ייעוץ דחוף

כרמית 3

New member
ייעוץ דחוף

שלום רב! אני זקוקה לייעוץ דחוף בנושא דחוף. אחותי נשואה מזה כשנתיים. את הקשר הזה אימי וכל המשפחה לא אהבה מלכתחילה אולם זרמנו איתה וליווינו אותה לכל אורך הדרך. הנישואים הללו מלווים בעליות וירידות, עם המון שקרים קטנים שמתגלים לה במשך הזמן, למעשה השקרים די מכוערים , אך תמיד בן זוגה יודע לטרפד אותה ול"החליק" את זה. מדובר בבחור שגרם לה להתרחק ממשפחתה, שלא מוכן לתת מעצמו שום עזרה או נכונות לעזרה- אגואיסט. גם את אחותי הוא מגביל במה לקנות, כל שקל שיוצא מהחשבון , הוא ישר מקבל דיווח לפלאפון שלו. וזו רק ההקדמה..... לפני כמה ימים מצאנו מסמכים שמראים כי בהיותו בן 18 הוא הורשע בפלילים בגין מעשה מגונה, הוא נשפט ונידון למאסר שהומר בעבודות שירות, דבר שגרם לצבא לתת לו פטור. הוא בסופו של דבר שירת בצבא מגיל 21 לערך בתפקידים זוטרים תחת פיקוח של קצינת ביקור סדיר. גילינו את זה ואנו בהלם ולא יודעים כיצד לפעול. אנו חושבים שאחותי צריכה לדעת זאת, אולם חייבים לדעת באיזו דרך לעשות זאת. היא למעשה נשואה לאדם שמסתיר ממנה מידע על עברו, ולא סתם מידע אלא מידע על עבירה פלילית בקטע מיני בילדה צעירה בהיותו בן 18! אנו לא יודעים באם מדובר באונס או במעשה מגונה, אך תוך כמה ימים נדע את כל הפרטים. יש לציין כי מצידינו, כבר בתחילת הקשר, סיפרנו את כל האמת על דברים במשפחתינו כדי לא להתחיל עם שקרים, היינו כנים מההתחלה. לעומת זאת משפחתו הסתירה המון דברים קשים שנודעו לנו רק לאחר החתונה ורק במקרה! אנו זקוקים לעיצה מה לעשות? כיצד לפעול? איזו דרך הכי טובה לנקוט? המון תודה על הסבלנות בקריאת הבעייה עד כה ומחכה לתשובות מהירות!! תודה!

efriend

New member
החיפזון מן השטן

מדובר בעניין רציני ומסובך מאוד, והעצה הראשונה שאני יכול לתת היא לשקול את הדברים היטב ולא לפעול בפזיזות. זה בסדר לעשות טעויות, אבל בשביל השלמות שלכם עם עצמכם אח"כ, אתם צריכים להיות מסוגלים להגיד לעצמכם ששקלתם את צעדיכם הכי טוב שיכולתם באותו זמן. הם נשואים שנתיים, עוד שבועות בודדים לכאן או לכאן לא ישנו, ובזמן הזה אתם יכולים לחשוב היטב. עכשיו לגופו של עניין - אני אישית חושב שאתם צריכים לספר לאחותך - בתנאי אחד, והוא שאתם בטוחים ב100% לגבי נכונות הדברים שגיליתם לגביו. תחשבי מה יקרה אם יתברר שזה לא נכון - זה ממש קטסטרופה ליחסים של כולכם. אני לא אשאל איך גיליתם את זה, כי בוודאי פגעתם בצנעת הפרט שלו באיזשהו אופן, אבל אני חושב שאם המידע נכון אז הוא היה "יותר לא בסדר", ולכן אפשר "לסלוח" לכם על כך. אז אם זה 100% נכון, ספרו לה, כי היא ממילא תגלה את זה במוקדם או במאוחר, ויפה שעה אחת קודם, במיוחד שאין עוד ילדים אני מבין. צריך לחשוב טוב טוב טוב טוב איך לספר לה, ולתת לה המון תמיכה אח"כ. חשוב מאוד לכבד את החלטותיה בכל מקרה ולתת לה את ההרגשה שהיא קובעת מה לעשות ואתם רק תומכים. היא בוודאי תהיה חצויה בדילמה, חלק ממנה ירצה לעזוב אותו וחלק ירצה להשאר איתו. אם אתם תלחצו שהיא תעזוב, היא תזדהה עם החלק השני שלה (שרוצה להשאר), אז כן תגידו לה בכנות מה אתם חושבים, אבל תהיו מוכנים לתמוך בכל החלטה שלה - זה החיים שלה אחרי הכל. הכי חשוב - שתחשבו טוב ולא תהיו פזיזים, תקשיבו לאנשים אבל תעשו אך ורק לפי מיטב הבנתכם - אתם אלה שתצטרכו לעמוד מאחורי צעדיכם אח"כ (ולא אני...).

בעיה רצינית ולא פשוטה..

אין ספק שאם הדברים נכונים ואתם בטוחים בזה עליכם לדבר איתה ולספר לה אך בעדינות רבה. אחותך נמצאת במצב לא פשוט, אולי עדיף להתייעץ עם מומחה לנישואין או משהו דומה. בכל אופן את האמת היא חייבת לדעת אך בעדינות שלא יקרה מצב שהיא רק תתרחק מכם ותתקרב אליו. הייתי אומרת גם שאולי זה היה סבתר כי האדם השתנה וזה נשאר מאחוריו אבל את אומרת שגם כיום הוא רע לכן עדיף להתייעץ עם מומחה. המון בהצלחה. אשמח אם תעדכני, סיפור מעניין..

למעלה