יחס שונה לחריג

יחס שונה לחריג

אני הלכתי עם סבתי לקניון, קניון הוא מקום נחמד אבל כמו תמיד מלחיץ אותי, העניין שמלא אנשים בתוך איזה בנין ענק מרתיע אותי.
אבל אני הולך איתיי לקניות, ועוזר לה לקנות בסופר, ואז עולה למעלה לאכול, זה קורה פעם בשבועיים שאני מבקר אותה ארבע ימים.
קיצור, אני עולה למעלה לקומה עליונה איפה ממוקמות המסעדות, אז הלכתי למקדונלס, אני הולך אין ממש תור, שאולים אותי מה אתה רוצה.
אני עונה, מסתכלים עלי - תמיד מסתכלים עלי בגלל המראה, איש לא כל כך גבוהה ,שמן עם משקפים ושער ארוך מאוד וזקן, גם מלמטה עושים
עלי בדיקות, תמיד. אז כאלו אני ממחכה, הוא אומר שזה הולך לפי קראה, כלומר מתי שזה מוכן אני יקראו לי, טוב אנשים באים, כל אחד מדבר.
אני לא. אני בצד כולי מזיע ,תמיד שאני מחכה אני מזיע מהלחץ ומרעש שיש הרבה אנשים וצעקות, אני מחכה חמש דקות, לא מגיע, מחכה
עשר דקות, גם לא ואנשים מקבלים, אני רואה שהתור שלי הגיע, כי עבר המספר, אבל אני אומר הם אמרו שהם קוראים, וגם ראיתי שקראו
לאחרים שכחו או הלכו רגע, ולי לא, עבר חמש עשר דקות, ואז סבתי קמה עליו כועסת אומרת " מזה השירות פה כמה זמן הילד יחכה" אז
הוא עונה" המנה שלו פה כבר מזמן הוא לא בא לקחת" ואז היא מסתכלת עלי " למה לא לקחת?" ואני " אומר לה" בואי נמשיך" ואז ספרתי
לה כדאי לא להשפיל אותו, כי הייתה הורגת אותו היא מאוד מגוננת עלי, אז אני מחכה ולא נותנים לי, וזה די מעליב, באמת זה קורה לי המון.
או שמנסים להסתלבט אני לא עונה ופשוט לא יבוא עוד פעם, או ש/מנסים לרמות, או שלמשל בארוחה עם זרים, אני יושב והאוכל לא לידי, אז
אמי צריכה להביא לי, כי אני לא אפנה לזר שלדי, ואם אני מתנהג כמו שאני אוצה לפחות שהייתי ילד אבא עושה תנועה של השחיטה למי שמכיר.
כדאי להרגע אותך, אבא אומר לא נקח אותך למלונים תעושה - בושות כמה שאתה אוכל ואיך שאתה מדבר, גם הייתי במסעדה שהייתי נער צעיר.
והייתי שמח, והינו עם חברים, אז עשיתי צחוקים, התחלתי לעשות כל מיני שטויות ואחי צחק והיה רעש, ואז אבי אמר פעם הבא לא נקח אותך.
תמיד הוא איים לעלי בזה ,פעם הבא אין ים, רין בפעם הבא בריכה, לך לחדר שלך אל תצא עד שאני יגיד לך, אני מדבר כמובן בתור ילד,
עכשיו אני עושה כמעת מה שבא לי וגם יטורד עליו, הייתי נןועל את החדר ומתחבא שהוא היה משתולל, ורצה לפרוץ אותה, אני ואחי
הינו מתחבאים ביחד, עד שלא יכולנו להתפאק כי אנו חייבים לשרותיים ויצאנו ואיזה בלאגן היה, כי הוא כעס שלא הלכנו לבית ספר הינו ילדים.
אבל מה שהכי מעצבן תמיד אני זה שדחופים אותו, מנסים לעקוף בתור, רוצים לרמות, למזלי כסף אני לא נותן לאף אחד זר ומי שבא ומתחיל
להציק חוטף, זה קרה שניסו להסתלבט ולא נתתי להם כלום, לא וותרתי, אבל העניין הוא שתמיד אני המנומס מחכה בתור, לא צועק, ותמיד
אני אחרון, תמיד אני נדפק איזה מעצבן זה, טוב זהו זה מה שהיה לי לספר.

