ייעוד תעסוקתי...

• פותח הנושא ZOROW
  • פורסם בתאריך

ZOROW

New member
ייעוד תעסוקתי...

שלום רב... אני גבר בן 32 ומזה שלוש שנים לא מועסק בשוק העבודה כלל וכלל. (עד לפני השנים האחרונות הללו עסקתי בעבודות ובתחומים רבים במשק) כיום, הדבר היחיד שאני עושה כעיסוק הוא השלמת התואר הראשון שלי, וזה נעשה בלוח זמנים דל של יומיים בשבוע (כחצאי יום). בהקשר לפורום הנוכחי, חשוב לציין שבשנתיים האחרונות עברתי תהליך רוחני רב עוצמה שכונן שינוי משמעותי בחיי. (אספר כי הגילוי התגלה באמצעות סוגים שונים של ספרים בז'אנר העידן החדש). השינוי בא לידי ביטוי בתפיסה של מה באמת חשוב בחיים ומה פחות, שכן עד לפני הגילוי הייתי עסוק יותר ב-"מה" והרבה פחות ב-"איך". אין ספק שאני אדם הרבה יותר מאושר מאז הגילוי... אמנם יש נקודה שאיתה אינני מצליח להתמודד. והיא אי היכולת לגלות מה הייעוד התעסוקתי האמיתי שלי... לדבר זה השלכות רבות כגון: אי הימצאות בשום תהליך אחר כאשר הציפיה היא שהתובנה בו תבוא. (ולצערי היא לא באה כבר 3 שנים). חוץ מזה אני תקוע בבית הוריי ללא יכולות כלכליות דבר שמסרס לי את הבטחון בהזדמנות להכיר אישה שאוכל ממש איתה איזשהם תוכניות עתידיות. שלאתי היא, האם יש לך איזשהיא עצה טובה, כדי להתחיל להניע את הגלגלים של העגלה התקועה הזאת שלי? תודה מראש ובברכה...

shoom12

New member
היי זורו

היי זורו, איזה דברים עושים לך טוב? באיזה תפקיד/מקצוע היית רוצה לראות את עצמך בעוד 5- 10 שנים?

ZOROW

New member
היי

היי shoom12 ראשית כ,ל תודה על התגובה המהירה שלך. לענייננו, אני חייב לציין שנגעת בשאלת מליון הדולר יש הרבה דברים שאני יכול לראות את עצמי עושה עוד 5-10 שנים. (ואולי מכאן הבעיה) אני ממש לא יודע מה מהן נכונה לי. מנסיון עבר אני יודע לומר כי מעולם לא היתה לי בעיה של דרך אלא לעולם עם סימון המטרה. אני מקווה שהתשובה מספקת אותך.

הגר שקד

New member
נסה להתמקד בכמה מהדברים

שאותם אתה רואה את עצמך עושה. תאר את עצמך באותם מקומות - איך אתה נראה שם, איך זה מרגיש, במה אותו מקום עונה על צרכיך ומטרותיך ובמה פחות, האם אתה מאושר שם? נשמח לשמוע... הגר

shoom12

New member
רק לצורך העניין

הי, יכול להיות שזה יהיה לך קשה.. תבחר רק לצורך השיחה דבר אחד מתוך כל הדברים שאתה רואה את עצמך עושה. זה לא התחייבות לחיים, רק לצורך השיחה. יכול?

ZOROW

New member
היי ושבת שלום

היי לדעתי עכשיו אתה מצביע בדיוק על עקב אכילס של כל הבעיה שלי כלומר הבעיה אצלי נובעת מאי יכולת להתמיד ביתרונות היחסיים של כל אחד מהמקצועות שאני רואה את עצמי בהן (שהן אגב, יהלומן, טכנאי מחשבים, מתווך דירות), ובכך אני מאבד את המוטיבציה עוד לפני שאני עושה את הצעד הראשון. רק להבהיר, במהותי אינני טיפוס עצלן אלא ההיפך הוא הנכון. לעתים אני מדמה את עצמי בשיא ההצלחה (של כל אחד מהמקצועות הללו) וזה עושה לי תיאבון, אך כאמור עד שצריך לעשות משהו ממש. עוד אוסיף כי שבעתי מעבודות ייעודיות בפוטנציה שהתגלו כעבודות סרק ללא תכלית מספקת. נכון להיום, אני מפחד לקחת עוד החלטה לא מוצלחת. ומה שבפועל יוצא מזה הוא ש"העגלה" לא זזה, וזה כמובן גם לא טוב. מרגיש במילכוד קשה. תודה לך על תשומת הלב שוב שבת שלום זורו

