יחפשו לא ימצאו

יחפשו לא ימצאו

אני די בטוחה שלא תסכימו איתי, אבל אחד הדברים שנותנים לי נחמה ביום שכזה, הם השירים שברדיו לשמוע את כל השירים שגדלתי עליהם מחזיר אותי לרגעים אחרים בזמן, לתקופות היפות של ילדותי. ושלא נדע יותר ושגם שכנינו, בני דודינו, לא. כי די. ------------- מסתתר בין הסלעים בנקיקי שובר גלים מבחוץ אני שומע אנשים מדברים גרמנית ארבייט מאכט פריי יחפשו - לא ימצאו אבי ואני מחליפים תפקידים מחליפים שמות, מחליפים פנים אני בורח יערות בארץ כבושה שדות בין הכפרים יחפשו - לא ימצאו מה היית עושה בן, אם היית שם היית מסוגל לעמוד בזה? מה היית עושה בן, אם היית שם אתה היית עומד בזה? עזבתי משפחה - אחיות והורים בעיר בית לחם אני חזק, אני צעיר, אני בן המקום מכיר כל אבן יחפשו - לא ימצאו

bleeding guitar

New member
כבר הסתיים לו יום השואה

ובכ"ז
לזכרם ואני לא אוהבת את השירים ברדיו בימים שכאלה יותר מידי עצוב לי

osn

New member
הקלישאה אומרת

שהשירים הכי יפים הם אלה העצובים, של ימי הזכרון. נכון שהם נוסכים בטחון מסויים, בעצם העובדה שחוזרים על עצמם, במן ריטואל שכזה, שוב ושוב כל שנה. אבל ככל שמקשיבים יותר שמים לב לניואנסים הקטנים ואז הם גם יותר מכאיבים.....זה מה שקורה לי בד"כ עם שירים של ערן, וביום הזיכרון לשואה עם האלבום של פוליקר...

עם שירים של ערן?

הם מכאיבים? (מ..מ.. מעניין, אם יש לך כוח להרחיב אשמח לשמוע) פיספסת את התחלת ההופעה עם ד'גיברי במרתף אבל היה שם דיון דומה בינהם :) לי הימים האלה קשים במיוחד כי זה שלימד אותי לאהוב ולשיר שירים ישראלים עצובים נהרג על הגנת המדינה שאותה אהב כל כך והשאיר אותי לשמוע ולשיר לבד. (ושניים מהחברים המנחמים שליוו אותי בשעות הקשות נהרגו גם הם במהלך השנים שאחרי) ואני הרי חושבת עליו כל השנה, לא רק ביום הזכרון אבל איכשהו השירים האלה מכאיבים יותר. נכנסים לנשמה, מקשים על הנשימה. ואני מתארת לעצמי שזה כך כמעט לכל אדם במדינה הזו. כל כך הרבה שכול וכאב.

osn

New member
השירים של ערן לא ממש נוגעים בשכול

אבל יש לו כאלה שמתייחסים לשואה, וגם אי אילו תיאורים של אונס וכאלה, תוכן לא ממש משובב נפש את יודעת... וזה בקליפת אגוז. עצב יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים, ומטאפורות כמו של ערן יכולות להיות מפורשות באופנים שונים.

למעלה