יחס ראוי למורה

mapopo

New member
אבלYin ....

אבל שאתה הולך להתאמן אצל מורה לאומנות לחימה... אתה מצפה ש"יעביר אותך בדרך" כי אתה מאמין שלשם זה הגעת לא?? לשם זה אתה משלם לו ממיטב כספך, שיעביר לך את דרכו... אם כפי שאתה טוען לא כל מי שמלמד אותך יכול להעביר אותך בדרך.. אני מדבר ספציפית על אומנות לחימה... אם אני חושב שאני לא אצליח להתקדם אצל המורה שאני מתאמן אצלו.. אז מה אני עושה אצלו??? ברור שמורה גם טועה... לפעמים, אבל אנו מדברים על הדרך.. אם הדרך לא נראת לך.. אז.......? אוסף טכניקות ניתן לייסם רק בקרב!!.. מה בדבר הערכים שאותו מורה מנסה להעביר , וכל העניין הרוחני??? שלך בהערכה, MAPOPO

Yin

New member
פה נשאלת השאלה

מהי אומנות לחימה? האם קורס קרב מגע בצבא הינו אומנות לחימה? האם סדנת הגנה עצמית במתנ"ס הינה אומנות לחימה? ניתן ללמוד מספר טכניקות שימושיות, לשלם כמה שקלים, ולא להעריך את הבן אדם, רק את הטכניקה. יש מורים שילמדו טכניקות איזוטריות להפעלת הגוף, ללא פרקטיות יתרה בזירה (ע"ע "מעברים קסומים" מאת קרלוס קסטנדה) אבל כן יכינו את נפש התלמיד ל"לחימה" רוחנית. ומי יקבל יותר כבוד? למי למי, תמיד למי, יש יותר כבוד...

המורה האומן ותלמידיו

לא כל המלמד אוסף טכניקות הופך לאומן. לא כל המלמד ומסוגל ליישמם בקרב את הטכניקה, הופך לאומן לחימה. לא כל חייל\שוטר, הנו אומן לחימה. אומן לחימה מעצם הגדרת המושג אומנות - הנו אדם אשר דרך ביצועיו, מומחיותו, יצירתיות שלו, והתוצרת האוביקטיבית שלו מקושרים לפילוסופיה ולדרך חיים אשר הוא מסוגל לבטא ויש קהל אשר רוצה את תוצרתו. בנוסף לא נשכח, כי אנו מדברים על מורה לאומנויות לחימה, האם יש בו אותה מיומנות והתעלות בנוסף למקצועיותו כלוחם, גם כמורה\מחנך. לא ההגדרה או התיוק של האיש יהפכו אותו לאומן, היכולת האוביקטיבית בשטח הם שיקבעו עובדות בשטח. יש הרבה מורים למוסיקה, יש מעט מורים אשר מיצרים ומאמנים את גדולי הדור. יש אלפי מאמנים ומדריכים יש בודדים אשר חניכיהם הפכו לאגדה. לא כל בעל מלאכה הנו אומן. אני רוצה להחמיא למשתתפים - שיחה נפלאה !

pirate

New member
טל בן שחר אני לא מסכים איתך

לדעתי כל החיים אנחנו מחפשים דמויות שיהיו הגיבורים שלנו תמיד מחפשים את המודל האולטימטיבי לחיקוי ומכאן נובע הכבוד לדעתי מורה שזוכה לאותו כבוד צריך להשתמש בכבוד שלו למטרות נכונות אבל אני בהחלט מבין את הצורך בכבוד אחרי מישהו שאתה לומד ממנו כ"כ הרבה דברים (במקרה שלי אומנות לחימה) ואתה מחקה את דרכיו רציתי לכתוב יותר אבל אני כבר נרדם .....

זנשין

New member
כבוד כן או לא

אני דווקא מבין אותך פירט ידידי ומסכים עם דבריך ומזדה עם דברי חתול תעלול. כמדומני אין תרבות בסיסית של נימוסים טובים, ואם אני אגיד מילה טובה על מי מידידיי זה מיד מגמד אותי כביכול. אם מישהוא מלומד זה אומר שאני לא, בעייות של מדינתנו הלחוצה והמתוסכלת.

למעלה