ייבוא ארצה

gevayu

New member
ייבוא ארצה

שלום לכולם, יודע שזה לא בדיוק הפורום לשאלות מהסוג הזה אבל מקריאה הדוקה בפורום, אני יודע שהרבה פה תהיה התשובה. אני מעוניין לייבא ארצה כל מיני דברים ומתחיל בכמות ראשונית וסמלית של גופי תאורה מייצור בטורקיה. אני לא מצפה ללמוד על רגל אחת את מדעי היבוא אבל.... בקצרה: א. ממה עלי להיזהר? ב. כמה אחוזים עלי לצפות לשלם במכס? ג. איך נהוג לחלק את התשלומים ליצרן כדי לוודא שאני אכן מקבל סחורה תקינה? ד. יש דרישות תקן מיוחדות לגבי גופי תאורה? ה. האם אני צריך איזשהם רשיונות או אישורים טרם המשלוח? ו. איך יהיה הכי נוח ו/או זול להוביל את הסחורה? פדקס? עמיל מכס? תודה לכל המשיבים. מאוד אשמח לקבל תשובות.

ozitex

New member
תשובות

א.בדיקה קפדנית של ספק הסחורה זה א"ב. ב.יש בקישורי הפורום טבלת מיסים לגבי מוצרים. אם לא תמצא את המוצר שלך שם כנס לאתר רשות המיסים ואם גם שם לא- תוכל לברר במשרדי כל מכס בישראל. ג.לא נהוג לחלק כלום. הספק קובע איך אתה משלם. אתה רק צריך לוודא שאתה לא נופל עם ספק שיספק לך מוצרים לא נכונים או פגומים או לא יספק לך בכלל אחרי שתשתלם לו. בדרך כלל בייבוא קטן- רצוי לשלם עם פייפל שם יש לך הגנה על התשלומים. בייבוא גדול יותר- תוכל לשלם עם מה שקרוי LC- מכתב אשראי בנקאי, כל חברה בעולם מקבלת תשלום באופן הזה. ד.לא שידוע לי אבל תוכל לברר את זה באגף המכס. ה.אישורים- על מנת להימנע ממיסוי מיותר רצוי שהסחורה תהייה מצויידת בטופס מקור או EURO 1 (אישור על כי המוצרים מיוצרים במדינות איתם יש לישראל הסכמי סחר פוטרי מכס) שיפטור אותך ממסים לא רצויים. ו.אם זה משלוח קטן- הספק יכול לשלוחמ באמצעות משלוח אויר רגיל. אם יש צורך במשלוח מהיר מבוטח- שישלח עם FEDEX, UPS או אחת מהחברות האלה. כשמדובר בסחורה שמגיעה על שם אדם פרטי אין צורך בעמיל מכס כי זהו ייבוא אישי. אם הסחורה מגיעה על שם חברה או עסק- התהליך יתבצע דרך עמיל מכס שלך או זה שיושב בתוך אגף המכס.

goolgol

New member
בקשר לתו תקן, אתמול היתה כתבה בערוץ 2

על המכון לתקנים. הראו שם לא מעט פריטים שנפסלו על ידם, אז גופי תאורה - לא מבין בזה, אבל נראה לי שצריך. תברר טוב שלא תסתבך.

למעלה