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד קצת מידע

הי זורו, כדי להבין קצת יותר טוב מה מתאים לך, האם תוכל לחשוב וגם לספר לנו - מהן התכונות שאתה אוהב בכל מקצוע עתידי? מה מלהיב אותך בלהיות יהלומן? מה אתה אוהב בטכנאות מחשבים? מה מדליק בתיווך דירות? ספר קצת גם על דברים שעשית בעבר - על כל עיסוק (או על כמה מהם אם יש הרבה
): מה אהבת בעיסוק? כיצד הוא תרם לך? איפה הרגשת שם תסכול וחוסר סיפוק? מה היה הופך את אותו עיסוק למעניין וממלא יותר? מטרתנו היא להרחיב קצת את הידע שלך ושלנו על הדברים שאתה אוהב ונכונים עבורך.

ZOROW

New member
היי ענבל, אז ככה...

היי ענבל יקרה ראשית, הדבר החשוב ביותר שאני רואה בו מכנה משותף בכל המקצועות שמניתי הוא שבכולם יש אינטרקציה ישירה עם בני אדם. מעבר לכך לכאורה אין עוד קשר ישיר בין כל אחד מהמקצועות שמניתי. בשביל להיות יהלומן חשוב (רצוי מאוד) ללמוד גמולוגיה שהיא תורת האבן. זה המקום להגיד שאני מאוד אוהב/חובב קריסטלים ואבני חן, שכן יהלומן מתעסק עם מלכת האבנים (היהלום), מעבר לכך יש משא ומתן עסקי וגם איזשהיא תדמית שיכולה להלום היטב את הייצוגיות שקיימת באישיות שלי. בנוגע לטכנאות מחשבים, עוד אחד מהיתרונות היחסיים שלי הוא שיש לי חוש טכני די מפותח, ובפרט בתחום המחשבים. בנוסף, במקרה הזה יש איזשהו חבר בעל עסק בתחום תיקוני המחשב שהציע לי להתחבר לעיסקו, אמנם אחרי נסיון קצר הוא הציע שבכל זאת איקח קורס מיקצועי בעניין. (ומכאן אני שוקל זאת) הגעתי למחשבה של תיווך דירות כי בזמנו מכרתי את ביתה של אימי די בקלות, ברווח נחמד ובאווירה נהדרת. מהירות המכירה + האינטרקציה עם הקונים , ובכלל ההרגשה היתה טובה. ולכן חשבתי ועודני, שאני עשוי להיות טוב בזה. בעבר עסקתי בהרבה תחומים שונים ומגוונים. אם כי, בדיעבד נהניתי מהעבודות ששילבו אינטרקציות עם אנשים, שנתנו לי חופש פעולה יצירתי (קרי לעשות את הדברים בדרכי המיוחדת), למשל בעוונותיי כשעבדתי בנגריה לא סירסו את הדרך המיוחדת שבה בחרתי ליצור את הפריטים. וגם לקבל תגמול כספי הולם זה פרמטר חשוב עבורי. אני יודע לומר שעיסוק בארגונים גדולים לרוב חונקים, מתסכלים, מסרסים את הייחודיות שבי, ונותנים לי הרגשה של שטאנץ. בגדול, לא הייתי מרוצה מרוב העבודות שעסקתי בהן, וזה בגלל ובעיקר מפני שלא הייתי מרוצה מעצמי באותה תקופה.. בשנים האחרונות אימצתי לעצמי גישה בוגרת יותר לחיים שעוזרת לי להיות אופטימי כמעט תמידית, והיא ודאי תעזור לי להעריך נכון יותר את כל מה שאעשה בעתיד לבוא. אגב, גם קאוצ'נג זה מקצוע מאוד מעניין, להבין אנשים ולעזור להם פסיכולוגית זה נהדר ומספק מאוד. ואני חושב שאני מצוין בזה. עובדה שזה קורה באופן טבעי עם כל מכריי, (בלי יוצא מהכלל) (רק חבל שלחלץ את עצמי זה קצת יותר קשה לי) ענבל יקרה, תודה על ההתעניינות... אני מקווה שהבהרתי לך את מה שהתכוונת שאבהיר לך שבת שלום זורו.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה חשוב בעבודה

