יחס של תלמידים

יחס של תלמידים

אתמול לא הספקתי להגיד את מה שרציתי על יום השואה אותי זה זיעזע שבפולין תלמידים מהשכבה שלי שהייתי איתם התפרעו יתר על המידה במקום כזה התנהגו כאילו זה טיול שנתי בכל המובנים (כולל להעיר מורים תלמידים וקבטים באמצע הלילה ולמורים לא היה אכפת) וזה שיש הצגה מהביצפר שהיכל התרבות של כל הביצפר שקשורה לשואה והרבה תמידים מהכיתה ומהשכבה לא רוצים לבוא כי יש ביום שישי בוחן באזרחות! ולדעתי זו לא סיבה מוצדקת לא לבוא להצגה שקשורה לשואה !

Lil M

New member
ולמה את חושבת

שדווקא את תקבעי להם את סדר העדיפויות איך לחיות במה להאמין על מה לכאוב איך לבטא את הכאב אל תסתכלי על אחרים, מותר להם לחיות את החיים שלהם בדרך שלהם אפילו אם לא נראלך שזה מספיק הולם, זה עדיין החיים שלהם.

כי צריך להיות לזה כבוד

ולדעתי לבוחרים לטוס לפולין צריך להיות מינימום כבוד כי זו לא חובה בית ספרית ..כלומר לא להשתכר כל לילה ולהתקשר למורים אני לא אמרתי שצריכים להיות עצובים כי זה לדעתי גם מסע חברתי ומותר לצחוק אבל כבוד אמור להיות ..לפחות למורים ולשומרים (הקבטים) ששומרים עלינו

nany12

New member
בקשר לטיול אני מסכים

אם הם בחרו להשתתף הם צריכים להתנהג כמו שצריך, זה חלק מהאחריות בלבחור אם להשתתף או לא בטיול שכזה אבל בקשר להצגה...לאודע...זה באמת לא הכי מכובד שהם שמים את הבוחן לפני השואה בסדר עדיפויות אבל זה עניין אישי של כל אחד. אני חושב שכמו שהוא בוחר אם ללכת לטיול או לא הוא יכול לבחור אם לבוא להצגה או לא וכמובן להתנהג כמו שצריך בהצגה אם הוא בוחר לבוא.

Octavarium

New member
נו באמת

קודם כל בקשר להצגה זה הבצפר שלך אצלנו מי שלא בא לא בודקים לו ת'מבחן בכל מקרה בקשר לפולין זה אפילו לא מסע שואה... תתפלאי... זה מסע הכרות עם היהדות באירופה שמן הסתם מתקשר לשואה אבל איפה היינו בטיול? ב3 מחנות השמדה שהימים שלהם לקחו חלק של פחות מ50% אפילו ובהרבה מקומות יחסית כיפיים ולא עצובים (אולי הגטו עוד איכשהו) אבל מכרות המלח וכל הדברים האלה בכל מקרה המסע לפולין זה לא שבוע אבל... את לא תגידי להם איך להתנהג במלון הם באו להנות הגיע הזמן שתביני איפה את חיה ותביני שאת לא זאת שקובעת פה את הכללים

NYMets Man

New member
היא תומכת בחופש ביטוי ופלורליזם...

כל עוד זה תקף לדיעות שלה...

שניר

תראה דבר ראשון לכל זכות חייב להיות גבול אני בעד זכויות האדם והאזרח ופלורליזם (שנה הבאה תבין את זה יותר) אבל אם לא היה גבול בחופש ביטוי זה היה מגיע לרצח מותר להתבטא אבל יש גבול גם אני נהניתי במסע וזכותו של כל אחד להתבטא אבל זה אם זה הגיע למצב של להעיר קבטים שלפי החוק הם זקוקים ל-6 שעות שינה וכנ"ל מורים וגם תייר :\

NYMets Man

New member
ומהם הגבולות?

גבולות החוק! את באה לכל אחד שלא נראה לך מה שהוא אומר וישר אומרת לו לא לדבר ככה אבל הוא לא עובר על החוק הלו! פלורליזם! חופש הביטוי זה לא נועד רק לאמרות שמאלניות אז בבקשה ממך תשתקי ואזרחות אני יכול ללמד אותך, אז גם כאן כדאי לך להזהר במילותייך

