ובכל זאת, כמה דברים
שעדיין לא ברורים לי: איך מסתדר: יהודה משי זהב: "האבחנה בין זק"א למד"א היא אבחנה ברורה וחדה. מד"א מתעסק בעזרה הראשונה, בהצלת חיים, ומה שלא מצליח חס ושלום עובר לזק"א כעזרה אחרונה" "כל מתנדב זק"א שיוצא אנחנו בכלל לא נכנסים לתמונה, רק בשלב השני, בטיפול בחללים" "שאנחנו מבחינים באבחנה ברורה וחדה שבהצלת חיים אנחנו, אך ורק מד"א מטפלת וכבוד לנו לעשות את זה כמתנדבי מד"א" מול: "כל אמבולנס של זק"א מצוייד בכל הציוד, עם בלון חמצן, עם ציוד עזרה ראשונה, כי אנחנו יודעים שאנחנו בין כה מגיעים לאירועים, למה שלא נוכל להציל חיים" "היו''ר ישראל אייכלר: האם זק"א מוכנה להתחייב שלא תתחרה במד"א בכל הנוגע בפינוי פצועים ונפגעים? יהודה משי זהב: זה לא התפקיד הייעודי שלנו. המעגל הראשון שלנו זה טיפול בפצועים. " "פצוע קל עד בינוני ושני פצועים קל, כולם מדברים, הכניסו לאמבולנס, הגיע כבר מד"א מהר מאוד, הגיע אחד אמר לי בנצי מה יש לך, נהג ותיק בכיר במד"א. אמרתי לו יש לי פה פצוע אחד קל עד בינוני ושני פצועים הוא אמר לי סע להר הצופים ותוך כדי זה הוא נתן מתנדב שלו שייסע איתי להר הצופים. אז אני חטפתי פצועים, אני שמונה עשרה שנה במד"א, מ-85' אני במד"א, נהג ותיק במד"א, בגלל שנהגתי באמבולנס של זק"א, באישור של חובש בכיר ותיק במד"א, אז כל הבלגן נוצר מזה, אני לא מבין את זה" פיקוד 10? הצהרות תמוהות: יהודה משי: "הרי כשיש פיגוע המתנדב הראשון שמגיע של מד"א הוא מנהל את האירוע" ??? "אני רק רוצה להגיד לכם שגם זק"א זרקו מתנדב של הצלה שנסע על קטנוע של הצלה. אז מה, באתי אליכם בטענות, העליתם את זה פה? היו''ר ישראל אייכלר: אם זק"א באמת יהיה גוף מתוקצב על ידי מדינת ישראל אנחנו נזמין אותם ונדרוש מהם וגם כך אולי נדבר איתם. אבל במסגרת ועדה ממלכתית של הכנסת אין לנו שום שייכות לזק"א כארגון מתנדבים לקבוע להם מי נכנס ומי לא, להבדיל ממד"א שזה גוף סטטוטורי שעובד לפי חוק מד"א שזה גם עניין של הציבור כולו. זה ההבדל" האמנם? "ואכן פיקוד 10 שלוקח את האירוע כולם כפופים אליו. הוא נותן את ההנחיות. אם הוא חושב שנכון שאותו אחד יפנה או שיתן את הטיפול וכו'. ולצורך העניין יכול להיות שהוא יגיד יש כאן יותר מידי אנשים, תלכו הביתה. גם זה זכותו"