יין ליום-הולדת

Alex Zh

New member
יין ליום-הולדת

שלום רב! לאבי יש בקרוב יום-הולדת וכיוון שהוא נהנה להתענג על יינות אדומים החלטתי לרכוש לו אחד. בשיטוט באתר http://www.70wine.co.il הוצאתי את הרשימה הבאה של היינות ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי לבחור יין עבורו. יין מס' 1: ארץ: Italy אזור: Feudi di San Gregorio שם היין: Serpico I.G.T. שם היקב: Feudi di San Gregorio זן הענבים: Anglianico שנת הבציר: 1997 דירוג המבקרים: 94 מחיר: ₪289 יין מס' 2: ארץ: Australia אזור: Rosemount שם היין: McLaren Vale Balmoral שם היקב: Rosemount זן הענבים: Shiraz שנת הבציר: 1997 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪299 יין מס' 3: ארץ: Israel אזור: Margalit שם היין: Margalit שם היקב: Margalit זן הענבים: Merlot שנת הבציר: 2000 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪169 יין מס' 4: ארץ: Austria אזור: Brundelmayer שם היין: Heiligenstein Alte Reben שם היקב: Brundelmayer זן הענבים: Riesling שנת הבציר: 1999 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪229 יין מס' 5: ארץ: USA אזור: Columbia Crest שם היין: Columbia Valley Estate Series שם היקב: Columbia Crest זן הענבים: Cabernet Sauvignon שנת הבציר: 1996 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪157 יין מס' 6: ארץ: France אזור: M. Chapoutier (F) שם היין: Chateauneuf-du-Pape שם היקב: La Bernardine זן הענבים: Grenache שנת הבציר: 1998 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪179 יין מס' 7: ארץ: Israel אזור: Domaine du Castel שם היין: Castel - Grand Vin שם היקב: Domaine du Castel זן הענבים:Cabernet Sauvignon-Merlot שנת הבציר: 1999 דירוג המבקרים: 93 מחיר: ₪155 יין מס' 8: ארץ: Italy אזור: Prunotto שם היין: Barolo Bussia D.O.C.G שם היקב: Prunotto זן הענבים: Nebbiolo שנת הבציר: 1998 דירוג המבקרים: 92 מחיר: ₪289 בברכה ובתודה מראש, אלכס

benedictine

New member
הייתי הולך על מספר 3

קצת גאווה לאומית ואם זה רלוונטי, הוא היין הכשר היחיד כאן

benedictine

New member
אומנם לא בדקתי תעודות

אבל אם הוא נמצא בישראל (עמק חפר) ובבעלות של יהודים אז למה שלא יהיה כשר?

Chewbacca

New member
התנאים של כשרות קצת שונים

יש שתי דרכים להפוך יין לכשר. הראשון הוא לבשל אותו, שכמובן הורס לחלוטין את הטעם של היין. הדרך השניה היא לדאוג שאת כל הטיפול ביין (החל משלב הסחיטה ועד שלב הבקבוק) יבצעו יהודים שהם שומרי שבת ומסורת. בכל יקב כשר שבו הייננים אינם שומרי מסורת (רמה"ג עם ויקטור שוננפלד, רקאנטי עם לואיס פסקו, קסטל [כשר החל מבציר 2003] עם אלי בן זקן, צרעה עם רוני ג'יימס, עמק האלה עם דורון, ועוד) הם מעסיקים עובדים שומרי שבת שיבצעו את כל העבודה שכרוכה בנגיעה ביין או בחביות. מרגלית הוא לא יקב כשר כי את העבודה ביקב מבצעים ד"ר יאיר מרגלית ואסף מרגלית והם אינם שומרי שבת.

benedictine

New member
אומנם זה לא פורום דת, אבל

האם העובדה שאת היין מכין יהודי חילוני פוגעת בכשרותו??? בהנחה שהוא לא עוסק בהכנת היין בשבת...

LaDjA

New member
מה לגבי כהילים אחרים?

מה התנאים להכשרת ליקרים ושאר ספיריטס?

lao lao

New member
ככל הידוע לי

ברגע שהענבים עבר זיקוק, היחס הוא כמו לבישול, כך שהמשקאות כשרים לשתייה. הידע שלי פה מוגבל, אבל...

