בתיה יקרה יש לי דיעה שונה מחברותי
לפעמים מרוב רצון לעזור, מהשלכה על מה שאנחנו קוראים עם המצב אצלנו, אנחנו יכולים לפספס. קראתי את ההודעות שלך מההתחלה. לא ציינת אם יש או אין לבעלך מטפל/ת. אני מתרשם שאין. לאמא של דרורה ולבעל של טובל'ה יש מטפלות. את יכולה שלא מדעת לגרום לעוול לעצמך ולבעלך אם תאשפזי אותו לפני שניסית לקבל עזרה ממטפל/ת זרה. מטפלת טובה תמצא את הדרך לפתור את כל הבעיות שהעלית בעבר וגם את הנוכחית. אשתי מסרבת בכל תוקף להתרחץ. היא מתנגדת בכל כוחה באלימות פיזית ומילולית (היא לגמרי לא אלימה מלבד בקטע של רחיצה והלבשה). אמש צעקה, ממש לא יאומן, שהיא תשחט את כל המשפחה שלי. אם לא היתה לה מטפלת, כבר מזמן הייתי מאשפז אותה, כי הגעתי מזמן לשלב שלא יכולתי לבד לרחוץ אותה, והרי ברור שכמה שלא נדחה, אחרי 2-3 ימים חייבים לקלח. לכן אני עוזר למטפלת בקטעים של ההתנגדות הקשה. אני נעזר גם בכדורים שבלעדיהם אולי היה עוד יותר גרוע. כל עוד שאני יכול להחזיק את אשתי בבית אני עושה כך. הייתי מתייסר מאד אם הייתי מאשפז אותה כיום, וברור שהיא היתה סובלת באופן קיצוני מקילוח כפוי ע"י זרים. אני רק לא הייתי רואה מה קורה. מאד יתכן שמישהו מהסגל היה נותן לה מכות כי ההתנגדות הפיזית שלה היא קשה. לדעתי את חייבת להתחיל מיידית בהליכים להיתר העסקת עובד זר. זה יכול לקחת מספר שבועות עד שיאשרו ועד שתקבלי בפועל עובד/ת. בינתיים תוכלי להיעזור באחת מלשכות כ"א ולקבל עובד/ת ישראלי למספר שעות שידאג לרחוץ אותו, אולי בסיוע שלך. אם את מסכימה ואינך יודעת איך להתחיל, תודיעי לנו ותקבלי הסברים מחברים מנוסים, כולל כמובן דרורה, טובל'ה ואני. יחד עם זה אני מסכים לגמרי עם דרורה שאם את מחליטה לאשפז אותו, אל תתחשבי בדיעות של המתנגדים לכך לא במשפחה ולא חברים. את היא זו שחיה איתו וסובלת. לאחרים יש זכות להביע דיעה ותו לא. את המחליטה!