ייאייי

shiray

New member
ייאייי

תנחשו מי הולכת לראות את קולד מאונטיין בעוד שעה ו- 45 דקות.... איזה כיף!!! איזה שנתיים חיכיתי לסרט הזה (אני עוד זוכרת איך שמולאן רוז' יצא לדיוידי וחברה שלי לקחה את זה בתמורה לזה שאני אראה את יומנה של ברידג'יט ג'ונס ואז היא באה לכיתה בוקר אחד והיא אומרת לי שהיא ראתה את הסרט והיא מבינה למה אני אובססיבית לגביו ואז אמרתי לה שניקול ורנה יהיו ביחד באותו סרט ואז אמרנו שנלך לזה... בסוף אני הולכת עם 2 חברות אחרות והיא תלך לזה עם חבר שלה, אבל העיקר שזה מזכיר לי כמה חיכיתי לרגע הזה.) ואני מבטיחה לכתוב את המחשבות הראשוניות שלי פה בסביבות חצות (מקסימום אחת. תלוי אם נסתובב עוד) ובהמשך אני אכתוב ביקורת (איך התגעגעתי... שנים שלא כתבתי כאן ביקורת).

•aniviel•

New member
חח תהני ../images/Emo13.gif

אני בטח אראה את זה ביום שבת, היום הקבוע שאני הולכת לקולנוע חח

shiray

New member
באמת?

מה יש לאנשים מקולנוע ביום שבת?!?!? הלכתי בשבת האחרונה עם 2 חברות לנערה עם עגיל פנינה והלכנו לקניון שבדר"כ אין שם אף אחד ופתאום היו המוני אנשים וראינו את הסרט משורה ראשונה.... עכשיו אנחנו הולכים לקניון עוד יותר נטוש (זה שליד הבית שלי...) ואם עכשיו יהיו הרבה אנשים אני בכלל אהיה בהלם טוטאלי....

Kidmaniac Liron

New member
בדיוק עכשיו חזרתי....

הסרט הזה הוא רשמית הסרט הכי טוב של ניקול אי פעם לטעמי. תחזרי מהר כדי שנוכל להשוות חויות!

•aniviel•

New member
אין על לראות סרט ביום שבת! חח

והכי טוב של ניקול אי פעם? וואי, אני עכשיו באמת כבר מצפה לראות את זה

Kidmaniac Liron

New member
בהחלט!

הסרט הזה מדהים, עוד הרבה יותר מהפעם הראשונה שראיתי אותו... גם כי בפעם הראשונה הייתי בשוק (התגובה שלי היתה IT'S SO F*ING IMPRESSING) וגם כי העריכה הסופית הרבה, אבל הרבה יותר טובה!

shiray

New member
וואווו!!!!

אוקיי כל השבוע האחרון הייתי עסוקה בלהוריד לעצמי ציפיות לגבי הסרט, ובמקביל מרוב ההתרגשות העליתי אותן בחזרה... עד שנכנסתי לסרט לא ידעתי מה נסגר איתי, ואז הוא התחיל! זה כזה סרט מדהים!!!!! בהתחלה נרתעתי מכל הדם והבלאגנים וחברה שלי לחשה לי "לסרט הזה את גוררת אותי?!?!?" ואמרתי לה "אבל זה לא יהיה עיקר הסרט. הבטיחו לי." ואכן ההבטחה התממשה. אני מפחדת לכתוב פה יותר מדי ספויילרים ולהרוס לאנשים, כי אני אישית יודעת ששום סימן של ספויילר לא מרתיע אותי ואני קוראת כי "הרי כבר אני יודעת את זה ואת זה" ובסוף מתגלה עוד משהו וסתם זה נהרס, אז אני אמעיט בספויילרים כמה שניתן. בסוף כולנו היינו על סף דמעות לגמרי (לי ולחברה אחת היו ממש דמעות בעיניים אבל לא זלגו ולחברה השניה כן...), הדבר היחיד שאיכשהו העלה לי חיוך קטן בסוף היה צבע השיער של גרייס (קראו לה גרייס, נכון? אני גרועה בשמות. שניה אחרי הסרט שכחתי את סאלי...). ותיכף אני אמשיך, פשוט אני שולחת עכשיו כדי להראות לך סימן חיים.

