ייעוד תעסוקתי...

• פותח הנושא ZOROW
  • פורסם בתאריך

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ענין

אני חושבת שהגדרת יפה את סולם הערכים לבחירה. השאלה שתכוון אותך יותר כרגע היא - מה מעניין אותך? עכשיו כשברור יותר הדברים האחרים, כמו אינטראציה עם אנשים וכו', באילו תחומים היית רואה עצמך עוסק? מה מלהיב אותך כאשר אתה חושב עליו? האם אילו עדיין אותם 3 שרשמת בתחילה? האם יש דברים אחרים שעולים בדעתך? נסה לרשום אפשרויות בלי להגביל מה ייתכן ומה לא - פשוט לרשום מה מעניין אותך באמת.

shoom12

New member
בוא נתחיל עם ה-3 האלה

הי זורו שבת שלום, יש לנו זורו יהלומן, זורו טכנאי מחשבים וזורו מתווך דירות. לכל אחד מהם תכתוב בבקשה מה הייתרון היחסי שלך בו ומה הצלחה בתפקיד הזה תתן לך?

ZOROW

New member
תשובה לשום12

היי שום12 יתרון יחסי בולט אצלי הוא היכולת לתקשר מצוין במימד האישי ברמה מאוד קרובה. (למשל להבדיל מאלה שסוג התקשורת שלהם היא יותר מרחבית ולא אישית) זה מאפשר לי ליצור אמון, מכיוון שבתקשורת הזאת יש מימד רגשי מבוסס אמינות. אני רואה את זה כיתרון חשוב כאשר סוחרים ביהלומים וכמו זה כטכנאי מחשבים ואולי במיוחד בתיווך דירות. אגב במאמר מוסגר (או שלא) מהסיבה הזאת חשבתי גם על מה שאתה עושה לי ממש עכשיו , קרי אימון אישי. לדעתי כל הסיפור המקוצעי של הבנת כל אחד מהמקצועות הוא החלק הפחות קשה מבחינתי. כאמור, הבעיה אצלי היא איזה מהם היא הכי נכונה לי והתמקדות רק בה. לסיום...כפי שהסברתי לענבל קודם לכן, שמי כמובן אינו זורו ורק לצורך העניין הוא משמש אותי, כמובן שבנסיבות אחרת הייתי שמח לשתף את שמי האמיתי. בברכה אני

shoom12

New member
תקשורת אישית

היי זורו (שם בדוי :) ) אני כמובן יוסי ולא שום12, אז תרגיש חופשי לפנות אלי בשמי. נניח שאני הייתי בא ומספר לך שיש 3 מקצועות שאני יכול לממש את עצמי בהם: יהלומן, מתווך דירות וטכנאי מחשבים. מה אתה היית מייעץ לי?

ZOROW

New member
יוסי יקר

היי יוסי... חייב לומר לך שהצבת לי שאלה מאוד מעניינת אני מרגיש "מותקל" !!! ואני אומר לעצמי וואוו, לא להאמין איך לא חשבתי על הגישה הזאת לפניך שכן מה שאני עונה לך זה מה שאני צריך לעשות נכון? זה מדהים כי עכשיו אני מגלה שיוקרה זה משהו דומיננטי שאני מאוד נמשך אליו. עובדה שבצורה כמעט אינסטנקטיבית עניתי על יהלומן. יחד עם זאת, אני מודה לכך שכדי להגיע לשלב שבו אעשה עסקים גדולים בתחום הזה אצטרך לעשות הרבה דברים קטנים אחרים באמצע עד אותו שלב. וזה משהו שמאוד חשוב לקחת בחשבון בלי או עם קשר ליוקרה. עוד אוסיף שבעניין המחשבים יש לי הזדמנות להיכנס לתחום כי חבר שהוא בעל עסק הציע לי להשתתף איתו אחרי קורס שאיקח. תודה יוסי על זמנך מעניין לדעת מה דעתך בברכה

shoom12

New member
התחלת ...

היי, התחלת לייעץ לי, ועברת לדבר על עצמך. תייעץ לי עד הסוף ותסביר לי למה דווקא זה הייעוץ שלך עבורי. מזכיר לך שסיפרתי לך בדיוק את סיפורך. תודה מראש על הייעוץ יוסי.

ZOROW

New member
היי יוסי

יוסי יקר, חשוב לי לומר שכשאני אומר יהלומן אני מתכוון בעיקר לשלב של המשא ומתן העיסקי ולא למשל לשלבים שבהם מלטשים את האבן בתעשייה ... ייתכן ופה אני כבר חוטא כשאני רואה את המקצוע בשלב העלית שלו. לשאלתך אומר לך מדוע הייתי ממליץ לך על יהלומן... 1) העיסוק הוא סטרילי 2) קיימת בו אינטרקציה בין אישית חזקה שעליה מושרש כל החלק העיסקי שיבוא אחרי כן 3) יהלומים זה סוג של קריסטלים או אבני חן, ואני מאוד אוהב אבני חן 4) יש פוטנציאל רווחי גדול יחסית להשקעה של העובד (היהלומן). 5) מדובר במקצוע עסקי עם כל המשתמע מכך 6) בד"כ משולבים הרבה נסיעות לחו"ל בסחר יהלומים 7) יוקרה לדעתי לא שכחתי כלום. אני מקווה שזה עונה לך (או לי) היטב על מה ששאלת אותי. תודה לך יוסי בעיקר בגלל היוקרה שיש במקצוע הזה

ZOROW

New member
טעות קטנה

המסרון הקודם נגמר ב"תודה לך יוסי" משום מה שכחתי למחוק את המשפט שבא אחרי "בעיקר בגלל היוקרה שיש במקצוע הזה" למרות שבחשיבה קצת מעמיקה יש אמת שעניין היוקרה של העיסוק הזה קורץ לי משמעותית. שוב תודה זורו

shoom12

New member
ומה עד אז..

