יינות לבנים

Wednesday

New member
יינות לבנים

גולן סמדר של גולן הייטס אמרלד ריזלינג של גולן הייטס אמרלד ריזלינג סלקטד של כרמל שלושתם הגיעו כחלק מבונבוניירה, אפשר איזשהו דירוגון איכות? (מקסימום כולם ילכו לבישול). תודה רבה מראש.

Chewbacca

New member
שלושתם יינות ברמה בסיסית

במידה וכולם צעירים, 2002 / 2003 אז אפשר ואפילו רצוי לשתות אותם. מקוררים בלבד על המרפסת בקיץ... מרעננים מאוד. אפשר כמובן גם להשתמש בהם לבישול.

Wednesday

New member
תיארתי לעצמי

שלא מדובר ביינות בוטיק
מי הכי פושט?

Chewbacca

New member
אבל מצד שני

לא כל יינות הבוטיק הם איכותיים. בוטיק פירושו יקב שמייצר בין 20,000 ל100,000 בקבוקים בשנה (בערך) בלי כל קשר לאיכות היין.

בכל מקרה,

מהכרות האישית שלי בדרך כלל יינות של יקבי בוטיק יותר טובים, פחות שגרתיים, יותר מענינים ורעננים .(ישנם גם יוצאי דופן, כמו יראון של הרי הגליל או ס"ב רזרב של דלתון)

Chewbacca

New member
לפחות בארץ זה כמעט תמיד נכון

אבל אם אני הייתי צריך לכתוב את המשפט הזה הייתי כותב אותו ככה. מהיכרות אישית שלי בד"כ יינות מיקבים מסחריים גדולים הם מבושלים, המוניים, בינוניים ומטה, שגרתיים, בלי שמץ של חדשנות או שיטה. ישנם גם יוצאי דופן כמו יקבי רמה"ג או דלתון... למרות שגם ברקן, גם כרמל מזרחי ואפילו בנימינה שואפים להתקדם. ישנם יקבי בוטיק בארץ שמייצרים יינות שלא ראויים אפילו להיקרא יין.

אני נמנעת

בדרך כלל מי הביקורות החריפות, כי קל מאוד להעליב אנשים שעוסקים ביין וקשה מאוד לייצר אותו. לכן כתבתי איך שכתבתי וכולי תקווה, שיוכל להמשיך לכתוב לפי טעמי האישי, כל עוד שאני לא עוברת על החוקים. לכל אחד בפורום המכובד הזה ניתן להביא את דעתו ולא כדי לתקן...

Chewbacca

New member
כמובן שלכל אחד מותר להביע את דעתו

ולא התכוונתי לתקן אותך. כל אחד לא רק זכאי להחזיק בדעה אישית שלו אלא זכאי גם להביע אותו. פשוט התכוונתי להגיד שאני קצת יותר ביקורתי כלפי היקבים המסחריים בארץ.

תודה על התשובה,

יישרנו את ההדורים.אתמול הייתי בסיור יקבים אם חיים גן - ביקרנו ב"אמפורה",ססלוב ורקאנטי - איזה הבדל בגישה, ביינות ובכלל בין יקב בוטיק וייקב מסחרי לכל דבר,כמו רקאנטי - יינות כל כך גרועים, בלי אופי, בלי יד של עומן, בלי יחס אישי - בושה! (אני מקווה, שהיתי מספיק ביקורתית...) שיהיה לך יום קסום!

למעלה