מיקדת כמה דברים שחשובים לך - ובעיקר אינטרקציה עם אנשים וחופש פעולה יצירתי. כרגע נדמה לי שאתה חושב על מקצועות אילו בלי להכיר אותם יותר מדי. האם אתה יודע איך נראה יום עבודה בתחומים אילו? האם ברור לך לאן תוכל להתקדם אחרי שנה, ואיך יראה אז יום עבודה? האם אתה מוכן לשוחח עם אנשים ולהבין את תחום היהלומנות? אני מניחה שבהתחלה מתחילים ממקום של עשייה ולוקח זמן להיות זה שעוסק במשא ומתן העסקי. האם תוכל לשוחח ולקרוא על התחום מספיק בשביל להבין כיצד יכול להראות מסלול קריירה שם? בתחום המחשבים - האם יש לך תמונה איך יראה יום העבודה שלך? האם באמת יש בו הרבה אינטראקציה עם אנשים וחופש יצירתי? אולי בתחום התיווך יש יותר בהירות - ובוודאי הוא כולל הרבה אינטראקציה - האם יש בו מקום לחופש יצירתי? והאם תחום זה יכבד ערכים אחרים שאולי חשובים לך - למשל אמינות? באילו עוד תחומים יש אינטרקציה וחופש יצירתי, ואילו עוד דברים חייבים להיות בעבודה שלך כדי שתאהב אותה ותרגיש מסופק?

ZOROW

New member
תשובות לענבל

וואוו ענבל יקרה אני חושב שאת צודקת. אני מרגיש מוכרח לשתף אותך בפרט מאוד מעניין ויהיה יותר מעניין לשמוע את הדעה שלך עליו. אותי לימדו הרבה ספרים חכמים (בעיקר מהעידן החדש) "טכניקה" רוחנית שאומרת שכדי לקבל תנופה מנטלית יש לחלום על המטרה הסופית (והדגש הוא על הסופי) אותה אתה רוצה להגשים בחייך. אני חושב שיש הרבה צדק בטכניקה הזאת מכיוון שאם אנסה לראות את כל התלאות בבת אחת של כל אחד מהמקצועות זה מאוד מפחיד ! את לא חושבת כך? מצד שני עכשיו שאת העלית את הפם הזה, אני מסכים שהתכחשות למצב האמיתי של התהליך עד אותה לאותה מטרה (כמו המעמד הגבוהה והעיסקי במקצוע היהלומים) היא מוטעית ומוליכה שולל. פה אני שואל, יש איזשהו שביל חלב שכדאי לאמץ? אם לענות במישרין לשאלות ששאלת אז לא, אין לי מושג איך נראה יום עבודה אמיתי של יהלומן (וודאי לא בחיים האמיתיים). לעומת זאת, אני כן יודע (פחות או יותר וממה שהספקתי בשבוע ההתנסות שלי אצל החבר) איך נראה יום עבודה כטכנאי מחשבים. אני חושב שאינטרנקציה בין אנשים קיימת כמעט בכל מקצוע ומקצוע לכן בשלב זה נניח שאין בעיה עם האלמנט הזה. (אם כי אולי חשוב לציין שבאינטרקציה אישית ONE ON ONE אני הרבה יותר חזק מאשר באינטרקציה קבוצתית, ומכאן אני חושב שאני לא המנהל הקלאסי, למרות שאפשר לעבוד גם על זה , כמו על כל דבר). למראית עין נדמה שבתיווך יש הרבה אלמנטים שיכולים להלום את הכישורים שלי. אך, שוב לפי מה שאני מבין מהשאלות הרומזות שלך, אין לי מושג מה זה באמת אומר לעבוד כמתווך. בנוגע לשאלה אילו עוד תחומים אז גם עבודה עם בעלי חיים נראית לי מקסימה, כמו למשל אילוף כלבים או כל עבודה אחרת עם כלבים נראית לי מקסימה. להבדיל גם עבודה עם בני נוער זה נראה לי משהו שיכול לתרום לי הרבה סיפוק. (בני נוער בסיכון , תמיכה נפשית בבני נוער וכד'). ענבל יקרה, מה דעתך? את לא מזהה פה ריבוי תחומים? אני בטוח שפה קבור השפן ! כלומר, קשה לי להתפקסס על נקודה אחת ולתת לה את כל האנרגיה שקיימת בי. מקווה שעניתי לך על כל כוונותייך תודה לך ענבל יקרה על הזמן שאת מקדישה למקרה שלי זורו (כמובן שזהו לא שמי האמיתי ואני מקווה שזה בסדר ולא מגוחך לך שאני משתמש בו לשם העניין)

