יחס מד"א למתנדבים

amitp

New member
ובכל זאת, כמה דברים

שעדיין לא ברורים לי: איך מסתדר: יהודה משי זהב: "האבחנה בין זק"א למד"א היא אבחנה ברורה וחדה. מד"א מתעסק בעזרה הראשונה, בהצלת חיים, ומה שלא מצליח חס ושלום עובר לזק"א כעזרה אחרונה" "כל מתנדב זק"א שיוצא אנחנו בכלל לא נכנסים לתמונה, רק בשלב השני, בטיפול בחללים" "שאנחנו מבחינים באבחנה ברורה וחדה שבהצלת חיים אנחנו, אך ורק מד"א מטפלת וכבוד לנו לעשות את זה כמתנדבי מד"א" מול: "כל אמבולנס של זק"א מצוייד בכל הציוד, עם בלון חמצן, עם ציוד עזרה ראשונה, כי אנחנו יודעים שאנחנו בין כה מגיעים לאירועים, למה שלא נוכל להציל חיים" "היו''ר ישראל אייכלר: האם זק"א מוכנה להתחייב שלא תתחרה במד"א בכל הנוגע בפינוי פצועים ונפגעים? יהודה משי זהב: זה לא התפקיד הייעודי שלנו. המעגל הראשון שלנו זה טיפול בפצועים. " "פצוע קל עד בינוני ושני פצועים קל, כולם מדברים, הכניסו לאמבולנס, הגיע כבר מד"א מהר מאוד, הגיע אחד אמר לי בנצי מה יש לך, נהג ותיק בכיר במד"א. אמרתי לו יש לי פה פצוע אחד קל עד בינוני ושני פצועים הוא אמר לי סע להר הצופים ותוך כדי זה הוא נתן מתנדב שלו שייסע איתי להר הצופים. אז אני חטפתי פצועים, אני שמונה עשרה שנה במד"א, מ-‎85' אני במד"א, נהג ותיק במד"א, בגלל שנהגתי באמבולנס של זק"א, באישור של חובש בכיר ותיק במד"א, אז כל הבלגן נוצר מזה, אני לא מבין את זה" פיקוד 10? הצהרות תמוהות: יהודה משי: "הרי כשיש פיגוע המתנדב הראשון שמגיע של מד"א הוא מנהל את האירוע" ??? "אני רק רוצה להגיד לכם שגם זק"א זרקו מתנדב של הצלה שנסע על קטנוע של הצלה. אז מה, באתי אליכם בטענות, העליתם את זה פה? היו''ר ישראל אייכלר: אם זק"א באמת יהיה גוף מתוקצב על ידי מדינת ישראל אנחנו נזמין אותם ונדרוש מהם וגם כך אולי נדבר איתם. אבל במסגרת ועדה ממלכתית של הכנסת אין לנו שום שייכות לזק"א כארגון מתנדבים לקבוע להם מי נכנס ומי לא, להבדיל ממד"א שזה גוף סטטוטורי שעובד לפי חוק מד"א שזה גם עניין של הציבור כולו. זה ההבדל" האמנם? "ואכן פיקוד ‎10 שלוקח את האירוע כולם כפופים אליו. הוא נותן את ההנחיות. אם הוא חושב שנכון שאותו אחד יפנה או שיתן את הטיפול וכו'. ולצורך העניין יכול להיות שהוא יגיד יש כאן יותר מידי אנשים, תלכו הביתה. גם זה זכותו"

הקנאה התאווה והכבוד וגם הכסף

בשורה התחתונה המלחמה היא על כספי התרומות. כספי התרומות נאספים בעזרת ה"פרסום" שנצבר באירועים השונים ולכן יצא קצפו של מד"א על זק"א המציגים את עצמם הנושאים העקריים בנטל (בלי לפגוע באף אחד מן הצדדים)

amitp

New member
כסף זה דבר חשוב בחיים..

א. זה נכון שחלק גדול מהמלחמה הוא באמת על כספי התרומות. לכספים הללו חלק גדול בעובדת המשך קיומו של מד"א. ב. כספי התרומות הם לא הנושא היחידי בוויכוח. אנשי מד"א מעלים טענות נוספות כלפי מקצועיות ורמת שיתוף הפעולה עם ארגוני המתנדבים השונים. חלק מאנשי הארגונים הללו כותבים כאן בפורום, ומעניין יהיה לשמוע מה דעתם..

berrale

New member
מה תמוה ב:

יהודה משי: "הרי כשיש פיגוע המתנדב הראשון שמגיע של מד"א הוא מנהל את האירוע" ???

amitp

New member
על פי נהלי מד"א

איש הצוות הבכיר באמבולנס הראשון המגיע לאירוע יכריז על עצמו כפיקוד 10. לא מתנדב מד"א הראשון שמגיע לאיזור.

berrale

New member
כמובן, אבל אדון משי זהב התכוון

כנראה לכך שלמשל מתנדב הצלה ראשון שמגיע לארוע (ולגישתו אנשיו הם המגיעים ראשונים ע"פ רוב), או למשל נהג מתנדב, יכריז פיקוד 10...

PFM

New member
דווקא ידוע לי...

בס"ד שכונן מד"א יכול להיות פיקוד 10...

sbenzvi

New member
כונן מד"א

עם אמבולנס אכן יכול להיות "פיקוד 10" וכך אכן קרה למשל בפיגוע במסעדת מצה בחיפה (עד לבוא הנט"ן הראשון).

יחס מד"א למתנדבים

דיון בועדה בכנסת... תקראו... זה קצת משעמם בהתחלה ההמשך נהיה יותר מעניין.. אה, וקראתי בכתבה על תלונות על מנהל התחנה באשדוד... האם זה נשמע לכם הגיוני ? שממניעים פוליטיים לא יתקבל כונן למד"א ?

berrale

New member
לא !!! ?

" אבי זוהר: ראשית, שבשום אופן לא יאיים על העובד שהוא עלול לפגוע בשכרו. זו נקודה שהיא ברורה, שהיא קיימת. וזו השאלה האמריקאית של הדבק בנעליים. הם פוחדים שאפשר יהיה לפטר עובדים משום שהמתנדבים יעשו את עבודתם. זו נקודה אחת.... אבי זוהר: יש חוק עזרה ראשונה. מי שעבר השתלמות ועבר קורסים יכול לתת עזרה ראשונה. אף אחד לא מונע ממנו. הוא לא יכול להקים מתחרה למד"א, אסור על פי החוק. יש נטלי ויש שח"ל, " ולא אוסיף.

למעלה