קצת מידע

לדל המעוניין, בישול יין לא הופך יין לכשר! מה שכן, עפ"י ההלכה, אם גוי (ויש שמחמירים שאף חילוני) פותח בקבוק או נוגע בבקובוק פתוח - היין אסור לשתיה כיוון שנחשב כיין נסך. בישול היין מונע בעיה זו כיוון שיין מבושל לא שימש לניסוך ולכן יש יקבים שמבשלים את היין. לגבי שאר ליקרים ומשקאות אין בעיה כיוון שהם לא שימשו בעבר לניסוך ולכן אין בהם עניין של יין נסך.

Chewbacca

New member
יופי של רשימה

דבר ראשון תוריד את יין מס' 4, הוא לבן ולא אדום, למרות שהוא עדיין יין טוב מאוד. לגבי האחרים: הכי ייחודי הוא כמובן מספר 1, אחד היקבים האהובים עליי Feudi di San Gregorio ממוקם ליד נאפולי באיזור קמפניה. היין הזה הוא שילוב של אנגליקנו, לא זן נפוץ כל כך, מרלו סירה ועוד זן איטלקי בשם פידרוסו. לא יין שמוצאים כל יום. הכי קלאסי הוא מספר 8 למרות ששנת 1998 לא נחשבת לשנה יוצאת מן הכלל, קשה מאוד למצוא Barolo שהוא פחות מטוב מאוד.אם אני לא טועה (וכרגע כל הרישומים שלי ארוזים אז אני לא יכול לבדוק) Prunotto הוא היקב של Antinori גדול יצרני היין באיטליה באיזור פיימונטה המשובח. הישראלים נותנים שניהם תמורה מצויינת לכסף, קסטל 1999 ומרגלית 2000 מהווים את עלית יינות היין בארץ, קשה להשיג יין ישראלי יותר טוב מהם והמרלו של מרגלית משנת 2000 מוצלח במיוחד. בפעם האחרונה ששתיתי את יין מס' 6 הייתה לו ארומה לא מוצלחת, כאילו הוא נשמר בתנאים לא טובים, והוא נקנה מהיבואן באותו יום ככה שהייתי מתרחק ממנו. נשארו לנו מס' 2 (האוסטרלי) ומספר 5 (האמריקאי) לגבי האוסטרלי, אני חולה על שיראז אוסטרלי חזק, אבל אפשר להשיג יותר טובים במחיר יותר נמוך (תנסה למצוא שיראז של d'Arenberg) אבל אם אתה יודע שאבא שלך אוהב שיראז את בכיף. גם לגבי קברנה אמריקאי יש לי ספקות, במיוחד בכל מה שקשור ליחס בין איכות למחיר, לא טעמתי את זה ספציפית אבל יינות אחרים של columbia crest לא הצדיקו את תווית המחיר. עוד דבר אחד לגבי מה שרשמת, האתר נותן את הציון הגבוה ביותר שנתן מבקר ליין ולא ממוצע או ביקורת של מבקר ספציפי. לכל ציון כזה צריך להתייחס בחשדנות. ועוד דבר קטן. מבחינת מחירים, שווה לבדוק בחנויות יין גם אחרי שמצאת את היין שאתה מחפש, יש מצב שתמצא אותו בפחות כסף.

Chewbacca

New member
ועוד דבר קטן אחד

כל היינות ברשימה מוכנים לשתיה היום. כולם נמצאים בשיאם או בדרך לשם ואפשר לפתוח ולהינות מהם כבר עכשיו.

marsala

New member
אני אישית.....

הייתי עושה אנדנדינו בין ,1 ,3 או 7... מוש

D r a m b u i e

New member
היהדות מבדילה בין

יהודי שומר מסורת לכזה שלא. לצערי אני יכול להגיד שאפילו בחתונה אתה נאלץ להביא שומר מצוות שיחתום על הכתובה, יהודי רגיל לא מספיק. לא כל שכן כשמדובר ביין, ואז זה נהיה סיפור שלם.

benedictine

New member
השאלה היא האם היהדות מבדילה

או היהודים מבדילים? קשה לי להאמין שהקב"ה רואה בי אדם נחות יותר מאדם חרדי שומר מצוות שלומד תורה כל היום ואינו עובד, אינו מפרנס את משפחתו ואינו תורם לבטחון עמו ע"י שירות צבאי... עכשיו אני צריך לשתות איזה כוסית כדי להירגע...

