יינות -- דעתכם.

יינות -- דעתכם.

שלום שלום לכולם. אבי קנה מספר יינות, את חלקם אני מכיר, את חלקם לא, על חלקם מצאתי מידע, על חלקם לא. מישהו יכול לזרוק דעה על הבאים: Conde De Valdemar Crianza 2000 (מצאתי ביקורות אוהדות על ה Riserva 97 מאותו יקב, שגם הוא הגיע) Michel Lynch Merlot 1998 Terre D'Agala 1999 והאחרון -- קברנה סוביניון של יקב "בזלת הגולן", 2001 reserve. מזה בכלל יקב בזלת הגולן?

Chewbacca

New member
דעתי הצנועה...

אני מאוד אהבתי את הTerre D'Agala כששתיתי אותו (את ה1998) מכיוון שזה יין סיציליני אני פתחתי אותי ליד פיצה טריה והיה מצויין. בזלת הגולן הוא יקב חסות של יקבי רמת הגולן והוא ממוקם והוא ממוקם בקדמת צבי (שלוש דקות נסיעה מקצרין) היין הספציפי הזה הוא אחלה אחלה אחלה אבל עוד אל תפתח, הייתי שומר אותו עוד חצי שנה / שנה בתנאים טובים. על Mychel Lynch אין לי דברים טובים לומר, הוא עושה יינות זניים בבורדו אבל עוד לא נתקלתי ביין שלו שאני אהבתי. על הספרדי לא שמעתי בכלל אבל עלולים להיות הבדלים מאוד גדולים בין יינות riserva ליינות שהם לא riserva.

../images/Emo51.gif

תודה על התגובות. (מוש, עכשיו תורך
) בינתיים מצאתי גם ביקורת לא רעה על ה Conde De Valdemar Crianza 2000, חוויות בהמשך. את הבזלת נשמור אם כך בתנאים טובים (מזל, רצו לפתוח אותו ביום שישי והגנתי עליו בגופי כי לא שמעתי תגובות עדיין
בסוף נפתח ה Villa Antinori Chianti Classico 99 שאותו אני מכיר ואוהב) בקשר למישל לינץ' -- הבנתי ממה שמצאתי שמדובר ביקב פשוט יחסית מבורדו שעושה Value-wines בעיקר -- אף אחד לא נופל ממנו, אבל הרוב אומרים שהוא נותן תמורה יחסית למחיר שלו, שזה מבחינתי סבבה
עוד כמה שאלות: מה ההבדל (והפירוש?) בין Crianza ל Riserva? על ה Nipozzano Riserva 98 רשום Chianti Rufina -- מה ההבדל בין ובין הקלאסיקו? (אם אפשר להגדיר אותו מעבר ל"טעם אחר"
)

Chewbacca

New member
תשובות - מתוך האטלס של

ג'נסיס רובינסון והיו ג'ונסון. Crianza - יין שיושן מינימום שנתיים אחרי הבציר מתוכן, לפחות שישה חודשים (12 במקרה של ריוחה וריברה דל דוארו) בעץ אלון. Reserva - יין שיושן לפחות שלוש שנים מתוכן לפחות אחת בעת אלון ולפחות אחת בבקבוק. Gran Reserva - יין מובחר שיושן לפחות חמש שנים שמתוכן לפחות שנתיים בעץ ולפחות שלוש שנים בבקבוק. איזור Chianti באיטליה מכיל שמונה תתי איזורים, Ruffina הוא אחד מהם, ממוקמם צפונית מזרחית לפירנצה, וע"פ האטלס אמור לייצר יינות אלגנטים שראוים ליישון והידוע ביותר מהם הוא הMontosodi של Frescobaldi. Classico הוא איזור הקיאנטי המקורי שכיום מייצר יינות טובים אך כאלו שנועדו לצריכה בעיקר כשהם יחסית צעירים, הסנג'יובזה והשילוב עם שהולך ופוחת עם טרביאנו, זן לבן, הופך אותם ליינות טיפה חומציים. באותם גבולות קיים גם איזור הDOCG של Chianti Classico Riserva - שבו נבצרים ענבים איכותיים יותר, הרבה פעמים מחלקות בודדות ומייצרים יינות איכותיים יותר. והרה קטנה לגבי בזלת הגולן, הוא כיום יקב עצמאי לחלוטין, אך חלק גדול מהידע הראשוני כמו גם הכשרת הייננים נעשה ביקבי רמת הגולן, בניגוד ליקב הרי גליל שהוא לחלוטין כפוף ליקבי רמה"ג.

KindOfBlue

New member
לינק ליקב בזלת הגולן

שהוא לא יקב חסות של יקבי רמת הגולן

תודה על הלינק

(איך לא הסתכלתי באתר הזה מראש?
) משם הגעתי לטעימה של רוגוב, ומסתבר שזה אכן יין מוצלח (בתרגום חופשי מאנגלית):
Bazelet ha Golan, Cabernet Sauvignon, 2001 (Barrel Tasting): Dark garnet going towards inky black in color, this full bodied, still firmly tannic wine has the potential for being this small winery’s best to date. Rich Cabernet flavors of blackcurrants and blackberries, generous spiciness and nice earthy-olive hints, all on a broad background and with a long finish. Scheduled for release in late 2003 or early 2004, this is definitely one to follow. Tentative Score 91 – 93. (Tasted 3 Jun 2003)​
ציון: 91-93 נשאלת השאלה -- האם יש איזושהי טעימה רשמית של היין הזה לאחר שהוא בוקבוק ויצא לשוק? מה יכולים להיות ההבדלים בין טעימה מחבית לבין התוצר הסופי המוצע לשוק?

marsala

New member
אלון מצטער על ה"איחור"

כל שנותר לי לחדש צ('ובקה אמר כמעט הכל ...זה שקונדה דה ואלדמאר זה תוית הדגל של מרטינז בוחנדה, יצרן ריוחה (ולאחרונה גם לה מנשה) מהשורה הראשונה. לפתוח בשנה שנתיים הקרובות MOSH

למעלה