ייאוש...

ייאוש...

היי בנות, אני משתתפת שקטה בפורום מזה זמן רב ונהנית לקרוא ולראות את כל החום והאהבה שאתן משדרות זו לזו מעל גלי האתר. אספר קצת על עצמי. אני בת 31 , מנסה להרות כבר 4 וחצי שנים ומתוכן בשנה האחרונה בטיפולים. לאחר ייסורים ארוכים בדמות כדורים, זריקות, והזרעות שלא הצליחו (הדבר היחיד שיצא מהם היא עייפות כרונית והשמנה בלתי פוסקת). עברתי סופסופ ל IVF הייתי מאושרת ומלאת ציפיות כרימון. עברתי את כל התהליך של זריקות, US, שאיבה (ממש לא נורא, אגב). יצאו 6 ביציות שנראו לרופא ממש יפות. (אגב, עד כה נחשבנו לבלתי מוסברים כי הכל אצלנו תקין). את השאיבה עברתי ביום שבת וכשהתקשרתי לשאול מה שלום ששת עובריי (הייתי אופטימית), נאמר לי שאין הפריות וב4 מתוך 6 הביציות בוצע איקסי (על 2 חשבו שהסתדרו לבד).האיקסי בוצע כאמור אחרי 24 שעות כשלא הייתה הפרייה ספונטנית (לפחות עלינו על הבעיה בגללה לא הצלחנו להרות). למרבה הייאוש, אף אחת מה4 לא נקלטה כראוי (2 נקלטו אבל לא טוב). עכשיו אני מושכת שבועיים עם נרות עד המחזור ומתחילה שוב. למישהי זה קרה? האם יש בכלל סיכוי? אני כבר בסרטים שהביצית שלי הורגת את הזרעים שלו (זה הגיוני? הרופא אמר שלא) אני פשוט מיואשת. הרופא אומר שלאיקסי שנעשה בזמן יש סיכויים מצוינים.. אני ממש לא יודעת. בכל מקרה טוב לדעת שהבעיה לא הייתה לחץ כמו שכולם אמרו מסביב.. תשתפו אותי אם היו לכן חוויות דומות.. מצטערת על האורך

סנונית 1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שהות קצרה כאן ומעבר לפורום העגול. לי שאבו 18 ביציות מהם נותרו יום למחרת 5 ביציות 3 בדרגה B ושתיים בדרגה A החזירו לי את השתיים וקיוו שעוד אחת תתעורר ויחזירו לי למחרת שלישית אך השלוש לא שרדו ומסתבר שגם השתיים שהחזירו והטיפול נכשל. הייאוש מחלחל אצל רובנו כך שאת לא לבד בסירה. בהצלחה בטיפול הבא.

שאלה

תגידי, ההפרשה דמוית הקוטג' היא נורמלית בנרות פרוגסטרון? ממש לא בא לי לעשות סקס עם הגועל הזה שם

dvoriz

New member
גם לי יש הפרשות- שאלות

כן , גם לי יש כאלה הפרשות + הרבה נוזלים כמו מים.
ההפרשות דמויות הקוטז' הם שאריות מהאנדומטרין(הנרות שאני לוקחת) וכנראה גם מהפרוגסטרון. אם יוצאים שאריות לאחר כמה שעות, האם נשאר מספיק חומר בנרתיק, עד הפעם הבאה שאני אשים את הנר? יוצאים לי הפרשות אחרי 6 שעות, ואני שמה כל 12 שעות. צריך להקפיד לשים אנדומטרין כל 12 שעות או שאפשר יותר/פחות לפעמים?

לדבורית

אני משתמשת בנרות כדי שלא יגיע המחזור (לא הייתה לי החזרה כי לא היו הפריות), בהתחלה הרופא אמר לי 2 נרות ביום ובגלל שלא הייתה החזרה ירדנו לנר אחד ואותו אני משתדלת לקחת בשעות אחה"צ . לפי מה שראיתי בעלון המקסימום זה 30 שעות כך שהשעה לא כזאת קריטית, אבל אם זה לתמיכה אחרי החזרה אין לי מושג כל כמה שעות. וגם אצלי ההפרשות מופיעות אחרי כמה שעות(למשל מהערב למחרת בבוקר). לדעתי נשאר מספיק חומר בנרתיק (אחרת היה מגיע המחזור).

ל א ו

New member
בגלל שצריך שתהיה רמה

קבועה של פרוג' כן צריך לשים בשעות קבועות. לפחות עדיף.

דנה אא

New member
../images/Emo35.gifשאלה לגבי אוטרוגסטן

נועם פעם ענתה למישהי שהחומר הפעיל נמצא בתוך הכמוסות הלבנות, והלבן זה רק הקליפה שמתחילה לצאת אחרי איזה שעה. ואני כל הזמן חושבת שהחומר הפעיל זה הלבן עצמו. האמנם כך? יש מבינה?

תולו

New member
אוטרוגסן ואנדומטרין

אנדומטרין - רק רציתי לחדד ולהדגיש שיש חשיבות לשעת ההחדרה של הנר - הגוף מצפה לכמות מסויימת של פרוגסטרון בטווחי זמן קבועים ולכן רצוי להקפיד על הזמנים, אבל לא בהיסטריה, שעתיים לפה או לשם לא ישנו. אני הקפדתי בצורה מאד עקבית עד שכבר לא הייתי צריכה (כי הגוף מייצר לבד, תודה לאל).
אוטרוגסטן - דנה, נועם צודקת ב- 100%, גם אני תהיתי וקצת קראתי. כל מה שנפלט הוא מה שלא הצליח להיספג, אבל עדיין החומר עשה את שלו, הגוף צרך את הכמות שהיה צריך ונפטר מהשאר.

