ייאוש החגים

ייאוש החגים

שלום בנות יקרות,

אנחנו נשואים 5 שנים ללא ילדים. אני מרגישה בחגים, בפרט במקום העבודה שבו כל הנשים לוקחות חופשים כדי להיות עם משפחתם או עם נכדם, תחושת ריקנות ומסכנות. אני מרגישה כמו זקנה שבאה לעבודה ברוטינה, לא לוקחת חופשים כמו כל הנשים בגילי בשביל החופשים של הילדים, אלא נהפוך הוא, לוקחת חופשים כאשר הילדים לא בחופשה. זה קשה מנשוא... ואני יודעת שרק אתן תבינו אותי... פרקתי קצת ואני מקווה להתעודד בהמשך היום... שיהיה המשך חג אורים שמח והלוואי שאצל כולן האור יאיר ויפתח את מזלנו ורחמנו, אמן!!!

mika1985

New member
את לא לבד

לפעמים אני חושבת שאנחנו נענשות פעמיים (ואפילו יותר) - בגלל שאין לנו ילדים:
פעם אחת - כי אין לנו ילדים
יתר הפעמים - כל מה שנגזר מזה שאין לנו ילדים
וזה כל כך לא הוגן! אני עובדת במקצוע, איך לומר...נשי. כל המשרות שעבדתי בהן לאחרונה כללו החלפה של עובדת בחופשת לידה. ואני תוהה - מתי כבר תגיע חופשת הלידה שלי? והימי חופש, שלא לוקחים לקראת החגים כדי להתחשב "במי שיש לה ילדים", ושעות העבודה המאוחרות כי לכולן יש "משרת אם". והשיחות עם יתר העובדות, שכולן מספרות על הילדים שלהן בגן/בי"ס ולי אין מה להוסיף. שלא לדבר על זה שפעם נדחיתי ממשרה בגלל ש"אני לא בעלת משפחה" (לדעתי זה היה תירוץ אבל לא פחות מעליב). ולא על השאלה המעליבה (וגובלת בלא חוקית) - "אז את בת 30 ואין לך ילדים..." מתוך מחשבה שבטח יהיו לי תיכף ולכן אולי לא כדאי לקבל אותי.
ואני בכלל לא מדברת על זה שאני לא מספרת לאף אחד בעבודה וכולם חושבים שהחיים שלי דבש כי "אין לך עדיין ילדים ואת יכולה לישון עד מאוחר" ועוד הערות ברוח זו.
וגם מחוץ לעבודה, בין חברים, יש פחות תחומי עניין משותפים כי הכל סובב סביב הילדים, השעות, סוג הפעילות וכו'. אז מעגל החברים מצטמטם לזוגות חברים ללא ילדים.
אז כן, את לא לבד, אני איתך.

טוליתי

New member
למה שלא תקחי לך חופש?

למה צריך לחכות לילדים כדי לקחת חופש? האם לאישה ללא ילדים לא מגיע ליהנות?!
קדימה, יקירה, הודיעי שמחר את בחופש. תבני לך יום שכולל את כל הדברים שאת אוהבת לעשות, תשלבי שופינג - כי הוא תמיד משפר את מצב הרוח
, תקני לך איזה קרם גוף ריחני כי מזג האויר ממש דורש זאת
, והאמיני לי שההרגשה תשתפר.
יש דברים שאין לנו אפשרות לעשות (כמה הייתי רוצה לעבור בשורות של מוצרי תינוקות בסופר פארם ולמלא את העגלה....), ויש דברים שאנחנו חייבות לעצמנו! מגיע לנו ליהנות.
&nbsp

למעלה