shiray

New member
אוקיי- תגובה מסודרת נטולת ספויילרים

בגלל שלירון כנראה פרשה לפני שהגעתי ואני כאן בדדניקית בפורום אבל מרגישה שאני חייבת לפרוק קצת מהחוויות מהסרט, אני אכתוב כאן את התגובות שלי ממנו: דבר ראשון אני אתחיל די מהסוף- כשיצאתי מהסרט חשבתי על 3 דברים מרכזיים: 1. איזה סרט עצוב! 2. אהבתי את הסרט הזה! איך הוא לא מועמד. 3. כבר חשבתי שניקול נותנת הופעה בינונית ובגלל זה היא לא מועמדת, עכשיו אני ממש לא מצליחה להבין את המוח המעוות של חברי האקדמיה. דבר שני- הסרט ממש ממש מרהיב! עוד מהכתוביות התלהבתי, ואז הסצנה הראשונה בסרט כבר מראה לך שהסרט הזה הולך להיות ענק!!! וככל השסרט רק התקדם לא יכולתי שלא לתהות מה כבר יכלו להוסיף אם היה עוד כסף. נראה כאילו הכל בדיוק כמו שהוא צריך להיות ולא היו שום אילוצים. ועכשיו בגלל שאני רק בהתחלה וכבר מגיעה לסעיף שלישי- אני אפסיק למנות ואתחיל לזיין לכם את השכל: הסרט הכי טוב שראיתי מזה הרבה זמן! ועוד לראות אותו בקולנוע זה בכלל מדהים. האקדמיה כבר הראתה ששי לה השנה טעם גרוע במיוחד אבל אני מקווה שיהיה לזה גבול והצלם של הסרט ייקח את האוסקר!!! מאז שאני במגמת קולנוע אני מנסה לשכוח מהעובדה הזאת בזמן שאני רואה סרטים ורק להתלהב מההיבטים הטכניים אחרי הסרט, אבל פה לא יכולתי!!! מצאתי את עצמי אומרת לחברה שלי באמצע הסרט "דייי! מה זה הצילום המדהים הזה?!?!?". לגבי ההערה שיש הרבה קטעים מיותרים והסרט נמרח- אולי הרבה יותר קשה לשעמם אותי, אבל אני ממש אהבתי את הסרט כמו שהוא! כל מסע של כל אחת מהדמויות חייב להיות ארוך, אחרת לדעתי לא השגנו כלום בסרט. בטח הכוונה בהערה הזאת הייתה לכל הבתים שאינמן עובר והמליון אנשים שהוא נתקל בהם (יוו ביניהם הילדה מ"אמא חורגת"!!!חחח)- אבל אחד הדברים שאהבתי בסרט הוא שהוא עוסק בכל מיני תחומים של המלחמה. המסע של אינמן מזכיר את אפוקליפסה עכשיו בקטע של "הראות לצופים איך אנשים מאבדים את האנושיות שלהם בזמן מלחמה." אבל בניגוד לאפוקליפסה עכשיו, קולד מאונטיין לא מתמקד רק בזה אלא מכיל בתוכו עוד, וזה הופך אותו להרבה יותר שלם ומעניין. הוא מכיל בתוכו גם סיפור אהבה שמבחינתי הוא מדהים! העובדה שמה שהחזיק שני אנשים בחיים למרות כל המכשולים הוא הכמיהה לראות שוב את מי שהם אוהבים... לגבי רנה- אני חייבת לציין שאהבתי את הדמות שלה הרבה הרבה יותר ממה שאהבתי את רנה. אני אישית לא שמעתי על התופעה הזאת שבשניה שאתה גר בדרום הלסת התחתונה שלך גדלה פלאים, וזה הטריף אותי במהלך הסרט. היו קטעים שרנה הייתה ממש טובה, אבל בעיקר בגלל הדמות שלה שהייתה ממש גדולה!!! אבל זה לא ממש תפקיד שלדעתי קשה לבצע, ובאמת כמו שלירון אמרה ישר כשהיא חזרה מהפרימיירה בניו יורק- רנה תזכה בגלל שהיא מגלמת דמות שאי אפשר שלא לאהוב. ולגבי ניקול- באמת שציפיתי להופעה בינונית, בערך כמו בסרטים הישנים שלה שהיו אחלה הופעות אבל רק בדיעבד ובפועל כשרואים את הסרט לא חושבים על "אוייי היא השחקנית הכי מדהימה שיש.", אבל ממש ממש הופתעתי!!! באמת שניקול שיחקה מדהים!!!! ובאמת שזה לא בגלל שאני משוחדת לגמרי (גם חברות שלי יעידו שהיא שיחקה מדהים.) אלא פשוט בגלל שהיא באמת ובתמים שיחקה מעולה! היא בכתה לגמרי בסצנה אחת והרגישו את הכאב שלה, ובסצנה אחרת היא צוחקת ורואים שמבפנים משהו עדיין צובט לה בלב, ואח"כ יש לה סצנה שבה היא מאוהבת עד מעל הראש, ובכל סצנה וסצנה רואים את ניקול על המסך וידעים בדיוק מה אידה מרגישה ומה היא חושבת, וזה מדהים. ונראה לי שאני אזוז עכשיו כי תכף ההודעה תהיה ארוכה מדי כדי להישלח, ואין לי כוח להתחיל לקצר והכל. רק אני אגיד הערה אחרונה- אחלה סרט, באמת שזה סרט מדהים ומעולה וכל דבר טוב שאפשר להגיד, אבל למה העירום המיותר הזה?!

