יחס בבקשה

ira1000

New member
יחס בבקשה

תגידו,אם לבנאדם יש כל מיני בעיות פסיכולוגיות שהן די קבורות בתת-מודע עד כדי כך שהמצב גרם לו לחרדות, האם מדיטציות זו הדרך הנכונה לצאת מזה אחת ולתמיד ולרדת מהכדורים? ומה עושים כאשר המדיטציה מעלה כל מיני שאלות לגבי החיים ואת הדרך שבה היתה רוצה לחיות, אך לא יודעים איך לסיים את זה בכל תחומי החיים, כלומר כשאחרי תקופה של שבוע-שבועיים של התרוממות נפש ורוגע פתאם מתרגזים על כל מיני שטויות, או מתאכזבים שוב מאנשים? מקווה שמישהו הבין את הקישקושים שלי ויעזור לי לפתור את הקונפליקט?

drall

New member
אתצריכה להבין משהו עקרוני

מדיטציה אינה דרך לפתור בעיות. מדיטציה היא מדיטציה היא מדיטציה,נקודה. תחשבי על זה באופן לוגי. אם את כרגע נמצאת במצב שתפיסת העולם שלך מעוותת, הרי ממילא את לא יכולה לדעת מהן הבעיות האמיתיות שלך. ייתכן שמה שנראה לך לקוי ופגום ,הוא למעשה בסדר גמור , וההפך. אם כבר מדיטציה עושה משהו , היא מסייעת לאדם להבין את האמת על עצמו (גם לא תמיד נכון). לכן לבוא ולהגיד שמדיטציה תפתור אותך מהכדורים זה מוגזם. יש שיטות אלטרנטיביות שונות , מקריסטלים , רפלקסולוגיה ועד הומואופתיה שמסוגלות לתת מענה לכל מיני בעיות רפואיות ונפשיות, אבל מדיטציה היא סיפור אחר לגמרי. היא משהו שהאדם חווה בעצמו בינו לבין עצמו והתרגול הוא למעשה התחלה של דרך שאי אפשר לדעת לאן היא תוליך. אם להיות נאמן לאמת , תמיד קיימת האפשרות שאחרי תרגול מדיטציה תצטרכי הרבה יותר כדורים. באמת שאי אפשר לדעת. מעבר לזה , אין שום קונפליקט. מדיטציה משנה את המבנה האנרגטי של האדם והשינוי הזה הוא הוליסטי. הוא יכול להשפיע על כל תחומי החיים ובינהם גם על תפיסת העולם והבנתו וגם על היחס לאנשים קרובים או רחוקים. זה טבעי. הסוד במדיטציה , שהיא נותנת לך אלטרנטיבה לתלות שמקובעת שלך באנשים , במוסדות או בחפצים שונים. היא נותנת מקור נוסף לאנרגיה. כמובן כל זה נכון בשני תנאים: או שממשיכים לתרגל או שמגיעים למצב עצמאי מבחינה אנרגטית ואז באמת אין דבר שבאמת יוכל להטריד אותך. דרול

ira1000

New member
תודה רבה על עזרתך drall

עכשיו עוד מספר שאלות. אם לא מדיטציה תוציא,אז מה? ודבר נוסף שרציתי לשאול היא מה כוונתך במילים "מצב עצמאי מבחינה אנרגטית"?

drall

New member
כל מקרה לגופו

אני אתן לך סתם דוגמא: יש אנשים שעובדים כל היום במשרד מסריח מלא ניירות. נניח שיש איש כזה שבאופן מאוד אינדבדואלי יש לו מטבוליזם של ספורטאי. הוא ישתגע מעבודה כזאת ולא יבין אפילו למה. מה שאדם כזה צריך לעשות זה לצאת שלוש פעמים בשבוע לטיול של שעתיים באוויר הצח והוא יהיה בסדר. אבל זו רק דוגמא , כל מקרה לגופו, באמת. ישנם כל מיני מטפלים וניתן ללכת לטיפול וייעוץ ומה שלא תרצי. שלא תביני לא נכון, מדיטציה היא כלי מאוד חזק. אין כמעט דבר שהיא לא מסוגלת לעשות אבל זה לא הייעוד שלה ואי אפשר להסתמך עליה . יש הרבה שניסו , זה לא עובד. עצמאות אנרגטית היא עניין מאוד פשוט . אם את מסוגלת להתאכזב מאנשים סימן שאת תלויה בהם כלומר את לא עצמאית. עצמאות תשחרר אותך מהתלות וזה דווקא דבר שתרגול של מדיטציה באמת יכול לחולל. דרול

hary_i

New member
שגוי לחלוטין

מדיטציה היא אמנם לא תחליף לפסיכולוגיה ו\או פסיכיאטריה אבל היא יכולה בהחלט לסייע. לא הייתי ממליץ ללמוד מדיטציה רק בגלל זה אבל היא בהחלט יכולה לסייע. במקרה הזה הרשי לי להמליץ לך על המדיטציה הטרנסנדנטלית. אני יודע שרבים בפורום חושבים שאני אינטרנסנט ושהאינטרס שלי הוא להפיץ טכניקה זו. אבל לא, בכלל לא!!! טכניקה זו הוכחה זה מכבר כעוזרת להרבה בעיות, בכללן נפשיות. שוב לא במקום פסיכולוג אבל כהשלמה בהחלט. עוד דבר חשוב בטכניקה זו, היא נלמדת אך ורק ע"י מורים מוסמכים כך שאת יכולה להיות בטוחה שאין כאן שרלטנות של מורה. דבר זה חשוב מאד בעיקר לאנשים הנמצאים בטיפול פסיכולוגי שנפשם גם כך רגישה ואם הם יפלו לידיו של שרלטן שלא ממש יודע מדיטציה אבל חושב שהוא גאון הדור ויכול ללמד מדיטציה, זה עלול לגרום נזק!!! שימי לב מדיטציה עלולה לגרום נזק אבל אם לומדים אותה אצל מורה מוסמך הוא יודע כיצד ללמד אותה מבלי לגרום לנזק.

