ייבוא מוצרים מחו"ל

ANBOFT1

New member
ייבוא מוצרים מחו"ל

יש מישהו שעוסק בזה, מיבא מוצרים מארץ לארץ אם כן הייתי מעוניין לדעת על כל התהליך, כמה מיסים משלמים? איך מיבאים מוצר? אם תענו לי אודה לכם מאוד,קישורים יתקבלו בברכה. בתודה,רם.

קרלטון

New member
איך מייבאים

קרא תגובה שכתבתי לשאלה דומה פה. אם לא ברור או לא עונה על הכל שאל שאלות ספציפיות ונענה..

ANBOFT1

New member
איך אני בודק את זה?

איך אפשר לבדוק לדוגמא אם מותר להכניס את אותו מוצר לארץ ואם יש תקנים או אישורים שצריך לעמוד בהם? עם מי אני בודק את זה ? איך אפשר לדעת אם על אותו מוצר יש מכס או היטל מיוחד? והבנתי שאמרת שבמקרה של ארה"ב לא צריך להיות חוץ מלמוצירים ספציפיים, אז מניסיון וידע שלך על אילו מוצירם ספיציפיים מדובר? בוא נגיד אני רוצה לייבא מכשירי חשמל, כמה מכס אני צריך לשלם אם אני מייבא את אותו מוצר מארה"ב ואם אני מייבא את אותו מוצר מסין? יש הבדלים בגובה המכס במדינות שונות למרות שמדובר באותו המוצר? מה בערך עלות ביטוח ההובלה ומה בערך עלות ההובלה עצמה? איפה אני יכול למצוא עמיל מכס בכל מדינה, איך מגיעים אליו? אם תוכל לתת לי דוגמא ממוצר שאתה ייבאת ולהגיד לי כמה עלה לך אותו מוצר מהיצרן,וכמה מיסים שילמת עליו,ובעצם כמה יצא שעלה לך אותו מוצר לאחר כל המיסים והביטוחים אודה לא מאוד בתודה מראש על העזרה,רם.ומצטער על השאלות הרבות,פשוט אני מתעניין בזה נורא ורוצה לראות אם כל התהליך משתלם,שאני לא סתם יכניס את עצמי לבוץ.

קרלטון

New member
תשובות

קודם כל טוב שאתה בודק את כל הפינות, יש הרבה שלא טורחים, פשוט מזמינים את הסחורה ולפעמים נופלים בגדול בגלל תקן כזה או אחר. בשביל לטפל בכל הנושאים חשוב להתייעץ עם בעלי מקצוע שמכירים את התקנות שקיימות כיום (חלק מהן משתנות כל יום), ואם הם לא מכירים אז יודעים את מי בדיוק במכס צריך לשאול. בעלי המקצוע בנושא הזה נקראים סוכני מכס או עמילי מכס - השירות העיקרי שהם מספקים הוא טיפול בשחרור הסחורה מהמכס אבל הם גם ישמחו לייעץ לך לפני שאתה עושה את הייבוא כדי שתדע על מה מדובר ותוכל לעשות תחשיב מדויק של העלויות שלך. תפתח דפי זהב ותרים טלפון.. יש הרבה חברות שמשלבות את שני השירותים - השילוח הבינ"ל (טיפול בארגון הובלת הסחורה לארץ) והשחרור מהמכס. תוכל לקבל פה מידע כללי אבל כדי להיות בטוח תצטרך לדבר ספציפית עם חברה כזאת. חפש "משלח בינלאומי" / "שילוח בינלאומי" / "סוכן מכס" / "עמיל מכס". לגבי מכס: - שיעור נקבע לפי סיווג המוצר ולפי ארץ המקור. לשלטונות המכס יש רשימת סיווגים - ראשית צריך לראות לאיזה סיווג נופל המוצר שלך ואז מאיזו ארץ הוא מגיע. כלומר כן, על אותו מוצר אתה עשוי לשלם מכס שונה לגמרי אם תייבא אותו משתי ארצות שונות. לגבי ארה"ב, יש לישראל הסכם סחר חופשי, כלומר אין מכס, אבל ישנם מוצרים כמו סיגריות שעליהם יש היטלים נוספים, מס קנייה וכדומה. לכן צריך גם לבדוק את הסכמי הסחר של ישראל עם המדינה ממנה אתה מייבא. יש גם מוצרים שלגביהם יש מכסות פר מדינה - כמות מסוימת משלמת מכס X, מעבר לכך או שאי אפשר לייבא בכלל או שמשלמים מכס גבוה יותר. לגבי תקנים והיתרים: - מדינת ישראל קובעת הגבלות על הכנסת מוצרים מסוימים. לדוגמא, מוצרים שעלולים לסכן את המשתמש חייבים בתו תקן. צמחים שעשויים להכניס מזיקים לארץ צריכים את אישור הגנת הצומח. תרופות חייבות את אישור משרד הבריאות. כל אלה צריך לבדוק מראש לפי המוצר הספציפי שאתה רוצה לייבא. לגבי הובלה: - אלא אם כן אתה מייבא מהמדינות השכנות, מדובר פה על שתי צורות הובלה - ימית או אווירית. מבלי להיכנס לנוסחאות ולפרטים, בגדול עלות ההובלה נקבעת לפי המשקל, הנפח של הסחורה וכמובן המרחק ממדינת המקור. יש המון חיובים קטנים נוספים, היטלי דלק, היטלי בטחון, העמסה וכולי שמשתנים ממדינה למדינה ומחברה לחברה. הנושא הוא נושא רחב מאוד שקשה לתמצת אותו בהודעה בפורום. - עלות הביטוח היא קטנה יחסית ובדרך כלל אינה משחקת תפקיד משמעותי בעלות. כדי לתת דוגמאות צריך שתבין קצת את המונחים הרלוונטיים, במיוחד Incoterms. ממליץ לקרוא ברשימת המאמרים של מכון הייצוא.

ANBOFT1

New member
תודה, ועוד משהו קטן..

האם אתה מכיר מישהו שיוכל לעזור לי לייבא מוצרים מסין לישראל? איזה חברה מסויימת או איזה יבואן שאתה מכיר שיעזור לי ?

קרלטון

New member
ניסיתי לשלוח לך מסר...

אבל משום מה מערכת המסרים האינטיליגנטית של תפוז אומרת שאתה לא קיים... שלח לי מסר, עם אימייל עדיף, ואני אנסה להעביר לך פרטים נוספים.

למעלה