ייעוץ בנושא ציוד MARES

• פותח הנושא matr
  • פורסם בתאריך

matr

New member
ייעוץ בנושא ציוד MARES

היי חברים,

היות ויש פה *ה*מ*ו*ן* בעלי ניסיון, אני ממש אשמח להתייעץ איתכם בנושא ציוד MARES!
קיים "דיבור" בארץ שציוד של חברת MARES הוא לא ציוד איכותי ושהם נפוצים פה רק בגלל שמשפחת יחזקאל היקרים מדוגית עשו לציוד הזה יחסי ציבור מעולים.
אציין שאני אישית מאוד אוהב את דוגית ואת החבר'ה שם, וגם שיש לי מספר פרטי ציוד של MARES: סנפירים (דגם Volopower) מזה 7 שנים ואני מרוצה מהם; חליפת צלילה (ה Flexa 3-2-2) שקניתי לפני כשנה וגם ממנה אני מרוצה, ועכשיו לאחרונה גם מסיכה (ה"איקס-ויז'ן" החדש) אחרי שדי סבלתי ממסכה של SEAC SUB שיש לי ב 8 השנים האחרונות.

השאלה היא, האם זה באמת נכון? או שבכל זאת ציוד MARES הוא בהחלט איכותי, אמין, עמיד (וכל שאר התכונות הטובות)?
אני שואל כי אני רוצה לרכוש מאזן ו-וסת ומתלבט בנושא.

אשמח לכמה שיותר דעות

המון תודה לעונים!

ציוד של מארס הוא זול

למרות שהוא לא נחשב לזבל הוא גם לא נחשב איכותי.
אם אתה רוצה וסת איכותי לך על: Atomic, Scuba-pro, Puseidon.
אם אתה רוצה מאזן איכותי לך על: Hollis, Dir-Zone, Scuba-pro, Dive-rite, Halcyon.

matr

New member
תוכל לפרט קצת למה (לדעתך) הוא נחשב לא איכותי?

מארס מיוצר מחומרים זולים

חומרים זולים בדר"כ לא איכותיים ומתפרקים מהר יחסית לחומרים אחרים.
אם תסתכל על ציוד של צוללים טכניים אתה כמעט ולא תראה מארס (חוץ מחליפות אולי) בגלל שרוב הצוללים הטכניים לא מוכנים להתפשר על ציוד שהוא לא באמת איכותי.
אם אתה רוצה לקנות ציוד בסיסי וזול אז מארס יכול להיות אחלה פתרון, אם אתה רוצה ציוד איכותי אז אל תתקרב אליהם.

חי בר

New member
בגלל החומרים הזולים יש להם ציוד שמחזיק עשר או

עשרים שנה?

המתכת של הוסתים שלהם זה חומר זול? מוזר, יש לי כמה וסתי מארס כבר אוטוטו בני שלושים ושום דבר זול לא נראה בחומרים שלהם. מנגד, היה לי וסת סקובה פרו (MK20) שהתפרק אחרי פחות משלוש שנים. אחרי אינספור תיקונים שעלו לי כמו וסת חדש התכוונתי לזרוק אותו לפח, שלחתי מכתב זועם לסקובה פרו מה אני חושב על הסחורה שלהם ובסופו של דבר הסתבר שהם עשו ריקול לוסתים האלה וקיבלתי וסת חדש- אחרי סאגה ארוכה. גם כיום הם עושים וסתים מכל מיני מתכות צבעוניות בתור גימיק, זה נראה יפה רק לא בטוח שיחזיק לאורך זמן. גם לחברה המהוללות יש מאזנים שמתפרקים מהר, ומנגד למארס יש מאזנים שהינם סוסי עבודה שיחזיקו שנים רבות כמו הוקטור1000 האגדי (כפוף לטיפול נאות, כמו כל ציוד צלילה).

