יחסי שכנות

rin778

New member
יחסי שכנות

היי, לאחרונה כותבת כאן הרבה... ):
אני רוצה להבין האם אני לא בסדר שמרגישה כך.
עברנו לפני 7 חודשים לבית חדש, התחברנו מאוד לשכנים (3 משפחות), אחת מהן בבניין שלנו, בנוסף יש שכנה אלמנה בת 68 שאותם שכנים שאליהם התחברנו ואלו שהיו גרים בדירה שלנו תמיד היו בקשר טוב איתה, היות והיא לבד ואין לה משפחה בקשר איתה.
היא תמיד יושבת איתנו גם שאנחנו (בני 30+) יושבים לפעמים לבד, כולנו מכבדים אותה ומבינים שהיא לבד.
בעלי הידק קשרים איתה ועם הבן שלה שבא פעם בשבועיים, עוזר לה המון (שזה בסדר גמור מבחינתי ומקובל עליי) וכל פעם שבא הביתה עובד להגיד שלום, לוקח במבה שהיא קונה בשבילו... ומדבר איתה.
תמיד השכנים צוחקים על הקשר הזה בינהם, שהוא מבלה שם יותר מאשר מבלה בבית (אולי קצת לחמם לא יודעת) אבל זה נאמר בצחוק.
מה שגרם לי להדליק נורה אדומה היה רק דבר אחד, השכן שאל אותה (בשיחה שלא נכחנו בה) למה היא לא מנסה למצוא בן זוג, לצאת קצת עם מישהו, בשביל אינטראקציה וכדי שיהיה לה טוב. היא לטענתם, ענתה שיש לה את בעלי שהוא בא ומדבר איתה ומקשיב לה והיא לא צריכה בן זוג.
ניסיתי לדבר עם בעלי ולהסביר לו שכאשר היא מקשרת אותו כתחליף כלשהו לזוגיות משהו כאן לא תקין, ואם באמת כך היא מרגישה אני מבקשת שייקח צעד אחורה ויוריד במינון המפגשים איתה, לא ביקשתי שינתק את הקשר כי היא שכנה ולא מפריע לי הקשר, רק שהוא קצת עובר גבול אם המצב כזה.
הוא בתגובה התפרץ ואמר שאני מקשיבה לאחרים שמקנאים בקשר שיש לו איתה ועם הבן שלה (הבן שלה אף פעם לא רצה בקשר עם אנשים), אמר שאני "אוכלת" בדיוק את הסרטים שמנסים להאכיל אותו כל השיחה שניסיתי בצורה יפה להסביר לו שזה מפריע לי ולא קשור למה שאומרים, יש לי דעות משלי, הוא פשוט צחק לי בפרצוף וזילזל בי, אמרתי לו שאני לא מקנאה וחושבת שיכול להיות משהו אבל אם היא מרגישה כמו שאמרה, משהו לא תקין וזה לא צריך להיות כך.
אני מרגישה מאוד מבולבלת, מי שקרא וזוכר כתבתי גם לפני שבועיים על היחסים בנינו והמסקנה הייתה שאני זו שצריכה לעשות שינוי, וזה מה שעשיתי במהלך השבוע ודברים היו ממש בסדר, שוב הרגשתי שעלינו על דרך המלך... הבעיה היא כאשר אני באה ואומרת משהו שמפריע לי, אם הוא לא מסכים איתי הוא פשוט מתפרץ ומאשים אותי שאני בכלל לא בסדר שחושבת ככה...
ניסיתי להסביר כמה שיותר את הרקע, כדי שתנסו לעזור לי להבין אם אני באמת מגזימה בעניין??
אני אציין שמעולם לא קינאתי בשום דבר, אבל היחסים שלו איתה הדוקים כאילו היא חמותו/ אמא שלו ואני חושבת שצריך להציב גבולות, לא צריך קרוב מידיי, הוא טוען שהם ממציאים ומנסים לסכסך כי מקנאים בו.
אשמח לכל תובנה שלכם

