ייבוא קסדת טיסה

ייבוא קסדת טיסה

שלום,
קסדת טיסה שרכשתי בארה"ב תקועה במכס בהמתנה לבדיקתה ע"י מעבדה מוסמכת. כל ניסיונותי לאתר מעבדה שכזו לא צלחו מאחר ושתי המעבדות היחידות הבארץ (מכון התקנים והטכניון) מסוגלות "לבדוק" קסדות המיועדות לרוכבי אופנועים\טרקטורונים.

האם יש למישהו מידע עדכני מנסיונו האישי על נוהל בדיקה\שחרור מהמכס?

תודה
אבי

GIL BL1

New member
דבר איתי ואפתור לך את הבעיה

מכס חיפה או אשדוד???
אני מביא קסדות על בסיס קבוע כל חודש....אין שום בעיה ,נפלת על פקיד שלא מבין כלום.
תתקשר אעזור.
0547-380170

יבוא קסדת טיסה-עדכונים

עדכון לטובת ציבור הטייסים\קוראי הפורום:
בעזרתו של חבר הפורום גיל.ב והמידע שסיפק לי יחד עם אינספור טלפונים אל המכס, דואר ישראל, מיילים אל מכון התקנים\טכניון\משרד הכלכלה ושאר בוחשים ובעזרת בעלי מקצוע במכס -הקסדה שוחררה.
תקציר נוהל: עפ"י הנחיית משרד התחבורה כל קסדה המיועדת לשימוש תעבורתי (אופניים, אופנוע, רכב, סקייטבורד וכיו"ב) נדרשת באישור עמידה באחד משני התקנים-ECE או DOT ואלו בלבד.עד כאן משרד התחבורה.
לעומת זאת קסדות מגן אחרות כדוגמת קסדת טיסה אינן מחויבות בבדיקת מכון התקנים\טכניון. הטעות הרווחת בקרב רשויות המכס והדואר מקורה באותה הנחיה הנ"ל ולא מעניין אותם דבר. הטכניון ומכון התקנים מצידם אינם ששים לוותר על גביית תשלום נאה על "בדיקה" אך לבסוף כל אחד מהם בדרכו שלו ניאותו להסביר\להתוודות שאינם יכולים לבצע "הבדיקה" והפנו אותי למשרד הכלכלה, רשות התעופה האזרחית ומי לא. יאמר לזכותם שבטכניון היו אדיבים ושירותיים, מכון התקנים סיפק מידע מנהלי שעזר אף הוא.
&nbsp
שוב, תודה לגיל על העזרה והסיוע.
&nbsp
המשך שבוע טוב לכולם.
&nbsp
אבי

למעלה