יין קסטל

יין קסטל

שלום לחובבי היין, שתיתי קסטל GRAN VIN 1999 ומאוד הופתעתי - היין היה "חלק" לשתייה, עגול מבחינת טעמים ואני ציפיתי למשהוא עם טעם חזק ומתמשך בעוד שכאמור היין די "עדין" אבל טעמו מאוד ממוקד. האם הוא באמת צריך להיות כך או שהבקבוק נפתח כמה שנים מוקדם מדי ? מישהוא טעם את הדלתון רזרב 99 (קברנה) ? איך הוא ? תודה

שאלה על היין המדובר...

ראיתי אותו בכמה מקומות, ותמיד נרתעתי מהמחיר שלו.... (מעל 200 שקלים בד"כ) -- האם הוא שווה את המחיר לדעתך?

Chewbacca

New member
שתי תשובות

אפשר להשיג את הקסטל גרנד וין 99 בפחות מ200 ש"ח. נדמה לי שהוא עולה 160 בדרך היין אבל שווה לבדוק. אין צל של ספק שמדובר באחד היינות הטובים ביותר שהוציא אחד היקבים הטובים ביותר בארץ. הטעם שלו אמור להיות חלק כי בכ"ז הוא כבר נמצא כבר בערך שנתיים מחוץ לחבית. בפעם האחרונה שטעמתי אותו הוא עדיין היה עוצמתי ועם גוף מלא אבל כבר מתקרב לשיאו מבחינת התרככות של הטאנינים. נ.ב. גם במחיר 160-200ש"ח הוא בהחלט שווה את זה (לפחות לי)

160 זה הגיוני בעיני

במסעדות ראיתי אותו ב 250, שזה מרתיע ליין שלא טעמתי אף פעם, וכללית מעבר למה שאני מוכן להוציא במסעדה על יין. בעצם, כשאני חושב על זה, יכול להיות שדובר על אותו יין בבציר 98?

cloclo

New member
את ה-99 אפשר למצוא סביב ה-140, ואת

ה-98 סביב ה-180. בחנויות, כמובן. במסעדות - השמיים הם הגבול כשמדובר בתמחור יין.

bar wine

New member
אפשר לקנות ישר ביקב

מה שאני עושה לעיתים זה לקנות ארגז של 12 בקבוקים , הם מוכרים ארגז מעורב 4 בקבוקים מכל יין שהם מיצרים , במקרה כזה המחיר יורד לכ 120 שקל לבקבוק. היקב עצמו נמצא ברמת רזיאל , ליד ירושלים , שווה לבקר על הדרך בתאום מראש. למרות כל השבחים שהיין מקבל בארץ ובעולם , אני חושב שדווקא השרדונה C שלהם הוא המוצלח ביותר , למרות שאני בד"כ חסיד של יינות אדומים. שווה לקנות ארגז רק אם יש מקום לשמור על היין.

marsala

New member
אלון, את יינות קסטל

תוכל לשמור במקרר שלך עוד חמש עד שמונה שנים במקרה של הבצירים הללו Mosh

marsala

New member
Castel C 98מוכן לשתייה עכשיו

אגב הדלתון קברנה רזרב 99 יין נהדר ,מלא בדובדבן שחור, אלון עדין ומעט מנטה. יישמר לעוד שנתיים שלוש ,אך לדעתי בשיאו עכשיו. Mosh

אלון, האמת -

בדיוטי פרי הוא נמכר ב100 ש"ח בתנאי שאתה רוכש 3 בקבוקים - אז הרביעי חינם וכך מחיר בקבוק הוא 100 ש"ח. מחירו הרגיל בדיוטי הוא $30 שזה היום בערך 120 ש"ח, להגיד לך שזה שווה את זה ? לא יודע, אבל הייתי אומר שהוא יין טוב, טוב מאוד ובאיכות שלא פוגשים פה בארץ מכל היינות סטייל בורדו. להזמין אותו במסעדה זה פשיטת רגל אבל ככה יין מדרגה ראשונה מתחיל לעלות במסעדה. אגב, אם אתה משווה ליינות אחרים חו"ל ובארץ אתה רןאה שהיין לא בין היקרים.

Chewbacca

New member
מצד שני

כל הבקבוקים שראיתי בדיוטי פרי מוחזקים בעמידה ובתנאים לא הכי אידיאליים. זה יכול להיות סיכון מסוים. אבל בהחלט נראה ל סיכון כדאי.

למעלה