זורו יקירי

זה מעניין שהבאת את הפן הרוחני לכאן וזה איננו מקרי. השאלה היא איך משרתת אותך הטכניקה אותך למדת. האם היא באה להפחיד אותך? האם ההתבוננות שלך לתוך העתיד מעמתת אותך עם הפחדים והקשיים בדרך? או שמא יש אפשרות שהיא באה להקל? האם (כתפיסה) זה יתכן שעבודה רוחנית היא עבודה חוסמת ולא מקדמת? ובאותו עיניין רק מזווית אחרת, אני רואה שאתה מעלה את ריבוי התחומים כבעייה. כשהאפשרויות הן רבות, אתה מרגיש שאתה השפן שבור נכרה לרגליו. האם ריבוי אפשרויות מקשה עליך גם בתחומי חיים אחרים? האם זה מופיע לך רק בהקשר התעסוקתי? (סליחה שנדחפתי לשרשור עם ענבל...)

ZOROW

New member
היי שקטה

היי שקטה... אני חייב לומר לך שהשאלה שלך מעניינת, אנסה לענות עליה בנהירות. בגדול הטכניקה שבה אני משתדל להשתמש (כמה שיותר) מציבה אותי בזמן הווה ללא דאגות בנוגע לעתיד ומצוקות מהעבר. (אגב זה המקום להגיד שלקחתי את זה מהספר "כוחו של הרגע הזה"). מאז קרו לי דברים מקסימים בחיים. אני לא יודע לומר בוודאות שבגלל הגילוי הטכני הזה נכנסתי לאדישות בתחום המקצועי. לדעתי אין קשר. הגילוי במהותו הוא טוב, לפחות מבחינה סובייקטיבית (אני בטוח שגם אובייקטיבית אבל אני בכוונה נשאר קצת צנוע) הוא הכניס לי איכות ופרספקטיבה נכונה לחיים, יחד עם זאת, לא בטוח שזה מוכרח לפתור לי את כל "בעיות" החיים שלי. אין ספק שהאספקט הרוחני הזה נתן לי המון ועל כך אני מודה עליו המון. בנוגע לשאלתך, לדעתי התפתחות רוחנית היא מחויבת המציאות במידה ואדם רוצה לשדרג את איכות חייו. רק מה? חשוב לעשות את זה נכון. יש לכך כללים ברורים. ומי שלא הולך בדרך נכונה עלול בטעות "להאשים" את הדרך הרוחנית, כלומר, אם אותו אדם לא מודע לדרך הנכונה או שאין לו מדריך שמדייק אותו, כאמור אין לו אלא להאשים את הדרך הרוחנית ולהפיל עליה דופי, לדעתי מכאן מתחילה דרך שאני קורא לה "התבלבלות אישית" במקום "מודעות אישית". בנוגע לשאלה אחרת ששאלת. התשובה היא כן ! אני מודה שסימון מטרות זאת נקודה חלשה יותר אצלי. אין זה אומר שמעולם לא ידעתי לעשות את זה, כי כן ידעתי לעשות. נכון לומר שזאת "בעיה" כללית אצלי, אבל מה שמציק לי באמת ודחוף לי באמת בימינו, זה להגיע לפתרון במישור המקצועי. לסיום אומר, שממש לא נדחפת... ותודה לך על השאלה. בברכת שבוע טוב

