יחסי עובד מעביד

יחסי עובד מעביד

עבדתי במשך 5 שנים בבית ספר ופוטרתי בסוף שנת הלימודים 2013. לדעתי התקיימו יחסי עובד מעביד אך בשיחה שהייתה לי בזמנו עם קו לעובד נאמר לי שם שלא.
לימדתי במשך כל שנות הלימודים ביום קבוע אחד בשבוע ל 3 עד 4 שעות ביום. היה לי בוס קבוע שהתנהלתי מולו במשך כל התקופה. השתמשתי בכלים ובכיתות של הבית ספר ובסוף כל יום דיווחתי בכתב לממונה עליי על הנוכחות של התלמידים וכו. את הכסף קיבלתי לחשבון הבנק כנגד חשבונית.
האם יש לי סיכוי לטעון ליחסי עובד מעביד ולקבל את זכויותיי

Harrington

Well-known member
מנהל
בהחלט יש סיכוי, אך אין כאן שחור-לבן.

הנקודות שהעלית חשובות, אך יש בנושא הזה פנים לכאן ולכאן ושאלות נוספות שצריך לברר.

נוכל להעלות כאן את השאלות ולחוות דעה לאחר שתגיב עליהן, אולם גם אז חשוב לדעת, שמדובר בנושא שאינו שחור-לבן. כלומר קשה מאוד אם לא בלתי אפשרי לומר מראש ובוודאות נחרצת כיצד יקבע בית הדין במקרה כזה או אחר, והדברים נתונים לדרך השכנוע של המייצגים ולנתונים הספציפיים של כל מקרה ומקרה.

סתם לדוגמה, שאלות רלוונטית תהיינה מי קבע את יום ושעות הלימודים, מה היה קורה אם לא יכולת להגיע יום מסוים, וכיו"ב.

תשובה

1. אם לא הגעתי לעבודה לא קיבלתי כסף
2. את יום העבודה קבענו יחד לפי הזמינות שלי ושל בית הספר. משהו כמו שאני אמרתי שאני יכול בימי שני או חמישי ובית הספר יכל חמישי וראשון אז נקבע יום חמישי.
3. את השעות קבע בית הספר בלבד שהיו תלויות בשעות שהילדים סיימו את הלימודים.

Harrington

Well-known member
מנהל
התכוונתי מה היה קורה אם לא יכולת להגיע,

מבחינת המערכת. האם מישהו היה מחליף אותך? האם זה היה באחריות המוסד למצוא לך מחליף? או שכל אימת שלא יכולת להגיע, השיעור פשוט בוטל והמשיך בשבוע שלאחר מכן?

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כך כמו שכתבתי קודם, אין כאן

אפשרות לומר חד-משמעית מה יפסוק בית הדין, ויש נקודות לכאן ולכאן.

לעניות דעתי, סך הנקודות שדיברנו עליהן, נוטה לרעתך. אבל השאלה אם להמר או לא היא שאלה שרק אתה תוכל לענות עליה.

למעלה