שמע אביב

גם אני עברתי הכנה לפני המסע ואני יודעת ואני מסכימה עם רוב מה שאמרת וגם המדריך אמר שזה בסדר לא היה אכפת לי שיתבטאו מצידי בצחוק (כמובן שעדיין כבוד זה כבוד) וגם אני נהניתי במסע היו הרבה קטעים מצחיקים כמו שיר הקונטרה של של שלום וחן והיו קטעים יפים ששרנו באוטובוס שירים
וגם נהניתי בערבים (חוץ מהקטעים שהתקשרו ממש ממש מאוחר)אני הכתוונתי להתנהגות עצמה...אני אספר משהו ההתנהגות הגיעה עד כדי כך שהמציאו עליי שמועות שאני מעשנת ולוקחת סמים ועד עכשיו בשכבה מדברים על זה!(ואני לא וגם לא היה אכפת לי שיעשנו אבל כשהזמינו אותי לחדר וביקשתי לכבות כי לי זה מאוד מפריע אני לא מסוגלת לסבול את זה היא אמרה לכי תזדייני אני לא מכבה והתחילו לצחוק כי לבשתי טרנינג :S) אבל לדעתי התנהגות כזאת מפריעה כי אם זה הגיע למצב שבעקבות הבלאגן שהיה תייר ששהה במלון התעורר באמצע הלילה וביקש בנימוס להיות בשקט נורא הביך אותי =\ כי זה לא רק אפילו קשור לשואה זה קשור לייצוג של העם שלנו הזכות לחופש ביטוי זכות טבעית וחשובה אך (חפירה משיעור אזרחות) יש לה גבולות כמו כל זכות....(גזענות , רצח חס וחלילה, וכל הקיצוניות) אבל אם אנחנו במדינה זרה אנחנו לא נתנהג כמו בהמות אם שמעת את המושג שגרירים של רצון טוב ושניר, אני בעד חופש ביטוי ופלורליזם אבל כמו שאמרתי לכל דבר שאפילו אני בעדו יש גבול

משהו חשוב שאני חייבת להגיד

למרות שכבר יומיים אחרי יום השואה עכשיו בדיוק חברה שלי מספרת לי משהו מזעזע :| כשהיה יום השואה היא נתקלה בשכנים שלה (שהם די ערסים) והם שמו מוזיקה בפול ווליום וכו' והיא שאלה אתם "אתם יודעים איזה יום היום" והם אמרו לה "זה יום זיכרון של אשכנזים" אני לא מבינה מה הקטע הזה עם העדות :\

Octavarium

New member
את עושה צחוק?!

ההתנהגות הגיעה עד כדי כך שהמציאו עליי שמועות שאני מעשנת ולוקחת סמים ועד עכשיו בשכבה מדברים על זה! שמעי... אני לא יודע מה איתך... אבל קוראים לזה הפצת שמועות... לא זכור לי שיש לזה כל כך קשר לעובדה שזה קרה במלון

NYMets Man

New member
ילדה

זה שמפיצים עליך שמועות זה כי הילדים בבצפר שלך, או אלה שאת קוראת להם חברים שלך, הם רמה אחת מתחת לחרא אין לזה קשר ליום השואה

אני מצטערת, אבל יש לה../images/Emo60.gif

זכות לדרוש מהם לא להעיר אותה, לא? שיעשו בחדר שלהם מה שבא להם, אבל פאק - להתקשר לאנשים אחרים ולהעיר אותם? ועוד קבטים - שקצת אחראים שלא יקצרו אותנו? זה נחמד שאפשר לעשות המון דברים שפוגעים מאוד באנשים אחרים ולתרץ את זה ב'חופש הביטוי'. אבל זה לא הולך ככה. אצלנו אנשים גם עישנו בתוך הפאקינג חדרים שלהם, דבר שעם קצת מזל היה גורם לאזעקות העשן לפעול ולפינוי של כל המלון. ממש נהדר, אי אפשר לרדת ללובי לדקה ולעשן? לאאאאאאאא, כי חייבים לעשות מה שרוצים וזה בכלל לא משנה אם זה פוגע בכל המשלחת. בקיצור, אין מה לעשות. יש כללים מינימליים שצריך לעמוד בהם. וכן, אחד מהם זה לא להפריע לאנשים אחרים כי בסך הכל מי שיצא למשלחת יצא בתוך חלק ~ממשלחת~ ולא כאדם עצמאי. כבוד מינימלי וזה?!

gold ayelet

New member
לא! לא באים במטרה להנות ,באים

במטרה ללמוד, לדעת, להשכיל, לנסות להבין ולהפיק לקחים. זה שהייתם רק ב3 מחנות השמדה ובשאר הזמן בילתם- זה בעיה של הבית ספר שלכם ,ושלכם כתלמידים- שלא מחיתם נגד זה שבמקום ללכת לעוד מחנות ועוד מקומות -הרי גם ככה לא מספיקים הכל אתם הולכים לעשות קניות בשוק והולכים למכרות המלח. אצלינו לא היה דבר כזה! נכון במהלך המסע כן נהנים וגם כל מי שחשב שהוא יבוא וכל היום יהיה רק בתוך זה טועה, יש את הצחוקים באוטבוס והכל אבל לא באים מראש במטרה להנות, ולא עושים באלגן במלון ומעירים את המורים ומביישים את המדינה. תלמידים כאלה לא היו צריכים לצאת מלכתחילה למסע! יש לי חברה שלא שלומדת בבן גוריון ולא יצאה בגלל שהיא ידעה מה יהיה- בהתחלה ניסיתי לשכנע אותה שזה חשוב ושתצא- עכשיו אני מבינה שהיא צדקה

lihi r

New member
מסכימה איתך

גם אני מתי שהייתי בפולין היו פעמים שהרגשתי שאלה שאיתי מתנהגים כאילו הם בטיול שנתי ולא במסע לפולין וזה לא נראה לי בסדר אבל אין מה לעשות ויש גם כאלה

נכון שאין מה לעשות

אבל אף אחד לא הבין אותי רציתי להגיד סה"כ שכל אחד יעשה מה שבא לו אבל שיתנו לאנשים שרוצים לישון לישון ואני לא רוצה ויכוחים

למעלה