יין לבן מוסקט 1995

dogmi18

New member
יין לבן מוסקט 1995

של כרמל סלקטד האם הוא עדיין טוב לדעתכם?\ וזה נכון שיין אדום אכן משתבח עם השנים כמעט ללא גבול ויין לבן יש לו גבול מסויים שאחריו מצבו רק מתדרדר ונהיה אף רע לשתיה??

marsala

New member
משימת התגובה מוטלת על......

יאללה מיסטרס,קיבלת מינוי..נראה אותך.
מוש

night mistress

New member
לפי מה שאני מבינה..

יין לבן נשמר בד"כ כ-3 שנים מרגע היצור.. אבל לאחרונה שמעתי שסוגים מסויימים מחזיקים גם 10 שנים.. אני הייתי לוקחת סיכון..מקסימום מבשלים איתו
שים לב לצבע, האם הוא עכור או צלול?

wine4u

New member
אם הוא מתוק

אז יש סיכוי שהוא עוד טוב. אם זה יין יבש או חצי יבש - רוב הסיכויים שהוא כבר לא טוב. ואגב יין אדום לא משתבח עד קץ כל הימים, להפך, רוב היינות לא חיים יותר משנתיים שלוש. הלבנים רובם עד שנה שנתיים. רק יינות מסוימים מיוצרים על מנת להשתבח עם השנים.

syellows

New member
הממממממ.....

אתה צודק ב-100%!!! ידוע ממחקרים רבים שנעשו בעבר כי יין אדום מכיל מרכיבים סינטלנרנלים אשר מתפרקים לעט לאט (לוקח להם בערך 10000000 שנה להתפרקות סופית), ומשבחים את היין. בגלל הסיבה הזאת יין אדום כלשהו אדיף לשמור כמה שיותר זמן במיוחד אם הוא כלל לא היה בחבית (זהו נושא לסיפור אחר), למשל הר הרמון של יקבי הגולן, כי אז החומר הנ"ל נמצא בו בכמויות עצומות. לגבי יין לבן, בדיוק ההפך הוא נכון. קיים בו חומר הנקרא אנטי-סינטלנרנלים אשר הורס את היין אם הזמן, ולכן אותו עדיף לשתות מוקדם ככל האפשר, עדיף עוד לפני הבקבוק ישירות ממיכלי הנירוסטה או מהחבית. הטענה זאת נכונה במיוחד עבור יינות טוקאי המגעים מהונגריה ששם, בגלל האקלים כנראה, החומר הנ"ל נמצא בכמויות גדולות במיוחד. לגבי היין שלך, תפתך ותטעם. תמיד מוכן לעזור. בן.

למעלה