זורו

תודה על תשובתך הארוכה והמעניינת. אתה מדבר על טכניקות ואני מדברת על תפיסת עולם. ההתמקדות בכאן ועכשיו היא תפיסת עולם שמדברת על הפוקוס שאנחנו שמים על הדברים, אבל מי שהולך בדרך רוחנית ומאמין בריקות וקארמה יודע גם שבכל מעשה ונשימה שלנו אנחנו זורעים זרעים לעתיד שלנו ושממילא מושג הזמן (עבר הווה ועתיד) הוא חסר משמעות מטעם עצמו והמשמעות היחידה היא זו שאנחנו נותנים לו. אבל אני מסכימה אתך שנכון מאד להשאר ממוקדים בכאן ועכשיו, ממוקדים בנינוחות שלנו, בקיום, ברגע הזה, כי אין לנו יותר ממנו, גם לא מובטח לנו יותר. אבל השיחה השנייה, על הבעיה אותה אתה רוצה לפתור, מעניינת אותי יותר וגם אותך (כנראה). אז בא נחזור להתבונן עליה רגע. אתה אומר שאתה חלש בסימון מטרות, אבל מקריאה של סך הדברים שכתבת, אני מתרשמת שלא זו הבעייה שלך. (יכול להיות שהפער בינינו הוא סמאנטי ולא מהותי), אבל אתה אומר שיש לך מטרה ברורה למצוא לעצמך תחום עיסוק. אתה אפילו יודע במה אתה טוב וגם יש לך אופציות רלוונטיות שסימנת לך. כמו שנראה לי ממה שאתה אומר, יש לך קושי לסמן באיזו מהמטרות או האופציות שקיימות עבורך, להתמקד. זה נכון? ומאחר וזה קורה לך גם בתחומי חיים אחרים, אני מבינה שזו בעייה יותר נרחבת מאשר בנושא מצאית תעסוקה, רק שברגע זה זה מה שמעסיק אותך. האם ייתכן שהקושי שלך הוא קושי בבחירה? בקבלת החלטות? מה אתה חושב יכול היה לעזור לך לעשות את הבחירה? ערב טוב שקטה.

ZOROW

New member
היי שקטה

שקטה את צודקת ב100% משום מה רשמתי סימון מטרות כשכוונתי היתה כיבוש מטרות. אמנם הכי נכון הטבת להגדיר זאת כקבלת החלטות.או/ו קושי בבחירה. תודה רבה שתיקנת אותי כי זה חשוב להשתמש במילים המדויקות כשמנסים לפתור בעיה כמו זאת. שאלת "מה לדעתי יכול לעזור לי לעשות את הבחירה". עד עכשיו חשבתי שהשקט הפנימי שלי או אולי אלהים יכולים. עכשיו אחרי ההתעוררות רבת זמן, הבנתי שלא ! לדעתי אין שום דבר שיכול לעזור לי לבחור.. זולת לעשות זה "אנד אנד דינו" על אחד מהמקצועות הפוטנציאלים ופשוט ללכת על מה שיוצא בדרך שלו. אגב, אם יש לך רעיון נוסף/אחר שהיית נעזרת בו כדי לענות על השאלה ששאלת אותי אז... אני יותר מאשמח לשמוע. כי אני אוהב את מה שאת כותבת לי, וזה עשוי לעזור לי רבות. שוב תודה שקטה יקרה וגם שבוע טוב זורו

