ייעוץ בנושא גירושין

לול

New member
ייעוץ בנושא גירושין

שלום. בעלי רשם לי בכתובה סכום של למעלה מ-500.000 ש"ח. אני לא מעוניינת להתגרש. האם בית הדין יחייב אותו לשלם לי סכום זה? או לפחות את רובו?(אין לנו ילדים) ומה ההבדל בין תהליך גירושין בבית דין רבני לבין בית משפט? העניין מאוד מתריד אותי אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה!

כתובה

הבעל חייב לשלם הכתובה אם הוא רוצה להתגרש אלא אם את מפסידה אותה כמו למשל במקרה של בגידה. יחד עם זאת, אם אין לו עילת גירושין הוא לא יכול לקבל גט. לא שמענו למה הוא רוצה להתגרש והאם הוא יכול להוכיח את טענותיו.

לול

New member
עו"ד יוסף פנדריך שלום!

תודה על תשובתך. בעלי רוצה להתגרש בטענה שפשוט לא טוב לו... ברצוני לדעת, אם אני כן אסכים להתגרש (מחוסר ברירה כי אינני מעוניינת לחיות עם אדם שלא מעוניין בכך) האם עדיין אני אקבל את הסכום שרשום בכתובה? גם אם אין לבעלי סכום זה? תודה על תשובתך.

כתובה

אין מניעה להתנות גירושין בתשלום הכתובה אך ספק אם יש טעם אם אין לו לשלם. בכל אופן אם ביה"ד לא חייב אותך לקבל גט אינך חייבת להתגרש.

כתובה זה לא הכל....

ראשית, הבחירה שלך לא לחיות עם מי שאינו מעוניין בכך, נכונה בהחלט. באשר לתשלום הסכום שבכתובה, האם זה הנכס היחיד שעליו אתם חלוקים? אם אין לכם נכסים אחרים, מן הסתם אין לו גם 500,000 ש"ח לשלם. ואפ יש נכסים אחרים, הרי שממילא תצטרכו להגיע להסכמה לגבי חלוקת הרכוש, ובמסגרת הסכם זה בד"כ גם מוותרים על כל תביעה נוספת (אמנם את לא מעוניינת בגירושין, ולכן יכולה לסרב להסכם שלא יתן לך את הסכום הנקוב בכתובה, אבל האם תסכימי לחיות עם מי שנשאר איתך רק כדי לא לשלם לך כסף?). דרך חלופית היא להגיע להסכמה לגבי גובה הסכום (תזכרי, שבהנחה שאת זכאית למחצית הרכוש, הרי שחצי מתוך 500,000 ש"ח אלה היו מגיעים אליך בכל מקרה במהלך חלוקת הרכוש), או השימוש בו (למשל - הפקדת הכסף בתכנית חסכון ע"ש הילדים).

למעלה