איה או

New member
קודם כל

אין דבר כזה ״לא בסדר״ שאת מרגישה ככה. כך את חשה, ואין מה להתווכח עם רגשות. השאלה היא למה את מרגישה ככה, ומה יש לך לקנא ביחסים של בעלך עם שכנה בודדה בת 70. אני בטוחה שכשיהיו לך תשובות קצת יותר ברורות מאלו שתיארת, גם תוכלי להסביר לבעלך את המצב בצורה יותר טובה.
&nbsp
כרגע את אומרת לו שזה ״לא תקין״, ושאת לא מקנאה, אבל אם ככה השכנה מרגישה, אז זה לא בסדר. אבל את לא יודעת להגיד מה כאן בעצם לא תקין, ובמה את דווקא כן מקנאה, והאם השכנה באמת מרגישה כמו שהשכן הנודניק שלכם טוען (אני שמה מאה שקל שלא).
&nbsp
אבל הצרה האמיתית היא ממילא במקום אחר. את כותבת ״ניסיתי לדבר עם בעלי ולהסביר לו ש... משהו כאן לא תקין״. יש לך מושג כמה מעצבן, מתנשא, יהיר ומקומם המשפט הזה שלך? להגיד שאת *ניסית* לדבר איתו (כי קשה לדבר איתו, כמובן) ו*להסביר* לו (כי כל האמת נמצאת אצלך, והוא ילד אהבל שצריך להסביר לו) מה *תקין* ומה *לא תקין* בחיים האלה?
&nbsp
תראי, הכאב שלך ברור וקל לראות שאת סובלת, וזה באמת עצוב לקרוא, ולבי איתך. אבל אם המסקנה שלך בעקבות כל הסאגה של התגובות פה היתה ששבוע תהיי נחמדה אליו ואז שוב תתחילי להציק לו על שטויות, אז תרשי לי להיות הראשונה לומר לך שלזה לא קוראים לעשות שינוי. ושהיה כבר עדיף לא להיות בסדר כל השבוע, ולא להרוס הכל עוד יותר במשבר הזה בסוף השבוע.
&nbsp
ובעיקר, אם את חושבת את המובן מאליו, שבעלך מקבל אצל השכנה מה שהוא לא מקבל בבית, חום, חיזוקים, תשומת לב, הערכה וכל היתר, יש דרך טובה לפתור את זה במקום להתעצבן מכך, לא?
&nbsp
&nbsp

rin778

New member
תודה על התשובה

המסקנה לא הייתה שבוע נחמדות, אלא משהו עמוק יותר שהבנתי עם עצמי, שאני באמת רוצה לעשות שינוי... מה שמפריע לי, זה שאת הזמן שהוא אמור לבלות איתימועם הילדים הוא מבלה שם, אני מקנאה שלי שהוא לא מבינה מקשיב, שאלי הוא לא רגיש... מפריע לי גם שמהצד זה נראה ככה, שאת רוב זמנו הפנוי הוא לא מבלה בבית. ומה שהכי כואב לי שתמיד כשאני מעלה משהו שמפריע לי אני יוצאת "מטומטמת" על עצם כך שזה הפריע לי... בזלזול שלו בזה שאני מרגישה ככה, כי אני חושבת שגם אם זה דבילי שאני מרגישה ככה דבר ראשון שצריך לעשות זה להכיל את הרגשות ואחכ לבוא ולהגיד שזה לא כך. לא חשבתי שמה שאמרתי מתנשא, טוב שיש צד נוסף שרואה. זה בא ממקום שפשוט לא ידעתי איך לבור להסביר לו, כמו הרבה פעמים שאני מרגישה שצריכה לקחת הרבה אוויר לקראת איזה קרב...

נוסעת27

New member
או. עכשיו בדיוק מה שכתבת פה תגידי לו

לא טענות שמה פתאום וזה לא בסדר, וזה לא נורמלי והשכנים מדברים. וזה לא בריא בשבילה כי היא לא מחפשת בן זוג. כל אלו טענות שהופכות אותך לנודניקית. אם תסבירי לו איך את מרגישה. שאת רוצה שהוא יבלה זמן בבית ועם הילדים, שאת מרגישה שהוא לא מקשיב לך, שהוא מוציא אותך "מטומטמת". תדברי איתו על האמת לא על תירוצים מסביב

