ייבוא אישי

BabaGee

New member
ייבוא אישי

יש למישהו מושג מה החוקים והנהלים בארץ לגביי יבוא אישי של זוחל אני לא מדבר על זוחל שאסור להחזקה בשבי בארץ אלא זוחל שמותר להחזיק ולקנות אותו פה פשוט אני מביא אותו לבד או אפילו במשלוח (קניה מחניות ברשת למשל)

naja

New member
רשות שמורות הטבע.

-זו הכתובת שלך(חטיבת אכיפה ופיקוח מחלקת הייתרים). אני יודע שהנהלים משתנים ולא ביררתי בשנים האחרונות אבל פעם אחרונה ששאלתי, אמרו לי שזה לא מסובך במיוחד לקבל אישור ליבוא אישי(עד 10 פרטים). אתה מגיש בקשה, ממלא טפסים, משלם אגרה וקדימה. קח בחשבון שתהליכים בירוקרטיים לוקחים זמן. טיפ קטן-לברר עם מי שצריך(משרד החקלאות?) אילו חתימות דרושות על האישורים המגיעים עם החיות כדי שיאפשרו את הכנסתן לארץ. ואפשר לשאול מה אתה מתכנן להזמין?

BabaGee

New member
אפשר גם אפשר

תאמת עדיין לא ממש החלטתי (אני מניח שזה יהיה איזה פיתון או בואה) פשוט תמיד כשדפדפתי באתרים שבחו"ל ראיתי מבחר הרבה יותר גדול ממה שניתקלתי בו בארץ (למשל בארץ נתקלתי בעיקר ברד טייל בעוד ב www.animals.com נתקלתי בעוד עשרות סוגים - אולי לא התערבבתי מספיק בסצינה בארץ) אבל עדיין דיי עניין אותי הנהלים לפני שאני בכלל מכוון לשם. תודה על התשובה אני יתחיל לחפש ברשות שמורות הטבע מידע. אם אני ימצא מידע קונקרטי בזמן הקרוב אני אפילו יפרסם אותו פה.

naja

New member
קבל כמה קישורים.

אלו קישורים ללוחות מכירות באתר קינגסנייק. לדעתי אלו לוחות המכירות הגדולים ביותר בעולם הזוחלים. ולפניי שאתה נדלק על חיה ומזמין... לא כל אחד יכול לשלוח לך(השולח צריך רשיונות יצוא). יש מידיי פעם בארץ כל מיני השרצות\בקיעות מעניינות אז לפני שאתה מזמין(אם תגיע לזה) כדי לך לשאול.

BabaGee

New member
תודה

לגבי ייצוא אני יודע שהשולח חייב להיות בעל רשיון כזה - בדרך כלל לחנויות ששולחות דרך הרשת יש תהיתרים המתאימים (בניגוד למגדלים פרטיים נניח) בוודאי שעדיף להתעניין אצל מגדלים בארץ כי אצלם אני יכול לראות את החיה לפני שאני מקבל אותה וגם לא מחכים בחוסר סבלנות לפתק על הדלת מהדואר שהחבילה הגיעה
חוק מרפי לאתרי אינטרנט : מתוך אתר שלם עמוס קישורים שלושת הקישורים שאתה צריך לא יעבדו
http://www.parks.org.il/BuildaGate4/general2/company_search_tree.php

BabaGee

New member
תיקון לקישור בהודעה הקודמת

פשוט בגלל הצורה שהם מקשרים באתר שלהם הקישור לא עובד מה שהתכוונתי להציג הם ההנחיות לייבוא באתר שמורת הטבע שלא עובדות http://www.parks.org.il -> חוק ופיקוח -> ייבוא בעלי חיים

BabaGee

New member
ואם נניח ....

אני מזמין מחנות ב US שתשלח את החיה לחבר והוא שולח לי אותה משם או לחלופין הוא פשוט נכנס לחנות קונה ושולח אליי מה החוקיות של זה ??

1צחי

New member
אני לא ממש

מתמצא,אני התעניינתי בסוגייה כמו בוודאי רבים אחרים.לפי מה שאני מבין קודם כל יש את בעיית המשלוח עצמו (שהזוחל ישרוד בקור,זמן המשלוח וכיוצא באלה) ומעבר למכשולים הנ"ל אתה עדיין צריך לבקש היתרים,לפי סוג החייה ומה שנהוג בארץ הסגר וכדומה. אם אתה לא מבקש היתר אז זה אולי אפשרי אך זה ייחשב כהברחה לכל דבר. נ.ב יש זוחלים שצריכים אישור של CITS

naja

New member
לא יעבוד.

בשביל לשלוח צריך אישור ובשביל לקבל צריך אישור. אם עוקפים את זה זו הברחה ומעבר להיבט החוקי יש פה גם החיה עצמה שעלולה למות אם היא לא נשלחת בצורה הנכונה.

למעלה