחום הספורט ומשלבת בינו לבין הרצון מספר 1 למעלה. אני חושבת שכדאי לך ללכת בכיוון הזה כדי למצוא מקצוע שבו תוכלי לקיים את הדברים שאת רוצה. נסי לחפש תחום שאת אוהבת ומתחברת אליו, תחום שבו את טובה ותוכלי לממש את עצמך (כדוגמת הספורט או משהו דומה). נסי לראות כיצד תוכלי לפתח את המיומנויות שלך בו, לצד לימודים מקצועיים של טיפול, שלא מחייבים בהכרח תואר ראשון, כמו תראפיות שונות, שיטות טיפול שונות וכד'. בתחומים כאלה תוכלי ללמוד, להתחיל לעבוד ולהמשיך ללמוד עוד בתחום ולהתפתח. דוגמאות לתחומים כאלה: טיפול במים, תראפיה בתנועה, פסיכודרמה, שיטות עיסוי, רייקי, הילינג, ועוד ועוד. החסרון בתחומים האלה הוא שלרוב תצטרכי להיות עצמאית וזה לא יענה על הרצון שלך בעבודה בתוך ארגון או בניהול. לגבי התואר הראשון במקצוע כמו פסיכולוגיה או ניהול: התואר הוא מאוד כללי ולא מוביל לעבודה בסופו. לפי מה שאת תארת, את מחפשת משהו יותר תכלס. לכן, לא הייתי מציעה ללכת בדרך הזו. זוהי דעתי בלבד ואני בטוחה שאת מסוגלת לכל דבר, גם בדרך התואר האקדמי וגם בדרך לימודי המקצוע. כל דרך היא טובה ונהדרת. כל טוב ובהצלחה, ניבה

sunkiss

New member
מה לגבי מדעי ההתנהגות עם התמחות במשאבי אנוש?

במכללה למינהל? אני לומדת את זה שם וממש מרוצה, יש כרגע פרוייקט חדש שעלה של סטודנטים שעונים על כל השאלות שיש לך, כדאי לך להיכנס ללינק ואולי תקבלי את האינפורציה שאת צריכה.. http://media.colman.ac.il/mentorProgram09/

TOOSH6

New member
תודה על ההמלצה אתר מעולה - ענה לי על המון

כל הכבוד למכללה למנהל על האתר הזה קיבלתי המון מידע חשוב שהייתי צריך. אני ממליץ בחום, כל מי שיש לו שאלות לגבי התואר צריך לבקר שם http://media.colman.ac.il/mentors

איש הפח2

New member
כל השירשור הזה הוא פרסומת למכללה למנהל!

לכו תפרסמו במקומות אחרים.

למעלה