יחס שחקן - אוהדים

tristan79

New member
יחס שחקן - אוהדים

אז אחרי שקצת שככה ההמולה סביב טוטו תמוז ופרשת הסימון לאוהדים, ההרחקה במשחק וההליך המשמעתי בעקבותיו רציתי לדעת מה חושבים על הסיפור הזה אצלנו.
לא מהצד של התנהגות האוהדים (למרות שספציפית בכדורסל כל התופעות האלו של נהמות כלפי שחקנים שחורים כמעט ולא קיימות לפי מה שאני יודע, מי שגר בבית מזכוכית לא יכול לזרוק אבנים ובכדורסל כולם גרים בבתי זכוכית מהבחינה הזו), אלא מה אתם חושבים על שחקנים שמגיבים לפרובוקציות של האוהדים - האם יש דרכים לגיטימיות בהן שחקן יכול "להחזיר" לקהל שמתגרה בו או שמא צריך לאסור את זה לגמרי? האם יש קווים אדומים שמעבר להם אפשר לוותר או להבין תגובה של שחקן?

ורק הערה מראש - אני מניח שכמו הרבה דיונים כאן גם זה יכול להגרר להאשמות כלפי כל מיני קבוצות ספציפיות בצבעים כאלו ואחרים שרק אוהדיהן ושחקניהן הם הם הגורמים לפרובוקציות וכל מי שבצד השני הוא שה תמים שרק נגרר לפרובוקציה בעל כורחו. אז זהו - שלא. דבר ראשון הייתי מעדיף שהדיון הזה באמת יתמקד בתמונה הגדולה ובצורת ההתנהגות הרצויה ולא בדוגמא ספציפית כזו או אחרת, ומעבר לכך - לצערי אני בטוח שלא מדובר בפרי רקוב מקומי אלא בצורות התנהגות שצצו באופן שיוויוני אצל כל קבוצות הליגה.

Roy M

New member
בעניין קרוב, גם אם לא שייך ישירות לנושא:

הראו בטלוויזיה וגם צולם בפורומים, שאוהדי הפועל לבשו במשחק מול ראשון חולצות בהן כתוב:
"שתהיה שואה למכבי".
מדוע דממת אלחוט בכל מקום?
לדעתי, את האוהדים הללו יש לזרוק לכלא ואת הבבונים האדומים יש להחזיר ללאומית בבעיטה בתחת.

tanj

New member
תגובה צפויה

היה רק אחד כזה. נטל ההוכחה שהיה יותר מאחד עם חולצה כזו, היא עליך.
דבר שני, בית המשפט העליון פסק שקריאות אלו הן עדיין בגדר חופש הביטוי בדיון שנערך לא מזמן.
שלישית, עדיין בישראל לא זורקים אנשים לכלא על קללות במגרשי ספורט. אולי כשנהיה אירן אז כן.
רביעית, כניראה שאתה לא חש בנוח מקיומה של הפועל תל אביב בליגת העל. כי כשאוהדי ראשון וירושלים שרים את זה, אתה לא דורש שיעיפו את "הבבונים" ללאומית.

לגבי השאלה המקורית, ולאחר שלא שעית לבקשת כותב הפוסט המקורי להמנע מהאשמות ספציפיות, אני אגיב ואומר, שבגלל מידותיו הקטנות של מגרש הכדורסל והיעדר גדרות, אני חושב ששחקנים לא צריכים לנהל דיאלוג עם קהל הקבוצה היריבה. אבל אם שחקן מגיב, לפרובוקציה, לא צריך לדון אותו לכף חובה כי הוא גם בן אדם והמשחק הוא יצרי ולפעמים ההקנטות משפיעות על השחקן.

וברוח האשמותיו המופרכות של רועי, נציין שחקן נבחרת ישראל שהסתער על אוהד וחבט בו בפניו וגם את הבבון הצהוב הזה לא הרחיקו מהמגרשים לשנה, לא הורידו ללאומית בבעיטה בתחת ולא זרקו לכלא...

אבל למה שאטריח עצמי בתגובות מופרכות לטענות מופרכות.

tanj

New member
כניראה שלא אגיע ליד אליהו לדרבי.

