יחסי שכנות

יחסי שכנות

הייתי השבוע בהפרשת חלה רבת משתתפות, שמישהי אירחה בביתה. אם בהתחלה הועלו תהיות כמה זמן ידרש עד שכל החלות יהיו מוכנות, התברר שלא הייתה בעיה בנושא - התברר שהמארחת שלנו תיאמה מראש עם השכנים שתיעזר בתנורים שלהם והתבניות שוגרו לדירות השכנות וחזרו אחרי שהחלות היו מוכנות (ואיזה ריח היה בחדר המדרגות...).

זה היה ממש נחמד, ותהיתי אם דבר כזה היה יוצא לפועל מחוץ לבני ברק. נזכרתי במקרה אחר של חברה ששיתפה אותי שהמקרר שלה התקלקל והיא העבירה את כל התכולה שלו למקרר של השכנים עד שתיקנו את המקרר שלה. אני מנסה לחשוב אם הייתי מסוגלת לבקש דבר כזה מהשכנים שלי.

בפורום שכן התנהל לא מזמן דיון על נושא יחסי שכנות, והועלה שם נושא השאלת מצרכים משכנים ושכנים שלא תמיד מחזירים... או שכנים שביקשו להשאיל את הרכב של השכנה. מישהי שאני מכירה סיפרה לי שבזמן הפסקת מים בבניין שכן פנתה אליה אחת הדיירות שם, מישהי שהיא מכירה "בקטנה" וביקשה לבוא לקלח אצלה את הילדים (אני הייתי מתפדחת לבקש דבר כזה ומעדיפה לנסוע לקרובי משפחה או לחברים ממש טובים, זה גם מה שעשיתי בזמנו כשהייתה אצלי הפסקת מים). אני כבר סיפרתי על שכנה שביקשה "להשתמש בדירה שלי" כשאני לא נמצאת.

אז איך יחסי השכנות אצלכם? הייתם מרגישים בנוח לבקש דברים כאלו מהשכנים? השכנים מרגישים בנוח לבקש מכם? מה קורה כשחסר לכם סוכר?

gal-or

New member
בילדותי היו לנו מקבץ של שכנים שהם

היו מה שנקרא: "טוב שכן קרוב מאח רחוק" וכשאימא שלי הייתה בשמירת הריון עם אחי היו שכנים שלקחו אותי אליהם הביתה, עד בואם של סבא וסבתא שלי. גם השכנה של אחי מכירה אותנו מילדותנו והיא טיפלה באימא שלי כמו כאחות. היום אני לא ממש מכירה את השכנים שלי כי כל הזמן מתחלפים. סך הכול היו בדירה הנוכחית שלי שכנים בסדר גמור, ואפילו אחד ניסה לתקן נזילה מצינור הביוב בינו לביני. אבל... הייתה שכנה שיש לה ילדים והיא הייתה פשוט נוראית.

im mitzi

New member
אומנם רק עברנו לכאן

אנחנו 2 דירות בקומה והשכנים מולנו ממש נחמדים
כשהיה ריח רע הם הציעו לנו לשים אצלהם את הדברים מהמקפיא כדי שנוכל לפתוח ולאוורר אותו.

בעיקרון חברה טובה שלי גרה 4 בניינים ממנו אז אם חסר משהו אני מבקשת ממנה, אבל יש מצב שאני אוכל גם לבקש מהשכנים מולי אחרי תקופת התאקלמות קלה.
למרות שתכלס יש מסביבנו מלא מכולות שפתוחות עד חצות.

אצלנו מכירה רק כמה שכנים בודדים

אף אחד לא ביקש ממני יותר מידי למעט כשהתפוצץ צינור בדירה מעלינו ואז נוצר קשר...
אני לא הייתי מבקשת דבר כזה-הייתי נוסעת עם הדברים להורים ושמה שם או אצל חברה טובה...

BloodyRose

New member
כבר שנים שאני לא מכירה את השכנים שלי

בכל דירה שכורה שהייתי בה לא יצא לי להכיר את השכנים. חלק גדול מהזמן זה היה כי חייתי בשעות הפוכות משאר האנשים (עבדתי רק לילות, בד"כ כשהייתי חוזרת הביתה הייתי שומעת את השכנים בדירה המחולקת מתחילים להתארגן ליום שלהם), אבל גם עכשיו כשהשעות שלי 'נורמליות' יותר, אין לי שום קשר עם השכנים.

במושב שאני גרה בו עכשיו יש לי כמה חברים, חלקם במרחק הליכה, אז אם צריך משהו, אני יכולה ליצור קשר איתם (עוד לא קרה), וההורים במרחק של 10 דקות נסיעה, אז לרוב אני פשוט קופצת אליהם אם יש צורך.

הייתה פעם אחת שרציתי ליצור קשר עם אחת השכנות (ישבתי בגינה ושמעתי שהיא מעבירה שיעור פילאטיס/יוגה אצלה בדירה. עבר לי הרעיון המשוגע בראש שגם אני אתחיל להתאמן), אבל גם זה התמסמס.

einat162

New member
אצלי בבניין יש 6 דירות -

והייתי בשוק כשעברתי לגור שם.
זה היה לפני פורים כשעברתי, את כל השכנים ראיתי *אולי* פעם אחת, את השמות לא זכרתי, פרצופים בקושי.... בכל מקרה,היה ערב אחד שחזרתי מהעבודה וליד הדלת חיכו לי 2 משלוחי מנות.
ערב אחד, זוג השכנים מלמטה הביא לי מן מגש חד"פ פוטיפורים מעשה ידיהם.

ואני בשוק כולי לא מכירה אף אחד, בשוק בכלל שהשכנים עושים את זה.

השכנים אצלי סבבה, אבל בגלל שיש לי משפחה שגרה קרוב אני אעדיף להיעזר בהם קודם מאשר לפנות אליהם (כשהמקרר בבית ההורים שבק חיים כל התכולה שלו פוזרה בין המקררים של הילדים, גרים די קרוב בניעה ברכב אחד מהשני).
אני מניחה שעניין קילוח הילדים פחות נורא אם מדובר בהורים מול הורים (לבקש משכנ/ה רווק/ה זה פאדיחה).
לגבי כוס סוכר אם חסר- מאלתרים עם מה שיש (סילאן, דבש, סוכרזית), או שהולכים לקנות, או שדוחים לפעם אחרת את ההכנה.

בעניין קילוח הילדים

זו שהיא ביקשה ממנה זו מישהי עם ילדים גדולים (בגילאים שלדעתי רובם כבר לא גרו בבית). אני הייתי מתפדחת בכללי לבקש להתקלח אצל אנשים זרים - ושכנה שכזאת היא זרה לכל דבר. בזמנו כשהדוד התקלקל בדירה שגרתי בה, הלכתי להתקלח אצל חברה שגרה במרחק שדרש נסיעה באוטובוס, לא חשבתי לרגע לפנות לשכנים, כולל הוועד הבית שהיינו בקשר דיי טוב איתה (זוג קשישים חביבים).

זה ממש נחמד מה שסיפרת על השכנים בפורים, בכללי אני חושבת שדברים כאלו מאוד נחמדים.

למעלה