יין ליום-הולדת

D r a m b u i e

New member
מה זה טהור?

שאני אבין. זו בדיוק הבעיה. האמונה שאומרת שאם יהודי נוגע בזה אז זה בסדר, אבל אם זה חס וחלילה גוי, אז זה נורא, זה לא טהור. בשביל להבין את העניין. הגוי יכול להיות אוסקר שינדלר, שהציל אלפי יהודים בשואה, לו, לשינדלר, אסור לגעת ביין, הוא יהפוך מיד ללא "טהור". לעומת זאת, היהודי שומר המצוות יכול להיות לא אחר מאשר יגאל עמיר, או ברוך גולדשטיין. הם יכולים להכין כמה יין שבא להם, והיין יהיה סופר "טהור" כשר ומומלץ לשתייה. לכן זה גועל נפש לדעתי. זה אחד הדברים שממאיסים את הדת שלנו. אחד הדברים שמנסים להראות כאילו יהודים זה משהו עליון, טהור ועדיף, כי הרי רק יהודי יכול לגעת ביין שלך. למה זה מטריד אותי? קודם כל כי אני יהודי וזה כואב לי. דבר שני, שוב, כי זה גורם ליינות ישראלים טובים לעלות הרבה יותר כסף, בגלל כל ההליך המוזר הזה. וזה חבל לי. ברור לי שכל יין ישראלי כשר וטוב יכול היה לעלות הרבה פחות בלי השטויות האלה. היות וזה לא חוק מהתנ"ך אלא רק פרשנות על גבי פרשנות, אפשר לשנות את זה. אבל כל עוד אנשים קונים, כל עוד יקבים נכנעים, אז זה המצב. פעם גם חשבו שאפשר רק לבשל יין, אבל זה השתנה כי הייננים עמדו על הרגליים האחוריות. גם זה יכול להשתנות.

lao lao

New member
נכון מאוד!

קודם כל, העניין הזה התחיל לא רק בגלל שהיין שימש את היהודים לעבודת קודש, אלא בעיקר בגלל שהוא שימש את הגויים לעבודת אלילים. הרעיון של רק יהודי שומר מצוות יגע ביין וכו', בא להבטיח שלא נעשה שימוש ביין בפולחן עבודה זרה. יש מושג שנקרא "יין נסך" ועליו מושתת כל הגיון החוקים האלה. אבך, ופה אני חושב שדרמבוי צודק, פה הבעיה של היהדות, וזה מה שמרחיק ממנה אנשים, יש מקרים וחוקים מסויימים שיכולים היו להשתנות עם הזמן, והם לא. אלו חוקים ארכאיים ומיושנים, שלא ברור למה לא שונו, בעוד שאחרים שונו גם שונו (תודה לאל, לא סוקלים הומואים בכיכר העיר, ונשים שכולות לא (כמעט ולא, מבצעות מצוות ייבום....). בעניין היין, זה אכן מייקר אותו משמעותית ללא כל סיבה, ואם אינני טועה, אף יש יקב ישראלי שנאלץ "להיפטר" מבציר שלם, לאחר שגוי בביקור נגע באחד המיכלים.

D r a m b u i e

New member
אתה לא טועה

ומעבר לבציר שבוזבז, תהיה בטוח שהמשמעות הכלכלית של זה היא עליי ועליך. אני שוב אומר, החוק הזה מביך אותי כיהודי. הייתי שמח מאוד אם יבוטל, ואני לא תמים או הוזה, הוא יכול להתבטל, זה רק עניין של לחץ ציבורי ונורמה, יען כי זה לא חוק מהתנ"ך.

