יחס משקל נפח

BiLi The BoY

New member
יחס משקל נפח

מדוע נמלה יכולה להרים פי כמה וכמה ממשקל גופה לעומת פיל שאינו יכול ? - מדוע בענף הרמת משקולות, המשקלים הקלים מרימים משקל גדול יותר ביחס למשקלם ממרימי המשקולות הכבדים יותר ? **קשור אולי ליחס בין נפח לשטח פנים ? מבקש הסבר.

1100F

New member
הסבר ליחס כח משקל.

תקח חיה שיש לה גודל אופייני L. הכח שלה פרופורציוני לשטח החתך של השרירים שלה. כלומר הכוח שלה ילך כמו L^2. לאומת זאת המשקל שלה יהיה פרופורציוני לנפח שלה, כלומר המשקל שלה ילך כמו L^3. ולכן היחס בין הכח שלה לאומת המשקל שלה ילך כמו L^2/L^3 = 1/L = 1/W^1/3. כאשר W הוא המשקל שלה. שים לב שככל ש-W קטן יותר, היחס נהיה גדול יותר. אם למשל המשקל האופייני של אדם הוא 100 ק"ג-כח והמשקל שהוא יכול לסחוב הוא בערך 100 ק"ג-כח (מדובר כאן בסדרי גודל), כלומר כאשר היחס בין המשקל לכח הוא בערך 1. אז עבור חייה שמשקלה נניח 1 גרם-כח (כמו חרק) היחס בין המשקל לכח יהיה בערך שורש שלישי של 5^10. כלומר: 46. כלומר היא יכולה לסחוב כמעט פי 50 מהמשקל שלה.

DhoBit

New member
הסבר ממש מעניין.....

רק מה..... למרות שלא אני שאלתי את השאלה.... השאלה נורא מעניינת.... הבעייה היחידה היא ... שממש לא הבנתי את ההסבר.... יש מצב אתה מנסח את ההסבר שלך בצורה טיפונת פשוטה יותר???? אם כן
אם לא בא לך לא נורא.... בכל מקרה
...
דיהוביט - גל

1100F

New member
בגדול (אם אתה לא מבין את ההסבר)

המסקנה היא שככל שחיות יותר קטנות, הכח היחסי שלהן יותר גדול. וזה טבעי שנמלה יכולה לסחוב משהו שהוקל פי כמה ממנה כאשר בן אדם יכול לסחוב רק דברים שהם במשקל שלו.

DhoBit

New member
תודה רבה רבה אבל..

את העקרון שככל שהחיות קטנות יותר הן יכולות להרים משאות גדולים יותר הבנתי.. אבל השאלה שלי עכשיו אחרי שהבנתי את זה היא למה??? מה ההגיון פה??? למה חיה קטנה כמו נמלה ששוקלת בוא נגיד גרם יכולה להרים 50 גרם ואני ששוקל 60 ק"ג לא יכול להרים אפילו 200 ק"ג... ושוב
על ההסבר... גל

ailag

New member
הבהרה

הוא קישר בין שתי תכונות של החיה: גודל השרירים שלה (שטח חתך) , והנפח שלה. הוא אמר ששטח החתך של השרירים קשור לכוח, ושנפח קשור למשקל. ככל שנקטין משהו, הנפח שלו יקטן מהר יותר משטח החתך שלו. אז אם הפכנו בנאדם לנמלה והקטנו אותו מאוד, שטח החתך של השטיחים קטן והנפח קטן הרבה יותר. כלומר, הכוח קטן והמשקל קטן עוד יותר. כלומר, יש יותר כוח יחסית למשקל משהיה לבנאדם. אני לא בטוחה בקשר לנכונות של ההסבר, אבל בהיעדר ידע בנושא, אני יכולה רק להסביר מה שכתבו פה

DhoBit

New member
חחח... תגובה ../images/Emo13.gif

טוב.... החלטתי.. ביולוגיה זה כזה לא התחום שלי... (או שאולי אני פשוט טיפש.
) אבל עדיין אם למישהו יש הסבר שיתאים ל"ילד" אני אנסה להסביר את מה שהבנתי. אוקיי זה ככה : V - זה נפח. A - זה שטח החתך.(נכון???) ככל שה - V של החיה קטן יותר ה - A שלה (יחסית אליה כמובן) גדול יותר??? מקווה שהבנתם.. ואם הבנתם ואין לכם כח לענות תרגישו חופשי. אני סתם ילד סקרן.

ailag

New member
ככה

נפשט את הרעיון .. אני פיזיקאית (טוב, סטודנטית) - אז ניקח כדור (וההסבר בבדיחה שבסוף). שטח חתך מקסימלי של הכדור הוא pi*R². נפח הכדור הוא (4/3) * pi*R³ . כדי לבדוק את היחס ביניהם, נחלק את השטח,A, בנפח, V. אם נקבל מספר גדול, סימן שהשטח גדול יחסית לנפח. אם נקבל מספר קטן, השטח קטן יחסית לנפח. A / V = 3/4R . ה-R במכנה, וכל שאר החלקים בפונקציה שקיבלנו הם מספרים קבועים. ולכן אנחנו יכולים לראות שאם נקטין את ה-R, המספר יגדל, כלומר - השטח יגדל יחסית לנפח. ואז הקבלנו "שטח" ל"שרירים", "נפח" ל"משקל", וקיבלנו שלנמלה כדורית עם רדיוס פצפון השטח גדול יחסית לנפח = השרירים חזקים יחסית למשקל. והבדיחה היא על איש שרצה להמר על סוסי מירוץ. פנה למטפל בסוסים, הנ"ל בדק והחזיר לו תשובה תוך יום. פנה לסטטיסטיקאי, הנ"ל בדק והחזיר לו תשובה תוך יומיים. פנה לפיזיקאי, ולא קיבל תשובה.. כעבור שבוע התקשר אליו: "תגיד, אתה בודק על איזה סוס כדאי לי להמר?" "כן, בינתיים הצלחתי לפתור את השאלה לסוס כדורי."

qet1

New member
נו, ברור

הקרטריון שלפיו פורומים נכנסים לרשימת המומלצים שלי הוא איכות ההנהלה שלהם

2_be

New member
../images/Emo9.gif

לכבוד הוא לי להיות עם שמש ופומפיה תחת אתה רשימה

DhoBit

New member
aliag ../images/Emo51.gif

ההסבר שלך היה ממש מצויין... עכשיו הבנתי הכל... תודה...

למעלה