אבל לפני שנתיים בחצי גמר גביע המדינה שמעתי מקהלה של אוהדי מכבי שרים שירים גזעניים נגד סלים טועמה כמובן שאף עיתונאי לא צייץ.
בקשר למה שמכונה שירי שואה, הרי שהנהלת העמותה המנהלת את הפועל תל אביב עושה כל מאמץ על מנת לשרש את התופעה
לא בהודעות לעיתונות ובגינויים אלא במעשים, הסברה בקרב האוהדים ושיחות עם אוהדים ספציפיים.
ניראה מה יקרה בדרבי

Puskas

New member
הבנת שיצאת טונה

אז עברת לדרכים אחרות להכפיש את הפועל?
למה אף אחד לא דורס את הפועל כמו שהבטחת?
מה התירוץ שלך הפעם לניצחון של הפועל ת"א?
עכשיו הקהל הוא הבעיה שלך? תתמודד, לאף אחד לא אכפת וזה הקהל הכי טוב בארץ.

Roy M

New member
כמה הערות, ברשותך:

1. "הקהל הטוב ביותר", זה עניין סובייקטיבי. אני חושב שאתם חבורת פרחחים נאו-פאשיסטית מהזן הגרוע ביותר.
2. אתה, לאור תגובתך, מצדיק את השואה ואת השימוש בה ביציע.
3. לא לוקח דבר מאדלשטיין. עשוה עבודה גדולה. אבל השאלה כמה זמן עד שמאמנים נורמלים יקלטו את הפטנט ואז באמת יחסי הכוחות יבואו לידי ביטוי

Puskas

New member
לסלף זו דרך חיים אצלך אה? נהדר :)

1. ניכר שאין לך מושג מה פירוש המושג "פאשיזם", לך תקרא ואז תחזור ותגיד לי אם אוהדי הפועל הם נאו פאשיסטים.
2. לא צדיק שימוש בזכר השואה וגם לא מצדיק הכללה על קהל שלם רק על סמך אוהד אחד.
3. אולי תבין כבר שאין פה פטנט? יש מאמן גדול, קבוצה לוחמנית עם המון לב וכן, בניגוד לדעה ההזויה שלך, יש גם כישרון.

dark happy shadow

Member
מנהל
אמרת לנו בזמנו שהתופעה הזאת לא תחזור על עצמה כאשר הפועל ב תעלה לליגה הראשונה ושוב אנחנו רואים את חלק מהקהל שלך עם קישור מכבי לשואה.
לא הגיע הזמן שהנהלת הפועל ב האהובה שלך תתחיל לסלק את אותם אוהדים ולעזור למשטרה לסלק אותם מהמגרשים לפחות ל 10 שנים כולל משחקי חוץ?

הבטחת לנו שהתופעה הזאת לא תחזור והיא חזרה עם הקבוצה החדשה של הפועל.

Puskas

New member
הנהלת הפועל עושה עבודת קודש

השירים האלו והחולצות הללו ירדו באיזה 90 אחוז בשנתיים האחרונות.
ההנהלה בהחלט פועלת במרץ נגד האנשים הללו ועובדה שמקרים כאלו הפכו נקודתיים מאוד.
אני מזכיר לך שעד לפני כמה שנים בודדות זה היה נהוג לשמוע יציע שלם שר שירי שואה,
כיום יש לך מזל אם אתה בטעות מוצא איזה אוהד אחד אידיוט כמו זה מהמשחק נגד ראשון.

סלים וארזה

New member
מנהל
בחירת מילים לא טובה "יש לך מזל"...

טוב, זה ברור למה התכוונת, שזה נדיר יותר. אני מסכים שהשכיחות פחתה.

1Shir

New member
דווקא הייתי בטוחה שהוא התכוון, ולדעתי בצדק.

בטח יש מזל
מה היו עושים כל שונאי הפועל אם לא היתה להם מילה רעה להגיד?!
גם ככה המציאות הנוכחית בטח נורא קשה עבורם
הכחשה נורא לא בריאה לנפש של הבנאדם

אז רחמים, שיהיה איזה אוהד אחד מסכן כמה פעמים בעונה, אל תשאירו אותם ככה...
או בקיצור - אם כל הכדורסל שלנו היה נראה כמו הפועל והקהל שלה, לא הייתי צריכה להגיד שהלוואי והתקריות הבודדות האלה היו הן הבעיה של הכדורסל הישראלי....

Puskas

New member
כן בהחלט זה הוא

והנה עכשיו הוא טוען שבקרוב המאמנים בליגה ילמדו את הפטנט של אדלשטיין ואז הפועל תתחיל לחטוף :)

צ י נ י

New member
אתה עוכר ישראל

שמעון מזרחי: "סתמנו את הפיות לעוכרי ישראל בעזה, בויטוריה, ובאוסישקין".

Puskas

New member
שמעון כבר זקן

הוא לא שולט במילים שלו ולא בצרכים שלו, אז נסלח לו :)

למעלה