danigl

New member
מיחקרים מדעיים מראים שיפור אדיר

אירה שלום אחד הדברים היפים במדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), זה שכשמתח משתחרר, יחד איתו משתחררות הסיבות לבעיות הפסיכולוגיות. דוגמה מאוד יפה לכך: תארי לך חדר חשוך. מוקמות ועדות וועידות לעניני חושך. קוראים למיטב הפסיכולוגים לכל הפסיכיאטרים לדון בסיבות לחושך, נקראים מיטב המומחים לחושך. והם דנים ומתווכחים, ויושבים ומדברים..... האדם החכם, בא ופשוט, מדליק אור. ברגע שהוא הדליק אור, נגמר החושך, אין שום צורך אפילו לדון בו ולדבר עליו. כך גם ב-TM. העוצמה הנפשית מתחזקת עם התירגול. אבל!!! זה לא הוקוס פוקוס. זהו תהליך, זה לא קורה מהיום להיום. היפה בתהליך, שהוא מתחיל ישר מהתחלה (מהמדיטציה הראשונה) וככל שעובר הזמן הוא התוצאות מתחזקות ומתרבות. ברור, ולכך הוכשרו המורים ל- TM בצורה קפדנית ביותר, שיש התייחסות אישית לכל לומד. מה שמתאים לאחד, יכול לא להתאים לשני. לימוד TM הוא אישי ומותאם באופן אישי לכל מי שלומד. היתה פנייה, בשנות השמונים, לממשלת שבדיה. הטענה היתה שאולי יש סוג של אנשים, חלשים יותר נפשית, שלהם TM יכולה להזיק. ממשלת שבדיה הקימה גוף שבדק את הנושא בצורה יסודית ביותר, בין היתר בכל בתי החולים לחולי נפש בשבדיה. התוצאה היתה, שהסיכוי להסתבך במחלת נפש, קטן אצל מי שמתרגל TM למעלה מפי 80, מאשר בכלל האוכלוסייה. החוקרים סיכמו את המחקר במילים: 'אנחנו לא יודעים אם TM מחזקת את העוצמה הנפשית, או שאלו שניגשים ללמוד TM, מלכתחילה הם יותר חזקים נפשית, אבל הסיכוי...' כמו שכתבתי. כל טוב לך דניאל

hary_i

New member
ועוד דבר

לדעתי תזהרי מטכניקת החושך כפי שהציג דרול בהודעה אחרת בדף זה מכיוון שהישיבה בחושך עלולה רק להגביר את החרדות. ולכן מדיטציה זו הינה מסוכנת ביותר לאנשים עם חרדות. דבר זה מדגיש מה שאמרתי קודם שחשוב מאד ללמוד אצל מורה מוסמך ובוודאי ובוודאי לא דרך אינטרנט או ספרים.

ira1000

New member
זה מעניין שאתה חושב כך

ברגע שקראתי על מדיטצית חושך,אז באמת איפהשהו תחושת הבטן שלי אמרה לי שמהשהוא בטכניקה הזאת כנראה באמתצ יכול לגרום להתמודדות עם התת-מודע, אך ישר הרגשתי פחד עצום לגביה,כי כל החיים שלי אני מסתובבת עם עיניים עצומות בחושך(כנראה מהפחד להבהל ממשהו).בכלל,אני חושבת שהפחד ההכי גדוך שלי הוא תחושת הפחד,הרגשה של הלב הדופק ובגדול-אני עצמי. תגידו,אתם חושבים שחייבים להתעסק בסיבות הפסיכולוגיות לחרדה,או שאפשר להניח אותן מאחור ולהחליט להיות מישהו אחר ולהתחיל לחיות אחרת? תודה רבה על כל התגובות.אתם ממש עוזרים לי ואשמח לקבל עוד תגובות ודעות לגבי השאלות שלי. אירה

hary_i

New member
להתעסק או לא להתעסק בסיבות

לא ממש חייבים להתעסק בסיבות לדעתי. ברגע שהמתח במערכת משתחרר, הסיבות נעלמות מעצמן כך שממש אין טעם להתעסק בהן.

בארס

New member
ומה לגבי..

..מה לגבי להניח מאחור את הסיבות הפסיכולוגיות ולהחליט להיות מי שאת! לא מישהו אחר. פוחדת כשאת פוחדת, שמחה כשאת שמחה, טיפשונת כשטיפשונת, ופרח כשאת פרח. אין משימה מופלאה מזאת אין מסובכת ממנה ואין פשוטה ממנה. ואין דרך אחרת מזאת....בכדי לגלות מי את באמת.

למעלה