אוקיי- תגובה מסודרת נטולת ספויילרים
בגלל שלירון כנראה פרשה לפני שהגעתי ואני כאן בדדניקית בפורום אבל מרגישה שאני חייבת לפרוק קצת מהחוויות מהסרט, אני אכתוב כאן את התגובות שלי ממנו: דבר ראשון אני אתחיל די מהסוף- כשיצאתי מהסרט חשבתי על 3 דברים מרכזיים: 1. איזה סרט עצוב! 2. אהבתי את הסרט הזה! איך הוא לא מועמד. 3. כבר חשבתי שניקול נותנת הופעה בינונית ובגלל זה היא לא מועמדת, עכשיו אני ממש לא מצליחה להבין את המוח המעוות של חברי האקדמיה. דבר שני- הסרט ממש ממש מרהיב! עוד מהכתוביות התלהבתי, ואז הסצנה הראשונה בסרט כבר מראה לך שהסרט הזה הולך להיות ענק!!! וככל השסרט רק התקדם לא יכולתי שלא לתהות מה כבר יכלו להוסיף אם היה עוד כסף. נראה כאילו הכל בדיוק כמו שהוא צריך להיות ולא היו שום אילוצים. ועכשיו בגלל שאני רק בהתחלה וכבר מגיעה לסעיף שלישי- אני אפסיק למנות ואתחיל לזיין לכם את השכל: הסרט הכי טוב שראיתי מזה הרבה זמן! ועוד לראות אותו בקולנוע זה בכלל מדהים. האקדמיה כבר הראתה ששי לה השנה טעם גרוע במיוחד אבל אני מקווה שיהיה לזה גבול והצלם של הסרט ייקח את האוסקר!!! מאז שאני במגמת קולנוע אני מנסה לשכוח מהעובדה הזאת בזמן שאני רואה סרטים ורק להתלהב מההיבטים הטכניים אחרי הסרט, אבל פה לא יכולתי!!! מצאתי את עצמי אומרת לחברה שלי באמצע הסרט "דייי! מה זה הצילום המדהים הזה?!?!?". לגבי ההערה שיש הרבה קטעים מיותרים והסרט נמרח- אולי הרבה יותר קשה לשעמם אותי, אבל אני ממש אהבתי את הסרט כמו שהוא! כל מסע של כל אחת מהדמויות חייב להיות ארוך, אחרת לדעתי לא השגנו כלום בסרט. בטח הכוונה בהערה הזאת הייתה לכל הבתים שאינמן עובר והמליון אנשים שהוא נתקל בהם (יוו ביניהם הילדה מ"אמא חורגת"!!!חחח)- אבל אחד הדברים שאהבתי בסרט הוא שהוא עוסק בכל מיני תחומים של המלחמה. המסע של אינמן מזכיר את אפוקליפסה עכשיו בקטע של "הראות לצופים איך אנשים מאבדים את האנושיות שלהם בזמן מלחמה." אבל בניגוד לאפוקליפסה עכשיו, קולד מאונטיין לא מתמקד רק בזה אלא מכיל בתוכו עוד, וזה הופך אותו להרבה יותר שלם ומעניין. הוא מכיל בתוכו גם סיפור אהבה שמבחינתי הוא מדהים! העובדה שמה שהחזיק שני אנשים בחיים למרות כל המכשולים הוא הכמיהה לראות שוב את מי שהם אוהבים... לגבי רנה- אני חייבת לציין שאהבתי את הדמות שלה הרבה הרבה יותר ממה שאהבתי את רנה. אני אישית לא שמעתי על התופעה הזאת שבשניה שאתה גר בדרום הלסת התחתונה שלך גדלה פלאים, וזה הטריף אותי במהלך הסרט. היו קטעים שרנה הייתה ממש טובה, אבל בעיקר בגלל הדמות שלה שהייתה ממש גדולה!!! אבל זה לא ממש תפקיד שלדעתי קשה לבצע, ובאמת כמו שלירון אמרה ישר כשהיא חזרה מהפרימיירה בניו יורק- רנה תזכה בגלל שהיא מגלמת דמות שאי אפשר שלא לאהוב. ולגבי ניקול- באמת שציפיתי להופעה בינונית, בערך כמו בסרטים הישנים שלה שהיו אחלה הופעות אבל רק בדיעבד ובפועל כשרואים את הסרט לא חושבים על "אוייי היא השחקנית הכי מדהימה שיש.", אבל ממש ממש הופתעתי!!! באמת שניקול שיחקה מדהים!!!! ובאמת שזה לא בגלל שאני משוחדת לגמרי (גם חברות שלי יעידו שהיא שיחקה מדהים.) אלא פשוט בגלל שהיא באמת ובתמים שיחקה מעולה! היא בכתה לגמרי בסצנה אחת והרגישו את הכאב שלה, ובסצנה אחרת היא צוחקת ורואים שמבפנים משהו עדיין צובט לה בלב, ואח"כ יש לה סצנה שבה היא מאוהבת עד מעל הראש, ובכל סצנה וסצנה רואים את ניקול על המסך וידעים בדיוק מה אידה מרגישה ומה היא חושבת, וזה מדהים. ונראה לי שאני אזוז עכשיו כי תכף ההודעה תהיה ארוכה מדי כדי להישלח, ואין לי כוח להתחיל לקצר והכל. רק אני אגיד הערה אחרונה- אחלה סרט, באמת שזה סרט מדהים ומעולה וכל דבר טוב שאפשר להגיד, אבל למה העירום המיותר הזה?!