ואם מדברים על חומרים זולים, זאת מחלה כלל עולמית שהתגברה בשנים האחרונות עם המעבר ההמוני של כמעט כל דבר לייצור בסין- על מנת להוזיל עלויות. אם פעם היו מייצרים איכות שתחזיק הרבה שנים- והמחיר בהתאם, כיום מייצרים בזול מוצרים שיחזיקו במקרה הטוב עד תום תקופת האחריות. את האיכות החליפו במיתוג- בלא מעט מקרים אתה משלם ביוקר על מוצר נחות רק בגלל שמשווקים לך את זה עם הרבה פרסום ומותג של מוצר איכותי.

מרבית החברות לציוד צלילה שהזכרת בפוסטים שלך מיוצרים מרביתם ככולם בסין, חלק לא מבוטל אפילו באותו המפעל ממש ועל ידי אותן פעולות כפריוות בשכר סופר-סאב-מנימום, מאותו הספק של חומרי גלם- תן לי לנחש- חומרי גלם זולים, אותם מחרטות ואותן מתפרות. בסוף רק המדבקה משתנה (והמחיר, ע"ע מיתוג). כך תמצא את אותו הוסת בדיוק, אבל ממש אותו דבר, עם מותג שונה למשל סקובה פרו/הלסיון ורק המחיר משתנה סתם כך להנאתו. חפש כמה וסתים זהים לדייב רייט? פעם אחרונה שספרתי אותו וסת משווק תחת שש חברות שונות- בטווח מחירים עצום.

חי בר

New member
לגבי צוללים טכניים- לא רוצה לעשות הכללות

אבל כנראה שרוב הצוללים "הטכניים" הם בסופו של דבר צוללים ספורטיביים לכל דבר- כמוני וכמוך. טוב, אולי רק כמוני בדרגת דג רקק או כספיון, לא כרישים.

הם קונים את הציוד שלהם פחות או יותר מאותם סיבות, גחמות ומניעים כמו שאר "הצוללים הפשוטים". וכנראה שלפחות חלקם (בשביל לא להכליל) קונים את הציוד לא באמת מתוך הבנה אלא כי זה מה שהמדריך התותח (או הכריש פטיש) המליץ להם, או כי זה מה שכל המדריכים במועדון משתמשים "אז זה חייב להיות הכי טוב", או כי הם טחנו לדעת את כל המפרטים הטכניים והברושורים באינטרנט וחושבים שעשו דוקטורט (יש מעט כאלה, אבל הם שם), או קראו כל מיני reviews והשוואות באתרי אינטרנט מגמתיים וחושבים שיודעים הכל. ויש גם כמובן כאלה שבאמת ניסו משהו, השאילו מחבר וכו' והגיעו למסקנה מה הכי טוב להם, או שמי שמכר להם באמת עשה עבודה נאמנה ובאמת תפר לו את החיבור הכי טוב, ולא מה שהכי כדאי לו למכור. יש כאלה שהמחיר הוא הפרמטר החשוב, וכאלה שרק המותג חשוב להם. יש איפלו כאלה שקונים ציוד של חברה יקרה מאוד ואז מסירים את המדבקות של המותג. היי! הלסיון אפילו ייצרו תת-סדרת מוצרים "מושחרים" ועם תגיות שקל להסירן...

נו, כמו בכל דבר בחיים. אם אתה רוצה ציוד איכותי צריך גם להגיע לחנות ולהתרשם באופן אישי מאיכות המוצר, החומרים וההרכבה, ולא רק להאמין לכל מילה שאיש המכירות המלוקק משווק לך או כל שמועה שמסתובבת באינטרנט.

ספוקי

New member
מה דעתך להתחיל לפרסם "גילוי נאות"?

למשל: הכותב עובד במועדון צלילה המייבא ציוד של הוליס ומחזיק בנוסף ציוד של סקובה פרו.

אבי ע

New member
ספוקי צודק!

תודה לך (כריש) על הערותיך ותרומתך לפורום, אבל בהיבטים אלו גילוי נאות הינו חשוב, ומה גם שהחנות של המתחרים מעבר לכביש מתמקדת במידה רבה בציוד של מארס.
לגופו של עניין, אם אין מידע בדוק באתרים השוואתיים, הייתי נזהר מאד מלקבוע קביעות לגבי איכות של חומרי גלם של יצרן כלשהו.

חי בר

New member
נשמע לי שטויות "הדיבור" בארץ שזה לא ציוד

איכותי.

