ייעוץ בבקשה

eyallz

New member
ייעוץ בבקשה

אני בשיעור נהיגה מתקדם כבר החלום שלי שזה להיות כבר מאחורי כל החרא הזה שנקרא טסט בכל מקרה יש לי בעיה לפעמים בכיכרות. לקראת כיכרות אני מוריד להילוך שני ונוסע על 30 קמ"ש ככה. אני נשאר על הילוך שני כדי להראות למורה שאני בשליטה. ואיכשהו תמיד מגיע אוטו בסוף לפני שאני פונה והמורה נותן לי ברקס.. אז מה עדיף,לעבור להילוך ראשון תמיד לפני כיכרות? לעצור פשוט וברגע שנראה שאין מכונית בדרך לנסוע? תנו קצת טיפים בבקשה בנוגע לכיכרות.. תודה :)

m G m

New member
לא הבנתי בדיוק מה הבעיה

אתה אמרת פה שני דברים שונים- דבר אחד שאתה נוסע על 30 כדי להיות בשליטה ודבר שני שבא אוטו ואז המורה בולם אותך (ובצדק). לפני כיכר תנמיך מהירות כמו שאמרת- אתה לא צריך לעצור בכלל אלא אם כן יש רכב בתוך הכיכר ואז חובה לתת לו זכות קדימה. אם אין רכב- תיכנס לכיכר.

yoo

New member
כל הסוד הוא...

להסתכל לעומק, מייד שאתה מגיע לכיכר, התסכל לכוון התנועה בכיכר אם יש אוטו מתקרב תתחיל להאט ולהעביר לראשון כדי לתת לו זכות קדימה, אם אין אז...סע :)

Krishi

New member
לעבור להילוך ראשון...

אבל לא לעצור.. פשוט לגלוש קדימה ואם אתה רואה שאין מכוניות אז להמשיך.. אם הכיכר היא במקום פתוח ואפשר לראות מרחוק אם מגיעות מכוניות או לא אז תמשיך בהילוך שני... אבל תאט... אל תיכנס לכיכר ב-30 קמ"ש.. זה מהר מדי... לפי דעתי לפחות..

eyallz

New member
אבל..

העניין שאם אני יורד להילוך ראשון אני גם מאט את המכוניות שמאחורי וזה נראה כאילו אני חסר ביטחון כזה,כי אולי אין צורך לעבור להילוך ראשון ואני סתם יוצא לא טוב.. אלה מכם שעברו תסט יש לכם טיפים לקראת כיכרות מה הכי טוב לעשות?

Krishi

New member
לפי דעתי זה בסדר גמור..

גם להיות נהג זהיר זה לא כזה נורא.. אני בטסטים הייתי עובר לראשון אבל רק כשאני מגיע לכיכר... לא 100 מטר לפני... ואם אין מכוניות אז אני ממשיך כרגיל וככה לא מעכב אף אוטו שמאחורי... ואם יש מכוניות אז אני עוצר רגוע כשאני על ראשון..

karen17

New member
כיכרות...

מממ, לא ממש הסתכלתי בשאר התגובות שהאנשים השאירו כאן אז אני מקווה שלא אחזור על דברים. אני אגיד לך מה אני עושה בכיכרות. בד"כ כשאתה מגיע לכיכר שדה הראייה שלך הוא לא טוב... זאת אומרת שאתה יכול ממש להגיע לתחילת הכיכר ורק כשתהייה כמעט בתוכה תגלה שאתה חייב לעצוב ולהביא זכות קדימה. לכן כדי למנוע עצירה פתאומית יש להאט. אני לא חושבת שצריך להגיע להילוך ראשון...הילוך שני זה בסדר...פשוט תאט, תצא מתוך נקודת הנחה שייתכן ותעצור ותיצור מצב שאם אכן זה יהיה כך שהעצירה לא תהייה פתאומית. עם זאת אל תעכב את התנועה שמאחוריך כשיש לך שדה ראייה ואתה רואה ש*אין מכונית שנכנסת לכיכר* אז תמשיך את נסיעתך... כמובן לאותת בכיכר בכניסה אליה <במידת הצורך> וכן ביציאה <שוב, במידת הצורך>. לפעמים יש מעברי חצייה "סמויים" ממש לאחר שאתה יוצא מן הכיכר, סתם הערת ביניים. פשוט שים לב. מה עוד צריך לדעת על כיכרות? .... המהירות? אתה צריך לחוש לפי התנועה שמסביבך כמובן, באופן כללי הילוך שני מתאים. מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה

sattla

New member
המ...

לא הבנתי כל כך מה הבעייה אני מניח שלפני הכניסה לכיכר. תראה אם אין תנוע אין סיבה לעבור לראשון אם יש אז אתה צריך לשקול כבר. אתה אגב יכול להיות ב20 במקום ב30. ובלי ראשון. אבל תמיד תבדוק את הרבע(ויותר) של הכיכר שמשמאלך(רצוי גם ימינך
) ובמידה שפנוי תמשיך לך בדרכך אם לא אז אתה עוצר. * בכיכר הדמעות בחולון יש עצור, זה הרבה יותר נחמד. :)

karen17

New member
כיכר הדמעות בחולון!!!!

חחח, מה אמרת?????.!!!! שזה "הרבה יותר נחמד"??? חחח, אני שונאתתתתת את הכיכר הזאתת!! כשמה כן היא!!!! כמעט אף פעם אי אפשר לצאת שם, תמיד יש מכוניות!!!! זו הכיכר הכי עמוסה שיש נראה לי!!!! אבל שטויות, העיקר זה מאחורי ואין מישהו שידפוק לי ברקס חא!

yoo

New member
או..בדיוק רציתי

לעשות דיון ספיישל על הכיכר האלוהית הזו! (אהם לא!)
ידעתם שכבר מהתקופה שאבא שלי עשה רשיון (לפני כ 35 שנה) היא היתה קרוייה כך עוד מאז?

M o l

New member
הכיכר הזאת לא קשה עד כדי כך

בתור אחד שעבר טסט בחולון, גר בחולון ונוסע בכיכר דיי הרבה הכיכר הזאת לא כזאת קשה! והיא פתרון מעולה לכניסה לעיר. אם היו שמים שם רמזור היו נוצרים פקקים אדירים בכניסה, לכן הכיכר שם לדעתי נכונה. בקשר לכיכר עצמה, אז נכון שיש בה 3 נתיבים עדיין לא כ"כ קשה להסתדר בה, לדעתי.

FreakStyler

New member
תשובת היועצת:

לפני כיכר תשים הילוך שני, אבל אל תיתן הרבה גז, תיסע לאט ככה... סתכל טוב טוב אם יש אוטו מתקרב, או עומד להיכנס לכיכר, אם הוא רחוק קצת אז אל תעבור בכיכר, אלא תאט כזה ממש לאט, וכשהוא יעבור תן גז וכנס לכיכר (במידה ואין עוד מכוניו שם), ואם אתה רואה שהוא קרוב ונוסע מהר אז תעצור, שים ראשון, וכשתתפנה הכיכר, תעבור.... בהצלחהההההה ויש לך מזל שרק הכיכר זאת הבעיה שלך.......

למעלה