D r a m b u i e

New member
באופן אישי אני בכלל לא יודע

אם יש קב"ה. כך שאני לא יכול להגיד לך אם הוא מבדיל או לא. אבל היהדות אכן מבדילה וזה גועל נפש, אבל זה המצב. בפעם הבאה שמישהו אומר לך : עזוב, כולנו יהודים. זכור שאתה יהודי סוג ב', כזה שלא מקיים מצוות. גם אני.

Chewbacca

New member
אני קצת הולך לחרוג ממנהגי ולהגן

על הטענות שלהם, אך ורק בכל הקשור להכנת יין. ליין במסורת של העם היהודי יש תפקיד, הבדלה, קידוש, בורא פרי הגפן וכו'. הם צריכים להבטיח שהיין טהור מספיק בשביל לקדש איתו (ובואו נעזוב כרגע את העובדה שהיינות שאנחנו מדברים עליהם לא משמשים לקידוש) ובשביל זה הם בודקים את תעודת הכשרות של היין כדי שכל יהודי ידע שהיין הזה טהור מספיק. לטענתם, הדרך היחידה להבטיח את זה היא שכל מי שקשור להכנת היין יהיה שומר מצוות. זה לא כל כך רחוק להניח שיינן שלא מכיר את כל החוקים של טוהרה (מבחינתם) יעבור על אחד מהם בדיוק לפני שהוא יעשה טופינג לחביות שאצלו והלכה הכשרות. עכשיו, כל עוד זה לא פוגע באיכות של היין, וכמה ייננים כבר אמרו לי שהעובדים הדתיים הם מקצועיים ברמות ואמינים לחלוטין ולכן אין פגיעה באיכות, לי לא איכפת שאסור ליינן לגעת בו. ואני בטח לא מרגיש כמו יהודי סוג ב' רק בגלל שאני אוכל שרימפס עם השרדונה ירדן שלי...

D r a m b u i e

New member
שתדע שכל הבלאגן סביב

היין היהודי מעלה את המחירים שלו בטירוף. אין סיבה שיין צ'יליאני פשוט יעלה שלושים, ארבעים ש"ח. אבל גמלא של רמת הגולן, שהוא מצויין אבל לא מפיל מהכיסא, יעלה שבעים ש"ח. ז"א יש סיבה, הבלאגן שגורם כל הניסיון לשמור על הכשרות. לדעתי זה טירוף מוחלט, וחוץ מזה שאני חושב שזה שאסור לגוי לגעת ביין זו גזענות לשמה. אני אוכל הכל ושותה הכל, אבל מסוגל להבין שיהודי לא ייגע בחזיר, או לא יאכל שרימפס. אבל לא לתת לגוי לגעת ביין? נו באמת... זה עניין של נוחות ושל פינוק יותר מאשר מסורת.

an3c

New member
גזענות?!

חח והקשר בדיוק? זה לא שאומרים שאסור לגויים לייצר יין. רק שיין כשר יעשה כך וכך. זהו. המחיר לא מתאים לך, אל תקנה. אבל לומר שזו גזענות? הרי לא רק שיהודי צריך להכין את היין הוא אמור להיות גם שומר מצוות, ז'א גם יהודי חילוני לא יכול להכין את היין, אז אולי גם זו אנטישמיות? כפי שהוסבר כאן על ידי צ'ובאקה, היין שומש בעבר לעבודת קודש, ומן הסתם אמור להיות טהור עד כמה שאפשר. ושוב, אני נדהם כל פעם מחדש, שעולה איזה עניין של מסורת הקשורה ליהדות, איך כולם מקימים קול זעקה, אבל אם היה מדובר חלילה בדת אחרת הכל היה מובן. כפי שציינת אתה "אוכל הכל ושותה הכל" אז למה זה בכלל מעצבן אותך, תהליכי כשרותו של היין? גם אף אחד לא הכריח שום יקב להכין יין כשר, זו החלטה שלהם. ומהיכן הידע המופלג שהכל זה עניין של נוחות ופינוק מאשר מסורת? ואם בנוחות עסקינן, לא הגיוני שכל אחד שהיה יכול לגעת ביין היה נוח יותר, ולא להפך? אז בוא נרגע נשתה משהו ונפסיק לתקוף כל דבר שאנחנו לא מבינים או לא נוהגים לפיו. איש איש את יינו ישתה.

למעלה