יין - הגעה לטמפ הגשה

itayuri

New member
יין - הגעה לטמפ הגשה

יש לי שאלה למביני עניין ביין והגשתו במסעדות. איך אני דואג שהיין האדום שיש לי בבר יהיה תמיד ב18 מעלות לצורך הגשה בהנחה שאין לי מקרר יין או מכשיר יעוד? תודה מראש איתי

itayuri

New member
לא אבל את זה אני אצליח לארגן

פשוט הגיע שותף חדש למיסעדה ואני מנצל את הרצון שלו לשנות כדי לשפר בעיות של חוסר מקצועיות בנושאים הנ"ל. בינתיים הצלחתי ליגרום לו ליקנות פקקי ואקום ליין וככה פחות כואב לי הלב להגיש יין שנפתח יום יומיים ליפני (יותר מזה ואני נותן אותו לשף) ובהנחה שיהיה מדחום??

אז תמדוד ../images/Emo13.gif

תשמע, אם היין יוחזק במקום חם יותר, אני לא חושב שיש לך דרך לטפל בזה. לא חייבים מקרר יין, אפשר להניח ארון בקומת מרתף למשל, זה גם יכול לעבוד.

marsala

New member
להביא יין אדום לטמפ חדר..

18 מעלות ..ממלאים כיור במים בטמפ' הזו, מניחים את הבקבוק/ים בכיור לעשר דקות רבע שעה והיין מוכן לפתיחה ,אם יש חשש אפשר לפתוח ולקחת מדידת חום מהבקבוק עצמו . אגב עם קרח אפשר לעשות אותו דבר ליין לבן ,אבל זה טיפה יותר מסובך. BOB'S YOUR UNCLE,FANNNIE IS YOUR BEST MATE Mosh

יומיים ??? אני לא הייתי מזמין

אצלך כוס יין במסעדה כאשר אין לך אמצעי אחסון נאותים בעלי לחות וטמפרטורה קבועה. למעשה אני תמיד שואל מתי נפתח הבקבוק בתקווה שהתשובה כנה.

marsala

New member
אין שום רע ביומיים...

עם וואקום ובלי הרבה טלטלה היין לפעמים אפילו טוב יותר!! Mosh

כן, כבר ראיתי איך מסעדות

שמות פקק שעם ואת היין חזרה למטבח (30 מעלות!!!) ובטח שלא בוואקום... אם למסעדה אין מקרר יינות - שלא ישמרו יין מיום ליום (יש מסעדות שמחלקות את היין הנותר לחברה המלצרים)

למעלה