איה או

New member
רגע רגע

תסכימי איתי שיש הבדל של שמיים וארץ בין לנזוף במישהו שהוא לא בסדר, שההתנהגות שלו לא תקינה ושהוא צריך לשנות את דרכיו, כמו הכלאה בין דודה מצקצקת לבין מ״כ טירונים, לבין להגיד ״מאמי, עצוב לי שאתה לא אוהב לבלות איתי ועם הילדים בבית. אני מתגעגעת לנוכחות שלך כאן, ולשיחות שלנו, ולמשפחתיות. אולי אנחנו יכולים לדבר על מה שיכול לעשות את הביחד שלנו יותר נעים בלה בלה בלה?״
&nbsp
הוא יצטרך להיות די חמור כדי להתנפל עליך, אם תבחרי באופציה ב׳. לא שאת מיוחדת בכך שאת חוטאת בזה, אבל כולנו - כשאנחנו מביאים לשיחה מניפולציות והסתרות ושליליות - זה מה שאנחנו מקבלים בחזרה. כשאנחנו מביאים כנות ופתיחות ואהבה, כנ״ל. בדרך כלל. כשאת מסבירה מה באמת מפריע לך, זה נשמע אחרת לגמרי מאשר להאשים את השכנה בכך שהיא חומדת את בעלך.
&nbsp
ואני בטוחה שהמסקנה שלך לא היתה שבוע נחמדות, התכוונתי להגיד שאחרי ריבים קשים שלכם, בין היתר כי ביקרת אותו והערת לו והוא הרגיש שאת לא תומכת בו, אין טעם להיות בסדר שבוע ואז להרגיש שזה נותן לך זכות להמשיך לתת לו ציונים על התנהגות. אולי בפעם הבאה שיש משהו שדחוף לך לפתוח איתו - בואי לפורום במקום? תשמעי מכל מיני אנשים איך זה נראה מהצד. תרוויחי גם עוד דעות וגם עוד איזה לילה-שניים לישון על זה לפני ההתפרצות.
&nbsp
חוץ מזה, כל הכבוד לך שאת מנסה לעשות שינוי עמוק, בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
נשמע לי שיש פה בילבול מאוד גדול

קודם כל לא ממש הבנתי מי בא למי ומי יושב אצל מי ולמה. אבל זה לא מה שחשוב.
&nbsp
מצד אחד, כמו שכתבה איה, מותר לך להרגיש מה שבא לך.
מצד שני, אין בזה הרבה הגיון. מה אכפת לך אם הוא מיודד איתה? אז מה אם השכן זרק הערה? מילא אם היא הייתה מישהי שאפשר היה לחשוד שאולי יש שם רומן. אבל זה לא נשמע המקרה (לא בגלל הגיל, חלילה, אלא בגלל ההקשר).
&nbsp
---
&nbsp
אבל מה שבאמת לא טוב אצלכם זו מערכת היחסים שלכם.
אני לא מצליח לזהות מה כתבת לפני שבועיים ואני לא יודע מה כתבו לך אחרים ומה אני כתבתי. אבל אתם נשמעים לי זוג ביחסים לא תקינים, וחבל. אם לא ייעצתי אז על טיפול זוגי, אז עכשיו אני בהחלט ממליץ. בלי קשר לשכנים.

אמרלדה

Active member
הי. אני חושבת

שצריך לעשות הפרדה בין כמה דברים.

ראשית, בואי נדבר עליה. בהקשר שלה, היא אכן עושה משהו שהוא נוח לה, אבל לא בטוח שהוא נכון בשבילה. האמירה שלה מוכיחה שהיא מסתפקת ב"אזור הנוחות". יש לה צורך לדבר, לחלוק ברגשות וחוויות, יש לה צורך במגע אנושי שהבן שלה לא מספק ובד"כ גם לא יכול לספק את כולו, וכן הלאה. לאישה בת 70 הייתי מציעה לפתוח את העולם שלה בפני חברים וחברות, יותר מכל דבר אחר. כמובן, שיש מקום גם לזוגיות, אבל רבים בגיל הזה רואים את ההזדקנות שלהם כמשהו מונע את האופציה הזו וחוששים ממנה מכל מיני סיבות. זו סאגה בפני עצמה.

על כל פנים, בעלך עונה לה על הצורך הזה, ומבחינתה, אני מניחה, זה כמו עוד בן. ואני יודעת, כבת יחידה, כמה כבד המשא של בן יחיד, לשני הצדדים. אז זה נוח.

מצד בעלך - ברור שהיא עונה על צורך. זה יכול להיות הצורך בנתינה. זה יכול להיות הצורך באם. זה יכול להיות הצורך באוזן קשבת שאולי הוא לא מקבל בבית. זה יכול להיות הצורך להתנדב במקום שקל לו להגיע אליו פיסית. יכול להיות שבמקום יחסים של תומך ונתמכת, התפתחו ביניהם יחסים של שני חברים. כל הצרכים האלה לגיטימיים, סבירים, טובים. הם לא צריכים להדליק שום נורה אדומה. סבא שלי היה מכין לאבא שלי בננה, באופן קבוע. שתחכה לו כשהוא היה בא אליו. היא מכינה לו במבה. זה די מבהיר את העניינים.