gloria23

New member
ווואו! אני עדין מנסה לפתוח את השעות

במחשב חחחח אבל יש מצב שאני אלך לקולד מאונטין היום=)

Padme Amidala

New member
אווף אני כ"כ רוצה לראות את זה!

הסרט נשמע מהמם!! אחותי גם כבר הספיקה לראות אותו בניו זילנד ודיווחה שזה סרט ממש יפה עם סוף עצוב... אני מקווה שיצא לי לראות אותו לקראת שבוע הבא!

shiray

New member
תראי כמה שיותר מהר!!!

דייי זה כזה סרט מדהים!!!! ומהרגע שיצאתי מהקולנוע יש לי אובססיה לגביו. מצאתי תסריט ברשת (עם המון המון טעויות וקטעים שהושמטו בסרט וקטעים שהיו בסרט שלא מופיעים שם...) ואני רק חושבת עליו ומשחזרת ממנו חלקים....

ערן1987

New member
השעות

סיימתי לראות את זה ביס סופר שואו לפני רבע שעה בערך,בפעם ה-2 שאני רואה.. אין,ניקול שם מדהימה איך אהבתי את המשפט שהיא אמרה i'm living in a town that i don't have a wish to live in.. i'm living a life that i don't wish to dream

shiray

New member
שמחה שנהנית

אני לעומת זאת יושבת מול המחשב, ליד השולחן כתיבה, וקוראת את "קאתרינה" כי ביום שלישי יש בוחן על הספר ואני מאלה שקוראים לאט (מגבלה מעצבנת!). ועכשיו אני בכלל סובלת מאובססיה מטורפת לקולד מאונטיין והדבר האחרון שבא לי עכשיו זה לקרוא משהו שלא קשור לסרט... חחח גם חברה שלי התמכרה אליו עכשיו ונראה לי שנלך אליו עוד פעם בקרוב. בנתיים מצאתי תסריט, שבקטעים מסויימים הוא די רחוק מהסרט עצמו (ואין שם דיאלוג ממש ממש יפה!!! וגם מלא דיאלוגים שונים, או שסצנות פתאום נקטעות בלי קשר בכלל....), ואני מעתיקה לי ציטוטים מהסרט וישר נזכרת בסצנות עצמן.... אני מתגעגעת.

bitton9

New member
על הסרט...

אני שוב פעם אומר שמה שבאמת אהבתי בסרט זה העיצוב תלבושות, המשחק (של כולם וכן, גם של ניקול קידמן) והרעיון של הסרט...העריכה מעולה והכל אבל ראיתי השנה סרטים עם עריכה יותר טובה...בקיצור, הבמאי הרס את הסרט...הביצוע יכל להיות יותר טוב...

shiray

New member
דווקא את העריכה לא אהבתי

היו איתה לא מעט בעיות (בעיקר בסצנת הסקס), וגם כשהיה משהו שאהבתי נראה לי שהוא די היה כתוב בתסריט (סדר העריכה של הסצנה עם הריקוד על הגדר). ולא ממש הבנתי- אהבת את הרעיון, את המשחק ואת התלבושות ולא אהבת את העריכה אז הבמאי לא טוב? מה עם העורך? ואי אפשר לצאת מזה, מהמחשבה של "הביצוע יכל להיות יותר טוב"... דבר ראשון אנתוני מיגנלה כתב את התסריט ככה שחלק גדול ממה שהוא רצה לעשות בסרט כבר הופיע בתסריט. דבר שני כשאומרים דבר כזה ישר צריך לחשוב על כל הסצנות שאהבת ולחשוב שהן יכלו להיות שונות לחלוטין! כל אחד יכול לביים סרט בצורה שונה ל-ג-מ-ר-י. אני מבינה שיש בסרט גם הרבה מגרעות, אבל הדבר שלי אישית חשוב זה אם עכשיו אני רוצה לראות את הסרט שוב (ואני מאודדדדדדד רוצה!!!!), אם אני מחפשת כמו מטורפת אחרי תסריט נכון וכותבת ציטוטים וכ"ו... בקיצור אם התחברתי אליו והוא השפיע עליי- הסרט הזה עשה את העבודה. ואני לא יודעת איך הסרט היה נראה עם במאי אחר.