אני מציע לך לקנות ציוד לפי מה שמתאים לצרכים שלך ולא רק לפי האם זה פירמה א' או פירמה ב.

גם יצרניות ציוד עם יחסי ציבור אפילו טובים יותר ממה שהזכרת, יש מגוון שונה של ציוד בכל קשת המחירים.

איזה ווסת התכוונת לרכוש- אתה צריך איכשהו להחליט אם אתה רוצה ווסת בוכנה, ממברנה, כן או לא מאוזן וכו'. רוב הסיכויים שממילא לא תרגיש בהבדל גדול. כנ"ל לגבי מאזן (אפוד, פרפר, עם הרבה גאדג'טים וכל מיני חיבורים או יותר נטייה למשהו פשוט וכו').

וכן, גם לצבע ולמראה חיצוני יש כנראה לא מעט השפעה על המחיר ועל ההחלטה של צוללים לרכוש את הציוד, ולא רק המחיר ההתחלתי + מחיר תחזוקה.

matr

New member
חי, אני מבין את תשובתך רק חלקית

כל מה שאתה אמור הוא נכון באופן גנרי לגבי כל מוצר.
השאלה שלי היא, מדוע בעצם אנשים אומרים ש MARES נחשב לא איכותי (כמו הבחור שהגיב מעליך)?

מבחינת צרכים - כמובן שהכל מתאים. סה"כ אני רוצה מאזן טוב, אמין, איכותי, אולי גם קל משקל, וכן - גם גאדג'טים זה יכול להיות נחמד.

טום גיא

New member
כבר ענית לעצמך

אם אתה משתמש בציוד של מארס כבר כמה שנים ואתה מרוצה ממנו, מה אכפת לך מה אנשים אחרים אומרים?

matr

New member
בגלל ש...

יש הבדל, בסופו של דבר, בין מסכה למאזן או וסת, גם במחיר ועוד יותר בחיי אדם.

לכן אני רוצה לקבל חוות דעת כלליות.

טום גיא

New member
"חיי אדם"

מבי לדון במוצר מסוים כזה או אחר, קשה לי להאמין שמישהו ימכור לך מוצר מסוכן ורק מהסיבה שלקוחות מתים לא קונים ציוד נוסף.

העצה שלי לגבי רכישה של כל דבר: נסה אותו בעצמך.
אחרי שעה במים תהיה הרבה יותר חכם מאשר אחרי נצח שלם של השוואות באינטרנט.

matr

New member
הבעיה היא

שאף חנות, אפילו לא דוגית שמכירים אותי, לא יתן לי לנסות מאזן בצלילה לפני שאני קונה....

אבי ע

New member
לא מדויק, באילת לעתים כן

בחנויות הצמודות למועדונים.
ובשביל זה יש גם חברים (בפורום)....

matr

New member
אולי, אבל החנות שצמודה למועדון טוענת ש...

MARES לא שווים כלום!

ilanbt

New member
ולכן הייתי חוצה את הכביש

ועובר למועדון ממול ושואל.

e zi

New member
מארס זה כמו רכב יונדאי. מתאים לך? קח,

מתאים לחברות-ליסינג (*על דרך המשל*) אם אתה מחפש משהו ברמה אפילו של VW גולף, טסלה S, מרסדס, BMW - אתה צריך לחפש כיוון אחר. בלי להכנס לדיון האם יונדאי משתמשים ב-"חומרים זולים" אתה ודאי קולט את ההבדל.

---
על הנמשל, אלטרנטיבות עדיפות:

1. APEKS DST דרגה ראשונה + דרגות שניות XTX50 (פתרון זול - אבל וסתים מהשורה הראשונה, כסא מספר 3)

2. סקובה-פרו MK25 ...או MK17

3. אקואה-לאנג לג'נד

4. פוסיידון X-סטרים ...לדעתי הטוב מכולם, מבחינת המבנה ההנדסי שלו.

ilanbt

New member
יש סיבה שיונדאי מתאים לחברות ליסינג

הרכב לא מתקלקל וזול לאחזקה.
וזה בדיוק מה שאתה צריך מוסת בצלילה ספורטיבית.

למעלה