יין ליישון ארוך

ByTeFrEaK

New member
יין ליישון ארוך

אני מעוניין בקניה של יין איכותי שיועד ליישון ויכול להתיישן שנים רבות? האם אתם יכולים להמליץ לי? מה לגבי השאטו גולן ויישון?

night mistress

New member
הרי גליל יראון 2001

מצרפת לך כתבה קטנה עליו..לטעמי זה אחד היינות היותר מדהימים שיוצרו בארץ בשנים האחרונות..מומלץ בחום.לדעתי יש לו 10 שנים לפחות (אם מישהו חולק עליי אני אשמח לשמוע..)

Chewbacca

New member
מותר לי לחלוק?

היראון הוא יין מעולה, אני בחרתי אותו לליל הסדר בתור "האדום". אבל לטעמי תוך שנתיים שלוש (מקסימום) הוא יתחיל להתדרדר אבל נכון להיום זה יין מעולה.

night mistress

New member
לך תמיד מותר לחלוק..

ואתה יודע מה, אני בעד לעשות ניסויי... אני אקנה 10 בקבוקים ואפתח אחד כל שנה..איך?
חג שמח סנוביש

Chewbacca

New member
אני בעד :)

כל עוד אני אהיה לידך שאת פותחת את הבקבוקים...

Chewbacca

New member
אבל לגבי יינות מתיישנים

לשאטו גולן יש יינות מצויינים אבל כדי להראות פוטנציאל יישון עוד צריכים לעבור עוד כמה בצירים ועוד כמה שנים. לפני כמה שבועות פתחתי מרלו 2000 שלהם והוא כבר היה בשיא (או טיפה מעבר למי שאוהב יינות צעירים). השאלה היא יישון לכמה זמן?

marsala

New member
ונשאלת השאלה...למה בכלל ליישן?

יש היום בארץ ובעולם כל כך הרבה יינות טובים ואפילו מעולים שמגיעים לשיאם בגיל שלוש ארבע או חמש שלקחת אותם ולשים בצד לשש או שבע שנים זו פשוט החלטה רעה/בזבוז כסף וזמן....לא? מוש

madu

New member
אני גם חושב ככה...

יראון לפי דעתי זה יין ל -5 שנים ואח"כ זה הימור. ישנם כל כך הרבה יינות טובים שמוכנים לשתייה עכשיו אז למה ליישן אותם ולהסתכן??..

אני מסכימה

עם התשובה של צאו', דעתי יין ישראלי היחיד שמיועד ליישון ארוך, זה ק"ס של ירדן, ואפילו גמלה נשמרת נהדר (טעמתי 97', היה ממש מעלה) אז ההמלתה שלי - ק"ס של רמת הגולן, אם תוכל, אז סנגל ויניארד - כרם אלרום.

למעלה