כמה מילים, ושאלות

אגב, אתה הוא זה שתצטרך לענות לעצמך בסופו של דבר על השאלות. על כולן. האג'נדה שלי כמאמנת מדברת על כך שמי שמכיר אותך יותר טוב מכל אחד אחר (כולל ממני ) הוא אתה. ולכן אתה הוא זה שתענה לעצמך על השאלות. אבל בא נדבר על כמה דברים ואני מאד סומכת עליך שבסופו של דבר תמצא את הדרך. אני רואה שאתה אדם שיודע להתבונן בעצמך ומעשיך, ולשם אני מכוונת. ספרת לי שיש לך קושי בבחירה או קבלת החלטות. (אגב, האם יש הבדל ביניהם? אם כן, מהו ההבדל? מה זו בחירה? מה זו קבלת החלטה? איפה אתה מזהה נעוץ הקושי? בתהליך הבחירה? יכול לדבר על זה קצת? או אולי דווקא בתהליך קבלת החלטות? מה זה אומר עבורך לקבל החלטה? מה המשמעות של זה?) ואני רוצה לשאול דווקא על המקומות בהם, אולי, לא התקשית ועשית את התהליכים הללו בקלות. האם אתה מזהה אותם? יכול לתת דוגמה לבחירה או החלטה שנעשו בקלות? אם אתה מתבונן על זה, האם אתה יכול לראות מי היית שם? איזה זורו אפשר היה לפגוש שם? יכול לראות אולי, מה, במי שהיית, אפשר לך לקבל החלטות או לבחור בקלות? בקר של יום נפלא לך,

ZOROW

New member
היי שקטה

מסכים עם זה. אני הוא זה שצריך להחליט וזה צריך לבוא ממני נטו. שאלה מעניינת היא השאלה להבין את ההבדל בין קושי בבחירה לבין קושי בקבלת החלטות. אני חושב שיש קורלציה בין שניהם שהרי אי היכולת לבחור היא סוג של אי היכולת לקבל החלטה בנוגע לבחירה. יחד עם זאת שני הקשיים הן לא בהכרח חופפים כל הזמן. רבים המקרים שהם לא. בחשיבה מעמיקה אני מצהיר שבמקרה שלי הם כן חופפים וזה מה שחשוב. מפני שאפשר לומר שהקושי בבחירה שלי נובע מאי יכולת לקבל החלטה וכך גם להיפך קרי, אי היכולת לקבל החלטה נובעת מהקושי בבחירה. לדעתי התהליך הנכון חשוב שיהיה ראשית בחירת מקצוע ואז קבלת החלטה ללכת עליה עד הסוף. לדעתי קושי בבחירת מקצוע נובע מחוסר יכולת זיהוי יתרונות יחסיים בולטים באישיות שלך כך שבזיהוי שלהן ידע האדם לזהות את המקצוע המדויק שאיתו הוא יממש באופטימליות את אותן נקודות יחסיות חזקות באישיות. קבלת החלטה זה להגיע להכרה שאני מזהה מטרה מסוימת (במקרה שלי מקצוע נבחר מסוים) ואז לכוון את כל המשאבים האנרגטיים עליו ורק עליו ועד הסוף בלי להתבלבל. וואו, שימי לב שקטה עכשיו אחרי הניתוח וההגדרות שהצבתי בין שניהם פתאום אני מזהה לנגד עיניי מה באמת "הבעיה" ומכאן אני רוצה לומר לך שאני חוזר בי, כי קיבלתי תשובה ברורה אודות לך. עכשיו אני מזהה שהבעיה שלי היא קושי בבחירה ולא קבלת החלטה. בכוונה לא מחקתי את כל הדיאלוג הפנימי הזה ותיקנתי אותו למשהו אחרי, כי רוצה להראות לך איך הגעתי למסקנה הזאת דרך ההגדרות שהגדרתי. לא חשבתי שההבדלה בהגדרות תעזור לי במשהו, ובכלל למה מצאת לנכון לשאול אותי שאלות שקשורות למושגים הללו ולהתמקד בהם. מה אגיד לך, הפתעה מאוד נעימה !!! אגב, בתור אחד שעבר תהליך עצמי משמעותי, אני יודע לזהות את היתרונות היחסיים שלי, אמנם בהתאם להגדרה שהגדרתי את "קושי בבחירה" החלק הקשה אצלי זה החלק השני של ההגדרה, שהיא חוסר יכולת לזהות איזה מקצוע מדויק מתאים ליתרונות היחסיים שבי. יש לי שאלה מאוד מעניינת, האם ייתכן שההגדרות שלי לשני המושגים הם לא אובייקטיבים (כי סובייקטיביים הם בטוח כן)? ועוד שאלה היא, האם לדעתך סימון הגדרה מדויקת חשובה והכרחית, שכן המילים רק מסמלות מצבים והמצבים הם החשובים? בנוסף, אני יכול לומר לך בוודאות שרוב המקצועות לא הבליטו את היתרונות היחסיים שלי באופן צרוף. אמנם כאשר זיהיתי מצבים מסוימים באותן מקומות העבודה שכן הבליטו יתרונות יחסיים הרגשתי תענוג. בעיקר כאשר היו מפגשים עם אנשים שלהם נתתי פתרון נפשי/פסיכולוגי ובעיקר כשראיתי את פרצופם מרוצה ומחייך. זה המקום להבהיר שמקומות העבודה הקודמים שלי לא איפשרו מפגשים ביני לבין אנשים חדשים באופן שוטף אלא התרכזו באותם אנשים קבועים. ועכשיו אני יודע לומר (מה שלא ידעתי לומר לפני) שאני זקוק לאינטרקציה עם/של אנשים חולפים ולא קבועים. איזה תענוג לי, אין לך מושג !!! שקטה, אני מאוד מודה לך מה שקרה עכשיו לא קרה לי ובטח לא בהתכתבות, ואני אדם שמקבל הרבה עצות בעניין, (לא רק בפורום) כן עד כדי כך אני מודה לך וחושב שאת מקצועית אמיתית מרגיש נהדר ! שבוע מקסים גם לך !!!