מקומך את - משהו לא בטוח אצלך ביחסים ביניכם. משהו לא חזק ויציב מספיק. לא הלכתי לחפש את הכתיבה הקודמת, אבל יש לך סוג של חוסר ביטחון בקשר. זה חוסר הביטחון שהערה של שכן מטלטלת אותו, זה המקום בו את מרגישה שהוא קצת עובר את הגבול, זה המקום בו את מרגישה שאת זו שחייבת לשים לו גבולות ביחסיו עם אדם שלישי - חשיבה בעייתית כלשעצמה.

ועכשיו, בואי נתייחס למרחב ה"אנחנו" - בינך לבינו. הדבר הבולט ביותר היא חוסר היכולת של שניכם לדון על נושא שאתם חלוקים לגביו בצורה מכבדת. הוא מתפרץ ולא מכבד אותך בהקשבה או בהתייחסות לרגשותייך וצרכייך, ואת מנסה לנהל את ההתנהלות שלו עם אנשים אחרים. כבוד הדדי - אין פה. משני הצדדים.

את שואלת אם את באמת מגזימה. במילים אחרות, את שואלת אם את "צודקת". נדמה לי שזה היה בסיס השאלה הקודמת שלך, עד כמה שזכור לי. ונדמה לי שכבר אז כתבתי לך שהצדק הוא לא רלוונטי. את לא יכולה לנהל אותו, אבל את יכולה לנסות לשים עצמך במקומו ולהבין מאיפה הצורך שלו מגיע. בשביל זה את צריכה לנהל שיחה ברמה אחרת לגמרי - מתעניינת, קשובה - ולא פטרונית. אין צדק באהבה. יש את הצרכים שלך, הצרכים שלו, והדרך של שניכם להקשיב, להבין ולנסות להגיע להם.

וכאן אנחנו מגיעים לפואנטה - עם קשר אליה או בלעדיו, שאלי את עצמך את השאלות הקשות: האם את חברה שלו? האם את קשובה לו ולצרכיו? האם הוא יכול להרשות לעצמו להיות הוא, לגמרי הוא, האמיתי, לידך, או שמא הוא חייב לשחק תפקיד שמצופה ממנו? עד כמה המרחב שאתם יוצרים יחד מאפשר לו לצחוק, לכעוס, להיות חבר, לקבל חברות אמת ולהיות הוא עצמו? ואם הוא לא לגמרי מאפשר - איך את תורמת לזה? מה את יכולה לעשות כדי להרחיב את המרחב הזה ולא לצמצם אותו על ידי אמירות של "לא תקין" ו-"עובר את הגבול", שהייתי מצפה מהן מהמורים שלי, לפני 40 שנה, ודאי לא מהמורים של היום?

לא שהוא בסדר. הוא לא מסוגל להקשיב ולכבד. כמובן, ודאי לקח זמן עד שהגיע למצב הזה ונשאלת השאלה למה. אבל לא שהוא בסדר. אבל לבוא ולהגיד לו שהוא לא בסדר מבחינה זוגית כי הוא לא יכול להקשיב באמת, ודאי לא יוביל לשום מקום. טיפול זוגי. בהצלחה.

אני חושבת שהשכנים הצליחו במשימה שלהם

ועוררו בך מחשבות על טיב הקשר ביניהם. אני חושבת שהוא עושה מצווה גדולה ויפה ונמצא שם עבורה ואולי היא מהווה סוג של אמא/סבתא עבורו.
אם את מרגישה שזה על חשבון הזמן שלך איתו או הזמן של הילדים איתו- אני חושבת שאת צריכה להעיר לתשומת ליבו על זה שאת תשמחי אם יבלה איתכם יותר זמן כמשפחה ורצוי מבלי להתייחס לאותה שכנה.
&nbsp
כתבת שאת מנסה לעשות שינוי בזוגיות שלכם -שינוי מתנהל לאורך זמן ולא תוך שבוע וזה בסדר שדברים יעלו ויציפו ויפריעו לכם. תמשיכו לעבוד על הזוגיות, לשנות ולשפר על מנת שהזוגיות תגיע למקום טוב יותר עבורכם. בהצלחה

&nbsp
&nbsp

אייבורי

New member
פפפ הצלחת שבועיים להיות קצת נחמדה

ואז באת בדרישות.
&nbsp
אני מציע תהיי נחמדה שנה, אחכ תבואי לספר לנו איך המצב.

למעלה