בוליקי

New member
עינב יקירתי,../images/Emo140.gif

קודם כל, מצטערת איתך על כישלון הטיפול. כמו שאת כבר יודעת הרבה פעמים לומדים אצלנו תוך כדי תנועה. כדאי לך לדבר עם הרופא, שינסה להסביר מה להערכתו הבעייה שהתגלתה. ולעניין ההפרשות - אכן מגעיל ביותר ובלתי סקסי בעליל. בעלי כבר יודע: עד שיגמרו הנרות, אין סקס!!! אני מאחלת לך הצלחה עגולה פעם הבאה

baby4me

New member
יש סיכוי ועוד איך

כמוני כמוך, גם אנחנו לא היינו מוסברים עד שראו שהביצית שלי והזרע שלו פשוט לא מתחברים "טבעי" ב-IVF הראשון שלנו שאבו לי 13 ביציות ואחרי שראו שאין הפריות בכלל, הפרו 6 באיקסי...היו עוברים סבירים ואחד אפילו נקלט אך לא החזיק מעמד מעבר לשבוע 7... ב-IVF השני, שוב איקסי, שוב מעט עוברים ולא נקלט כלום... ב-IVF השלישי (אחרי שהמשכנו רק עם איקסי את כל הטיפולים), נקלטנו ואני כותבת מהפורום השכן...מחכה לך שם

baby4me

New member
יש סיכוי ועוד איך

כמוני כמוך, גם אנחנו לא היינו מוסברים עד שראו שהביצית שלי והזרע שלו פשוט לא מתחברים "טבעי" ב-IVF הראשון שלנו שאבו לי 13 ביציות ואחרי שראו שאין הפריות בכלל, הפרו 6 באיקסי...היו עוברים סבירים ואחד אפילו נקלט אך לא החזיק מעמד מעבר לשבוע 7... ב-IVF השני, שוב איקסי, שוב מעט עוברים ולא נקלט כלום... ב-IVF השלישי (אחרי שהמשכנו רק עם איקסי את כל הטיפולים), נקלטנו ואני כותבת מהפורום השכן...מחכה לך שם

ל א ו

New member
יכול להיות שעכשיו אתם כן מוסברים

והבעיה אצלכם היא שהזרע שלו לא מפרה את הביצית שלך. אל תבכי זה פתיר בהחלט! לא ידעתי שאפשר לעשות איקסי אחרי 24 שעות, אבל יש עוד מיליון דברים שאני עוד לא יודעת. בכל מקרה עינב (איזה שם יפה), שיהיה לך המונמון בהצלחה!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להתמש בה
. בהחלט עצוב וכואב לגלות שאין הפריות, הייתי שם ומכירה את ההרגשה. האפשרות שבעיני מאוד סבירה היא שאיקסי אחרי 24 שעות הוא כבר בעל סיכוי מאוד נמוך. להבא יעשו איקסי מראש והסיכויים יהיו הרבה יותר טובים. חבל שאת מנסחת לך את הדברים כ"הביצית שלי הורגת את הזרעים שלו" זה נטל אשמה כבד מידי שלא יכול להועיל לך לכלום, רק מעמיס רגשי אשמה. שום רגשי אשמה לא זירזו הריון עד היום
. אז בניגוד לדמיון הפולני שלך
ביציות לא הורגות זרעים, הן פשוט לא משהו הורג
. הזרעים לא הצליחו לחדור ולהפרות. או בגלל בעיה בזרע, או בגלל בעיה בביצית או בגלל מפגש לא מומלח ביניהם. ממש לא משנה מי "האשם". בפעם הבאה יעשו איקסי מיד וסביר שזה יהיה הריון
. אז בנתיים קבלי
ענק, ושבי איתנו עוד קצת. יש לנו כתף ענקית ומלאי טישו בלתי נדלה. וכשאנחנו לא בוכות הולכים אצלנו קטעים וצחוקים.
נועם

אתן חושבות שיש קשר

"עינב" היקרה, אני חושבת שהייתי שמחה לדעת מה הבעייה ולדעת שזה בר פתרון מאשר לפנטז מה לא בסדר. ביחוד שכל הרופאים אמרו לי שזו בעייה שיש לה פתרון (בנגוד לאחרות...) (שאלתי כי בהתחלה כשלא הצלחנו דמיינתי שזו הבעייה). אתן חושבות שיש קשר בין הכמות של ההפרשות לסיכויי ההצלחה של ההחזרה? מצד אחד, אם יש יותר הפרשות- אולי זה אומר שהגוף מייצר לבד פרוגסטרון והתקוות יכולות לגדול. מצד שני, אם יש מעט הפרשות, אולי .. בעצם, אולי מה? מה דעתכן?

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אין לי חוויות דומות לשתף אותך בהן. מה שכן, איקסי שנעשה בזמן יש סיכוי גדול. וגם טוב לזהות את הבעיה, שזה הרי חצי הדרך להצלחה. בהצלחה בניסיון הבא.

עינת ב6

New member
הי עינב!../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

הי חמודה וברוכה הבאה לשהיה קצרצרה אצלנו... זה בהחלט מתסכל שהטיפול לא מביא להפריות אבל... בהחלט נשמע לי שעם איקסי ילך הרבה יותר טוב...
הביציות שלך ממש לא יכולות להרוג את הזרעון... יכול להיות שהזרע לא חזק מספיק לחדור אותן או שהמעטפת שלך עבה יחסית... את כל הדברים הנ"ל פותרים באיקסי!
מאחלת לך המון המון בהצלחה בסיבוב הבא
ובינתיים שולחת חיבוקים!

למעלה