אולי בגלל הזקן הם בדוקים אותי

ו חושבים אולי אני מחבל, הוא באמת ארוך לפעמים מאוד, גם אני הולך עם נעלי בית, תמיד אנשים מסתכלים עלי כזה
" מזה היצור הזה" ואני בשלי, אני לא מסתפר בכלל, ולא מתגלח, אז אנשים חושבים שאני הומלס, באמת חבר שלי אמר
לי אתה נראה כמו הומלס סוטה שמנסה לאונס בחורות, נשבע לכם, תמיד העניין של הלבוש לא הזיז לי, מה באופנה מה לא.
כתבו עלי שאני מזניח את עצמי, איכס מה הם רוצים שאני ילבש חליפה? שאני חליפה של לא יודע איזה חברת יוקרה?
או כל מיני מותגים, לשם מה, אני יכול לקנות, וקניתי לאחי, וגם לא הייתה לי בעיה לבקש מסבי -שיקנה לי ללפת יוקרה
אני לא רוצה. אני אדם פשוט, והם לא אוהבים את זה, אני בחג הולך עם חולצה רגילה מכנס קצר ועם הזקן שלי,
וזהו. ונעלי בית, רוצים להרוג אותי, מנסים להלביש אותי בכגדי חג, אני בשלי, זה הכי טוב, שונא שונא בגדים.

RTAM

New member
הייתי רוצה להגיד לך שהכל בראש שלך...

אבל אתה כנראה צודק, בכניסה לקניונים בודקים את כולם - אבל למראה שלך גם יש קשר לזה. אם פיספסת את התור שלך במקדונלדס כנראה לא שמת לב כשהם קראו בשם שלך, זה לא שהם לא קראו בשם שלך דווקא - אבל הם ראו אותך יושב שמה ולא עשו כלום. זה נראה לי פשוט שירות לקוחות רע. כמו לקוחה שמנה שנכנסת לחנות בגדים - אף אחד לא יתייחס אליה.
אם אתה רוצה ללכת לקניונים בלי כל הרעש והאנשים האלה תלך בשעות הבוקר... אין אנשים וזה הרבה יותר רגוע.

הם ראו אותי הוא הסתכל עלי כל הזמן ואני עליו

אני הולך בצהריים כי סבתי היא הולכת למועדן שלה, או שהיא לא יכוולה בוקר, ואני הולך איתה לקניון.
כדאי לעזור לה בקניות לשבת או לחג, בגלל זה אני בא איתה ואז אנחנו עולים לאכול, ובוקר היא לא תלך
לקניון, ואני בא פעם בשבועיים ורק אז אני הולך לקניון רק איתה זה כך כבר שנים רבות, ובקשר לתור
אני לא פספסתי הם לא קראו לי הייתי לידם כל הזמן, היו עוד אנשים, ולהם הם קראו אמרו שכחו ואז
המנה שלי נשארה שם שמו אותו ראו שאני לא בא, הסתכלו עלי ואני עליהם ולא נתנו לי, ואני אומר טוב
אולי זה לא שלי, נחכה עד כמה דקות עד שבאה סבתי, אבל זה לא שירות גרוע כי כולם קיבלו בזמן, היו
אנשים שבאו שגעו אותו לקחו ציפס/ קולה תחליף לי תעשה, והוא עושה הכול, ואני מחכה שם מתייבש.
לא אומר כלום והם מתעלמים ממני, וזה כבר קרה כמה פעמים, זה מעליב באמת זה לא בסדר. שאדם
שהוא מתנהג בנימוס, לא חופר, לא מנדנד כל שנייה מתי מגיע, משלם, מחכה בסבלנות יתנו לו לחכות שעה
סתם דוגמה, כי אם סבתי לא הייתה קמה כך זה היה. מאוד מפריע לי היחס לחריגים, גם גור נתן דוגמה על
בית קפה שפעם קרה לו, זה יחס מזלזל, כאלו אתה אדם סוג ב, לא שווה להתייחס עליך ברצינות, זה
מעליב.