זורו היי

האם היית רוצה להמשיך את ההתכתבות? נעלמתי לסדנה "רוחנית" על הדרך ממחילה לחמלה ואני שוב כאן. אם אתה מעוניין בהמשך ההתכתבות אשמח אם תגיב... יום עצמאות שמח ומבורך שקטה

ZOROW

New member
היי שקטה

היי שקטה. אשתף אותך ואומר שקיבלתי כמה תובנות מסה"כ השיח שנוצר פה בפורום. אמנם בסופו של דבר את החלק הקונקרטי אני צריך לבנות בעצמי ... כל זה היה סתם כדרך אגב לרוח הכללית. אגב, לא כל כך הבנתי על מה להגיב? (לא ראיתי שיש פה שאלה שלא הגבתי עליה) תודה וגם לך חג עצמאות שמח ונעים. זורו.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה צריך להיות במקצוע?

הי זורו (ברור שאם נוח לך עם כינוי השאר איתו - באת להתייעץ בלי לחשוף את עצמך וזה לגיטימי בפורום). סליחה על כך שלא הגבתי - נראה לי שהיית עסוק בתגובות אחרות
אתה עושה עבודה נהדרת בעזרת הפורום! האם תוכל עכשיו לנסות ולרשום תכונות שהיית רוצה שיהיו במקצוע החדש שלך? למשל - אינטראציה עם אנשים שונים ומגוונים, מעמד גבוה ענין מה עוד? אחרי שתרשום (ולא במהלך הרישום) - האם תוכל לסדר את הרשימה לפי סדר העדיפות האישי שלך? מה חייב להיות במקצוע? מה רצוי אבל לא חייב להיות?

ZOROW

New member
היי ענבל

כמוך גם אני חושב שזה היה רעיון מצוין לפנות ולקבל עצות כל כך עשירות ומגוונות. אשמע לעצתך ואסדר את האלמנטים לפי סדר מהחשוב אל החשוב פחות בסדר יורד 1. אינטרקציה עם אנשים על בסיס אישי- ורצוי שכמה שיותר אנשים חדשים ולא אנשים קבועים. (מבינה את הניואנס נכון?) 2. ענין- שזה יוציא ממני את ההתלהבות שיש בי כל פעם מחדש. 3. חופש פעולה - לעשות את הדברים בדרכי, ולתת מעוף ליצירתיות שבי. 4. שכר הולם- שארגיש שיש תגמול הולם לעיסוק. 5. הערכה - מצד מעסיקים (במידה ולא מדובר בעסק עצמאי) 6. מעמד- זה משהו שירדוף ויוסיף על ההרגשה, וזה נחמד. ענבל, אני מאוד מקווה שעניתי לך על מה שהתכוונת מלכתחילה במידה ולא אשמח לשתף איתך פעולה במיידי. תודה לך נשמה יקרה זורו

למעלה