bitton9

New member
על הסרט 2

הסרט לא יכל להיראות אחרת עם במאי אחר מהסיבה הפשוטה שהבמאי גם כתב את התסריט...ידוע שהסרטים של מינגלה מאוד כבדים (הפצוע האנגלי לדוגמא)... הסיבה שהסרט לא מועמד לאוסקר היא בגלל שחברי האקדמיה החליטו השנה ללכת על סרטים פחות כבדים ולא יצירות מופת כבדות...תשימו לב שכל הסרטים שמועמדים לאוסקר על הסרט הטוב ביותר הם יותר סוחפים ופחות "יצירות מופת"...שאמרתי שאהבתי את הרעיון של הסרט התכוונתי לכך שהבמאי מנסה להעביר מסר שאומר עד כמה מלמחמה יכולה לשנות אנשים, אהבתי שהוא הכניס הרבה את הקטע של חרפת רעב (שזה הגורם לכל המלחמות בהיסטוריה) והצליח גם לשלב יפה את הסיפור של כל דמות ככה אפשר ללמוד כל דמות ממש את כולה וכל התכונות שלה....מה שלא אהבתי זה שהסרט לא מספיק סוחף...הוא יותר מדי נמרח...למרות זאת יש הרבה סצנות מותחות אך לא מצאתי לראוי לשבח את הסרט...מצטער אבל פשוט לא אהבתי...

shiray

New member
אתה לא צריך להצטער

ואני אישית התחברתי ואהבתי, ולא הסתכלתי בכלל על השעון במשך כל הסרט- שזה הסימן הכי טוב בשבילי. יחד עם זה שלקראת הסוף שכחתי את כל הרמזים שהיו לגבי מה שיקרה פשוט בגלל שהייתי ממש בתוך הסרט... ותתפלא כמה במאי משפיע על הסרט... כל במאי יכול לקחת את אותו תסריט בדיוק ולעשות את הסרט אחרת. ולדעתי הסיבה שהסרט לא מועמד זה פשוט בגלל הציפיות המאוד מאוד גבוהות שהיו לכולם. המון אנשים, כולל חברי האקדמיה- באו לסרט בציפייה לראות סרט שבחיים לא יעלה על מה שהם חושבים שהוא יהיה, ובגלל זה אנשים התאכזבו. שים לב לדוגמה למקרה ההפוך "אבודים בטוקיו"- הם באו בציפייה לראות סרט קטן ואז הם מאוד התרשמו. למרות שעכשיו אנשים שיראו את הסרט אחרי שהוא מועמד ומקבל כאלה ביקורות הם ממש יתאכזבו בגלל הציפיות שהם פיתחו.

Kidmaniac Liron

New member
מה?????

"הסיבה שהסרט לא מועמד לאוסקר היא בגלל שחברי האקדמיה החליטו השנה ללכת על סרטים פחות כבדים ולא יצירות מופת כבדות." ראית את "אדון ומפקד"???? בכל אופן, זכותך המלאה לא לאהוב את הסרט. אני אישית לא מחפשת ריגושים מהירים (ולטעמי זולים) שיש במרבית מן הסרטים ההוליוודים העכשויים. אף לרגע לא חשבתי שקולד מאונטיין "נמרח". להפך, חשבתי שהוא זרם בצורה מופלאה. בכל אופן, כמובן שאני לא מצפה מכל בן אדם לאהוב את הסרט ולהתחבר אליו, אבל אני חושבת שיש מקום להערכה שלו בתור הישג קולנועי מרהיב ומרשים ואם יורשה לי, "יוקרתי" -- מילה שאני נזהרת מלהשתמש בה, כי יש לה קונוטציה של "גלאמור" ו "הוליווד" אבל בחרתי בה כיוון שזו הצורה הטובה ביותר שאני יכולה לתאר את הסרט. אלגנטי וקלאסי בלי ריגושים זולים ונסיון "להקל" על הצופים.

bitton9

New member
על הסרט 3

אדון ומפקד זה יותר הרפתקאות ופחות דרמה...הוא יותר סוחף והוא לא נחשב כביכול "משעמם"...אני לא אומר שקולד מאונטיין משעמם אבל אני מקווה שאתם יודעים למה אני מדבר...ועוד משהו: לפניכם כתובת של אתר אינטרנט של כל המועמדים והזוכים לאוסקר בכל הקטגוריות בכל השנים...שימו לב שרוב המועמדים בשנים האחרונות לסרט הטוב ביותר הם סרטים היסטוריים. סתם נקודה למחשבה...

למעלה