ומה אתה חושב על הדרך עד שתגיע לרמה העסקית הרצינית של העניין? אני מניח שבמעלה הדרך יש פחות עבודה עסקית ויותר עבודה טכנית, לא?

ZOROW

New member
היי יוסי

נכון אתה צודק. עד החלק המשובח של המקצוע הזה צריך לעשות הרבה פעולות שאותן אני לא רואה כגורמות לי אושר רב. וזה בהנחה שאגיע לפסגה בתחום. אשתף אותך שהמקצוע הזה הוא אחד המקצועות הבודדים שעוד נשארו בשוק שמקובל למסור אותו במשפחה, כך שלרוב רואים קשר משפחתי בין העוסקים בו. זה לא מחויב המציאות, אבל זה עוזר משמעותי במיוחד למי שרוצה להגיע מהר או הישר לחלק העיסקי שבתחום. בגדול אין ספק שהדרך מהססת את ההחלטה שלי לצעוד לתחום הזה. תודה רבה זורו

ZOROW

New member
שים לב ללופ

האמת שעכשיו, בה לי שוב להתחרט... תוך שאני לא יודע מה להציע לך כאלטרנטיבה. פשוט לא יודע. לא רק ביהלומן, אלא בכל אחד מהמקצועות יש את החלק "הנמוך" שיכול להימשך לנצח בלי שום הבטחה להגיע לחלק "השווה" באמת שבו. הלופ הזה נמשך לי כבר יותר מידי זמן, לא יודע מה לעשות. מה דעתך?

הגר שקד

New member
לקפוץ למים

זורו יקר, מדבריך עולה שלא חסרים לך תחומי עניין וכישורים, אבל אולי יצאת ל"חופשת עבודה" קצת ארוכה מדי... מניסיוני, אנשים שיצאו לתקופה ארוכה ממעגל העבודה (מבחירה או בלית ברירה), נוטים לא פעם ליצור לעצמם פנטזיה שאינה ריאלית, ואשר חוסמת מבעדם להתמודד עם תהליכים של מציאה והשתלבות בעבודה. הצעד החשוב ביותר, לדעתי, הוא לקפוץ למים ולהתחיל לשחות. קצת קר בהתחלה, אבל אחרי כמה תנועות זה כיף! וגם אם העבודה הראשונה לא תענה על כל תנאיך, היא תאפשר לך להתבונן על האלטרנטיבות השונות באופן אוביקטיבי יותר, ולשאול את עצמך שאלות מתוך הבנה ממשית של צרכיך ומאוויך מחד, ודרישות התפקיד מאידך. אז מה אתה אומר? איך מרגישים המים?
הגר

ZOROW

New member
הגר שלום

היי הגר האם לשיטתך לא חשוב הכיוון שאליו קופצים לתוך המים? כלומר, שבעתי מעבודות סרק, ומצד שני זה נכון שאני במעגל סגור. כידוע, זה המלכוד. בכללי אני מסכים איתך שצריך להיות פרגמטי, ואת זה אני יודע היטב רק דרך שיטת האלימינציה שדרכה אני מבין שהדרך שהלכתי ועודני הולך בה כיום לא מובילה/הובילה אותי לישועה במישור המקצועי. מכאן נובע שהדרך ודאי דורשת שינוי תוואי. אז סגרנו שאני מסכים ונסגור שאעדכן אותך, איך מרגישים המים כשאעשה את הטבילה הראשונה החדשה שלי. קאפיש? תודה רבה לך על העיצה זורו

הגר שקד

New member
קפיצה נעימה ../images/Emo13.gif

בוודאי שחשוב לאן קופצים (שלא תקפוץ חלילה ראש למים רדודים), אבל מדבריך נשמע שיש לך מספר כיוונים שממתינים להתנסות וליישום. ובטח, אשמח לשמוע איך החלה עונת השחיה
בהצלחה! הגר

shoom12

New member
היי זורו

אני בכוונה מקשה, אל תענה ישר. קח קצת זמן ותחשוב מה אתה מייעץ לי.. זו לא עצה פשוטה..אז תן לה את הזמן המגיע לה. תודה.. :)

ZOROW

New member
לחדד את התמונה

היי יוסי, רק כדי לחדד את התמונה כי קצת הלכתי לאיבוד עם ריבוי ההודעות. אתה מחכה שאציע לך מקצוע חדש (במקום היהלומן) נכון? תודה מראש זורו

shoom12

New member
לא בהכרח

אני מחכה שתתן לי את עיצת מליון הדולר שלך בעבורי ... מה אתה חושב שיהיה הכי נכון לעשות?

למעלה