RTAM

New member
זו בדיוק ההגדרה של שירות גרוע

לא בא להם אז הם מתעלמים ממך... יש אנשים שיעשו דווקא וישרתו את אלו שעומדים בתור ומחכים בנימוס ודווקא לאלו שמרעישים הם לא יתנו שירות טוב. זו בעיה בארץ שלנו - צריך ללמוד לגדל מרפקים.

זה שירות גרוע קשור למי לאחרים שקיבלו במקומי זה שירות נהדר.

לי זה שירות גרוע להם זה דרך לא לבזבז זמן, כי במילא הוא לא שווה ולא יאומר כלום. הכל הולך הפוך הרשע הופך לצדיק
והצדיק לרשע, מי שמשתולל עוזרים לו, מי שמנסה לחיות את חייו -שקט לא לא מתייחסים עליו, ובארץ זה בולט, אפילו
שאף פעם לא הייתי בחול.

arana1

New member
זה קורה המון, אם אתה לא צועק את עצמך כל הזמן אתה אוויר

וזה מאוד בעייתי לאנשים כמונו כי לא אפשרי לנו לצעוק את עצמנו

כבר קרה לי ששירתו אנשים שעמדו מאחורי בתור וממני התעלמו
כנראה בגלל שאנשים מצפים למחוות מסוג מאוד מסויים
ואנחנו לא משדרים את המחוות האלה
מסיבות שדי ברורות לי לפעמים

ואם אתה מכליל את המקרים הפעוטים האלה בכלל למה שקורה בחברה אז אתה באמת מבין למה יש כאן מקום ולמה אין, ולמה

סבתי תמיד אומרת לי אל תתן להם לעקוף אותך

היא כועסת עלי, שאני לא צועק אבל אני לא מסוגל, אני גם לא מתווכח או מתמקח כמוה ושהיא מתחילה עם זה אני
מנסה להרגעה ולומר לה שכך לא צריך לעשות.והיא בשלה היא רגלה לסגנון שבשוק בגלל זה היא רואה בי חלש.
אישה בת 84 מתמקחת בכל הכוח. היא לא רוצה שירמו אותה. והיא כועסת עלי שאני חלש, ולא רוצה שינצלו
אותי. וכן אני שומע רדיו ואאני רואה טלווזיה אלו שהם בולטים בכל תחום הם אלה שמדברים, אלו שעושים פרובקציות
אחרת לא ישארו דקה על המסך. כמו חזן למשל בגלל שחושבים שהוא צבעוני ומה שקורה עם מה שהולך שם בקאיזינו
בלוגריה, ואיך שהוא מתנהג אז הוא בכותרות לא הכרתי בכלל את אביו ואותו אני מכיר מהתחלה מארץ נהדרת, מדבר
הרבה על הרע ולא מראים את הטוב זה חבל...

Yemeth

New member
זו הייתה בעיה בשבילי במקומות פאסט-פוד

כאשר התור אינו מסודר ויש מספר אנשים לידי, גם אם הגעתי ראשון *ויחיד* ינתן שירות קודם למי שצועק מהר יותר. ניסיתי, אבל בסוף ויתרתי וכיום אני מחכה בסבלנות ומנסה לתפוס את תשומת הלב של המוכר מידי פעם, לא נורא אם 1-3 אנשים גם יזמינו לפני.
ממה שראיתי זה לא עניין של נותני השירות, הם דווקא נמצאים ב"מתקפה" ופשוט מגיבים באופן טבעי ללחץ הכי חזק.
&nbsp

arana1

New member
נכון, אבל זה תמיד כך, מי שלא "צועק" נשאר שקוף לעד

וזו בעייה שמאוד מקשה על מי שזקוקים להתפתחות קשובה, דיאלוגית
/אם הם יצעקו הם לא ישמעו את עצמם ואם הם לא אז אף אחד לא יראה אותם
זו מלכודת מוות בגלל שכל המרחב הציבורי בנוי סביב צרחות (לאנשים נורמטיבים זה לא נשמע כמו צרחות ולאוטיסטים שכך זה נשמע להם מדביקים רגישות יתר חושית)

למעלה