ייבוא - משתלם או לא?

BSMerchandise

New member
ייבוא - משתלם או לא?

עשיתי חשבון והבנתי שאולי עדיף לי לייבא חלק מהדברים אותם אני מוכר. אני קונה מהדרופר מוצר ב28 דולר נניח, והוא עולה 19 דולר. הוא שולח עם מספר מעקב. האם זה משתלם? לגבי ייבוא, האם זה יעלה לי הרבה כסף במידה ואני באמת לא אמכור את זה בארץ? ואם אמכור, מה הפרוצדורה הנהוגה? האם יש מאמרים שיכולים לשפר את מעמדי בנושא שאתם מכירים? תודה.

ozitex

New member
עקרון מרכזי

לייבא כדאי רק כשמתקיימים שני תנאים: אתה מייבא כמות גדולה מאוד, דבר שמוריד על עלות ההובלה והמיסוי פר מוצר. כשאתה בטוח שאתה תוכל להיפטר מהסחורה גם אם יפסיקו לקנות אותה ממך בחו"ל. וכן! אם תייבא ואל תמכור זה יעלה לך ה מ ו ן כסף, אתה פשוט תפסיד! שקול ייבוא אם נניח הספק שלך מקבל ממך הזמנות של נניח 50 עד 100 מוצרים בשבוע.. וזה בלי לדעת איזה מוצר אתה קונה ממנו אבל, זה בכדי להמחיש לך את הסיטואציה.

w2s

New member
ייבוא מול דרופ שיפינג

על מנת לדעת אם יהיה עדיף לייבא מוצר מאשר למכור בשיטת דרופשיפינג, עליך לחשב את סך העלויות וההעתסקות בייבוא ולבדוק את אם יש הפרש כדאי. אם משלוח כמותי של המוצר בייבוא, פר יחידה + משלוח ליעד זול מ 9$ הדבר יכול להשתלם.(אני לא מזכיר מיסים מאחר וכעוסק מורשה אה תוכל לקבל החזרים בהצגת רשומון ייצוא). לדוגמא משלוח ל 100 יחידות מהמוצר עולה 150$, ומשלוח מדואר ישראל (הנחשב מהזולים בעולם) יעלה 4.5$, מחיר המשלוח פר יחידה יהיה 6$, זאת אומרת שאתה חוסך 3$ כפול 100, זה חסכון = 300$. חסרונות, אתה צריך להשקיע במלאי, אתה צריך להשקיע התעסקות בשליחה המוצר ואריזתו, אתה צריך להיות מסוגל למכור 100 יחידות לאורך תקופת זמן מוגדרת. יתרונות, ברכישה של 100 יחידות אולי תשיג מחיר קצת יותר טוב מ 19$, תהיה לך שליטה על איכות המוצר הנשלח, זמני השילוח, והאריזה. לדעתי בהפרשים כאלה, אם הכמויות קטנות, ויש לך דרופ שיפר אמין שיש לך ניסיון טוב איתו, לא יהיה כדאי לבצע ייבוא. אין לך סיכון בהחזקת מלאי, ואת ההשקעה תוכל לשים באפיק לקידום מכירות או בהבאת מוצרים נוספים. בהצלחה,

למעלה