אני אמנם לא בט"ש אבל...
1. כבוד לאדם באשר הוא אדם. מדוע חייבים לכבד אדם רק אם הוא מעלי? מה עם אנשים שווים לי או מתחתי? רק כיוון שמעמדי "גבוה" יותר, אין לי צורך לכבדם? נשמע תמוה משוה, בלשון המעטה. 2. נובע מ (1) - אם אני יוצא מנקודת התחלה של כיבוד כל אדם, בוודאי שאכבד אדם שתורם ועוזר לי. אני לא מתחת למורה אינו שווה לאני לא מכבד את המורה וכל שהוא מייצג. מעמדות וכבוד הם שני דברים נפרדים. דוגמא - בצבא היו לי מפקדים שכלל לא כיבדתי, אעפ"י שהיו מעלי. היו לי חפ"שים שכיבדתי כאנשים, גם אם כחיילים הם היו כשלונות למופת. ולא הייתי קצין, אז אולי לדעתי על אותם חיילים אין כל ערך? 3. נראה יותר בעיה טכנית. שתי הדרכים עשויות לעבוד, לדעתי, עבור אנשים שונים. יהיו אנשים שאם יציבו את המורה כרף עליון (או חגורה שחורה כרף עליון, או דאן 3 כרף עליון) אז ברגע שיגיעו אליו יפרשו מהאמנות. זה התבטא גם בהודעות כאן בפורום. 4. סמנטיקה? האם כל אדם שיכול לעזור לי לשפר את עצמי הוא מורה? האם כל מורה בהכרח עוזר לי להשתפר? היו מורים בבי"ס שבפירוש לא ענו על ההגדרה. הכרתי אנשים רבים שמעולם לא התיימרו להיות מורים בשום צורה שהיא, אך עזרו לי מאוד. בט"ש שב והזכיר שהוא אינו מלמד שיטה, אלא מלמד כיצד ללמוד שיטה. הוא גם טען, אם הבנתי נכון, שהוא עוזר לפתח את הפוטנציאל האישי שקיים בתלמיד, לא לבנות משהו יש מאיין. במובן הזה הוא לא מלמד, אולי, אלא רק נותן לך כלי כדי שתוכל ללמוד ולהתפתח עצמאית, בבוא היום. ללמד אדם לדוג במקום לתת כסף לקנות דג, או קלישאות דומות? בן, אנא תקן והסבר אם לא הבנתי. 5. כיוון שיש הסכמה, מי אני שאתווכח?