יין בצרפת

יין בצרפת

שלום,אני מקווה שזה בסדר לשאול פה

נתקלתי בבעיה מביכה,
אני די מוצלחת בלבחור יין,יש לי גם העדפות אישיות שלפיהן אני בוחרת יין לעצמי

החיים היו יפים...עד שעברתי לגור בצרפת
כמו עם כל דבר,הם צריכים לעשות הכל אחרת ומתוסבך
על הבקבוק רשום המחוז,היקב...וזהו
מאחר ואני בוחרת יין בדרך כלל לפי סוג הענבים ,היקב(אם ניסיתי ממנו בעבר וזה היה מוצלח)ולפעמים השנה(בישראל יותר רלוונטי
כי אין גשם)
ופה אני בורה לחלוטין
תכלס היין הכי מוצלח שקניתי פה,היה לפני שנה,מהשוק,ב3 יורו ועל הבקבוק לא היה כתוב כלום...וקניתי כי היתי צריכה להביא משהו
והיין המסתורי התברר בתור יצירת מופת

בקיצור...יש לי ארוע יום חמישי,אני צריכה לבחור יין
ראבק,איך בוחרים פה יין?

נניח אני רוצה יין אדום, סירה כזה...כמה שפחות יבש...וקל...
איך מתרגמים את זה ליינות פה?

תודה

תודה,חפרתי קצת בכיוון שנתת לי

הבנתי שאני לא מדמיינת ויש מדריכים לקרוא את הלייבל על הבקבוקים...

אז הבנתי שאנשים בוחרים את היין עפ המחוז בידיעה איזה ענבים מגדלים שם ומה מזג האויר
תוהה אם ללכת על הזנרי...למרות שגם שם נראה לי יש כמה סוגי זנרי..או ספציפי יותר...אם יש לך המלצה...
ראיתי שסן גוזף נניח עונה על ההעדפה שלי...אבל בטח להם יש גם כמה סוגים...

גם אני יודעת שזה"צרות של עשירים"...אבל הספציפים יקרים...כאילו....20 יורו על בקבוק יין זה נחשב פה
מושקע בהסטריה...עושק...
גם לדעתי ביין המחיר רחוק מלהיות מדד לאיכות...
אחכה להרחבה..
תודה

kinks

New member
יש כמה אזורים שתוכלי למצוא סירה

קוט דה רון כפי שצוין אך לרוב זה יהיה מבוסס גרנאש יותר מסירה, אם תצפיני מקוט דה רון לצפון עמק הרון אז יש קרוז הרמיטאז', סנט ג'וז'ף ועוד אזורים המבוססי סירה. סירה בעל רופי קר של אקלים צפוני יותר. לרוב יינות אלה יעלו יותר. אני מניח משהו בין 10 ל 20 יורו ליינות הבסיס, תלוי ביצרן.
אזור נוסף שיש בו סירה זה לנגדוק רוסיון ובדומה לקוט דה רון זהו גם אזור דרומי וגם שם הסירה מופיע כחלק מבלנד של יין..
&nbsp
אפשרות נוספת היא היצרן שמייצר הכל בערך Georges Dubeouf Syrah לדעתי לא יעלה מעבר לשישה שבע יורו בצרפת (וזה גם בהגזמה), אופציה זולה, לא יודע כמה היין איכותי. סביר להניח שהוא בסדר.
&nbsp
יש סירה שאני מאוד מחבב של פול מאס, גם יצרן דרומי עם תוספת של גרנאש ומורבדר אני מניח שמחירו יהיה בצרפת 10-15 יורו, אולי פחות. Chateau Paul Mas Clos des Mures
&nbsp
בצרפת הם מבינים ביין, עצה טובה כנסי לחנות ותשאלי על יינות עם סירה או מבוססי סירה בתקציב מסוים. אם לא יהיה להם בחנות ספציפית לדעתי הם אפילו יפנו אותך לחנות אחרת.

gabi a

New member
מצטרף להמלצה על היין האחרון

Chateau Paul Mas Clos des Mures - גם במחירו בארץ הוא נותן תמורה מעולה למחיר. יופי של יין.

למעלה