an3c

New member
בלי להעליב כן, אתה פשוט מדבר

שטויות והמון. בלי להכנס כרגע לפרטי החוק וההלכה (אם תרצה בשמחה אפרט) זוהי ההלכה, זהו החוק, ככה עושים יין לפי ההלכה היהודית נקודה. זה עדיין מצחיק אותי שאתה אומר, שאתה סובל מעלויות-הרי אתה גם ככה לא שומר על כשרות אז מה הקשר לכיסך? ואני חוזר ואומר, מישהו לחץ על היקבים הכשרים להיות כשרים? החלטה כלכלית שלהם. ליהודי לפי ההלכה, גם אסור להכנס לכנסיה אז בוא תעלב בשביל הנוצרים שאנו פוגעים ברגשותיהם. אתה מתבלבל טיפה, זה לא שאנחנו קובעים איך יעשה יין בכל העולם, אלא יין יהודי יעשה ככה, הרי שינדלר לפי הדוגמא שלך יכול לעשות יין, אבל לא יין יהודי, אז מה הבעיה כאן? ואם אני ארצה בעתיד להיות אפיפיור אני אוכל? לא, כי אני לא נוצרי, ורק שתדע שאני נורא פגוע מהגזענות הזו. אתה מבין? כולם יכולים להכין יין, אין כאן עניין של כפייה, ויין יהודי עושים כך, כמו שוויסקי סקוטי עושים רק בסקוטלנד (וגם זה נורא גזעני בעיני...) ואני לא רוצה לפתוח פה ויכוח שלם שבאמת לא קשור (ואף לא מעיד עלי אישית) אבל כשאתה לוקח ללב שאינך יכול להכין יין, אבל מצהיר שאוכל שרצים, וכל דבר לא כשר, וגם קשר בין הדת היהודית אליך לא קיים, זה מצחיק לא? ואני אסיים, אתה יכול להכין יין, ויהיה לו בדיוק אותו הטעם כמו יין כשר. אבל על היין שלך לא תהיה תווית "כשר". אז מה הבעיה? גם את זה אתה רוצה לקחת לאנשים שכן מאמינים, שכן שומרים על זיקה ליהדות, שכן חשובה להם הכשרות? לכן, לא לחץ ציבורי ולא נורמה(זה לא קשור, למען השם), רק חסר שעכשיו תצא חוצץ נגד השחיטה היהודית...

D r a m b u i e

New member
חבל לך על הזמן מה אני חושב

על השחיטה היהודית הברברית. אבל זה שווה דיון אחר, אני עייף לאללה. מחר נקום עירניים ואני אשתדל לענות לך על הכל.

an3c

New member
לא חשבתי אחרת... וגם נכנסת בדיוק

לפח שטמנתי לך.. מה שאומר שאתה לא בדיוק מבין את הנקודה, העיקר למחות ולצעוק חמס, בכל הקשור לדת ולמסורת היהודית. אז עשה לי, לך ולפורום טובה, וותר על התגובה שלך, אני בכל אופן לא אגיב עליה, כי אתה באמת מפספס את כל הענין. אז תמשיך לצאת כנגד כל הדת היהודית, הרי מלבד הברית (שכפו עליך) אין לך ממש קשר ליהדות ומסורת, אז עזוב. גם אם אתה חושב שאתה צודק, יש אנשים אחרים שלא חושבים כמוך או כמוני ויכול להיות שרגשותיהם נפגעו. סלאמת.

D r a m b u i e

New member
לא ממש

ירדתי לטיבו של ה"פח" שטמנת לי. אם אתה מתעקש, גם התחתנתי בנישואין יהודיים וגם עשיתי בר מיצווה. אבל אין קשר, אני יהודי, אף אחד לא מכריח אותי להיות יהודי, אני בטח לא מסורתי, אבל אני מאוד מצר על הדת שלי שבהרבה מקרים היא מטופשת. הקטע של היין מאוד פשוט. פוגע בי שאני סוג ב' ביהדות, שאני לא יכול לעשות יין. פוגע בי שבכלל דתות אחרות הן סוג ב', ככה מתחילות בעיות. צריך לכבד כל דת לכשעצמה. בקשר לעלות. יש יינות מצויינים בארץ שמנסים בכל כוחם לשמור על ההכשר שלהם, זה שווה להם כלכלית, כי יהודים דתיים לא יקנו יין לא כשר. העניין הוא שההכשר הזה עולה ים כסף, את הכסף הזה אני חייב לשלם אם אני רוצה את היין הספציפי הזה. כך יוצא מצב שיין טוב של יקבי רמת הגולן - למשל - עולה במקום נניח 40 ש"ח, 70 או 80 ש"ח. לדעתי, ואני לא חושב שאני נסחף, יכולנו להגיע למצב שהיין גם היה כשר, וגם היה עולה אותו סכום הגיוני, וזה בזכות הורדת התנאים הדרקוניים לקבלת הכשר. חשוב להבין (והאמת, בלי לפרט, יש לי טיפה הבנה בנושא הזה) שהכשר היין הוא לא חוק מהתנ"ך, הוא נורמה שהתשרשה בגלל צרכים ורצונות של האנשים שדורשים את ההכשר. הכשר כזה הוא פתוח לדיונים, ובקלות תמצא גם דתיים שיסכימו להכשיר, למשל, יין שנעשה על ידי יהודים, אבל לא כאלה שומרי מצוות, למשל. ויש עוד מלא אופציות, כל אחת מהן תוזיל מיידית את עלות היין, כיוון שהיא לא תדרוש מהיקבים לקחת עובדים שמשתייכים לאישזהיא גילדה של עובדים, בזכות היותם שומרי מצוות. בכל אופן, לפני שאתה קופץ להגן על הדת, או לרדת עלי ועל הקשר שיש לי או אין לי למסורת, בדוק את העניין הזה. אתה לוקח את ההכשר כתורה מסיני, אני לא, כי זה לא המצב. אפשר ונכון לנסות לשנות את המצב ולהביא ליצירת יין כשר בישראל, גם בלי החוקיים והכללים הדרקוניים שמקובלים היום.

marsala

New member
היהדות ו- PC ..

מה שלדעתי מציק לדרמבוי ורבים אחרים זה לא העובדה שאוסקר שינדלר לא יכל לעשות יין כשר אלא בניסוח שהיין לא טהור רק עקב מגע יד בחבית. האטימות וחוסר הרצון לזוז מילימטר בכל הקשור לחוקי כשרות. (להיפך לא רק שלא זזים עם הזמן אלא מחמירים עוד) וזה לא נגמר שם, אחרי הצבא יצא לי לעבוד באתר בניין בפלורנטין עם קבלן דתי ושני פועלים נוספים-פלסטינים, הקבלן להפסקת הצהריים היה הולך ויושב עם הסנדוויצ'ים שלו בפינה אחת והפועלים שלו ידעו שהם לא מצטרפים אליו וישבו בפינה אחרת, אותי הוא הזמין להצטרף אליו "אסור לשבת לאכול עם גויים" הוא אמר לי, זה הגעיל אותי .למזלי הדירה שלי הייתה מאה מטר מהאתר, השארתי אותו לשבת על הבלוקים ושני הפועלים ואני עלינו לשבת אצלי במרפסת .. הויכוח לדעתי הוא לא על איזה יין אפשר לברך אלא על הגישה הכללית של היהדות לדתות אחרות ,אבל זה כבר נושא (מאד מעניין) לפורום אחר, מקווה שכולנו נשארים חברים, מוש

סניפטר

New member
יש גם איזה קטע פריקי לחלוטין

לנשים אסור גם כן לגעת בחביות היין ואם אני לא טועה בשום תהליך במהלך ההכנה .

כל מילה בסלע.

שלך, ושל צ'ובקה. צ'ירס.

D r a m b u i e

New member
מקבל לחלוטין מה שאמרת

מוש, נגעת בדיוק בנקודה הנכונה. זה מגעיל, זה כואב, וזה מרחיק את כולנו מהיהדות בגלל שהיא מתחפרת בעצמה עוד ועוד.

Jack Daniel

New member
סיפור יוצא דופן

אני מכיר אדם ששכר פועל ערבי לשיפוצים וכו... וכשהפועל התיישב לאכול הוא ראה שאין לו שום דבר מלבד לחם ואז הזמין אותו לאכול לידו משולחנו ואותו פועל "תפס חוצפה" והתחיל להתנהג כאילו הוא הבוס בבית... כך זה הפסיכולוגיה של הערבים הם מפרשים נדיבות כחולשה ואני לא מכליל אל תקפצו

lao lao

New member
בזבוז של מילים

אחת התגובות המיותרות ביותר שקראתי. גזענות מכוערת לשמה.

Jack Daniel

New member
תראו מי קופץ....../images/Emo105.gif

אמנם ערבים ואוהדי מכביזה שני דברים שונים ואתה מדבר כבר שני בגנות הצבע הצהוב על במת פורום זה,
ואני אמרתי שאני לא מכליל, אז תירגע אדון נכבד.... ספר לנו מה אתה אוהב לשתות

בחירת יין

א. הייתי ממליץ על יין ישראלי מהטעם הפשוט: המכס הוא כמעט 100% כלומר שיין שעולה בחו"ל 50 ש"ח עולה בארץ לפחות 100 למרות שהוא שווה 50. חוץ מזה, אם את רוצה להשקיע בבקבוק אחד, עדיף ללכת לחנות שמתמחה ביינות, להתעניין קצת ולקבל הסברים ואח"כ להחליט מה לקנות. (יש יינות שמיועדים לשמירה לאורך זמן על מנת שישתבחו)

למעלה