יחסי יהודים ועמלק

friend9

New member
למחות את זכר עמלק?

אז למה מנה הכתוב את 10 בני המן בשמותיהם? כדי שנשכח אותם?

לפי האנציקלופדיה

עמלק היו עם שישב בדרום הארץ זה לא מסתדר עם מה שאמרת שהם סוהרי הגהינום

ל נ צ ח

New member
בכך אתה מזכיר לי את "נילי" ../images/Emo104.gif

הרבה מבני הנוער עדיין מאמינים באמונה-שלמה שמקור המשפט "נצח ישראל לא ישקר" הוא זאת הספינה "נילי" שטבעה. נ.ב: - המקור כמובן בתנ"ך (ספר שמואל) "נילי" הם ראשי-התיבות של: " נ " צח " י " שראל " ל " אא " י " שקר. שבת-שלום, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
קשר שאול,עמלק ל "נצח ישראל לא ישקר"

נושא ההודעה: דיברה תורה גם... בלשון מוצפנת: מאת: לנצח בתגובה ל: דיברה תורה שלא כלשון בני אדם (Mar X) ההודעה שלי היא: בלשון מוצפנת: וכך זה הדבר: -בית דוד זה ביתו של דוד ז"א בסוד הדבר מקום חייו של דוד= משיח השם לפני התגלותו לעולם כשהחיים שניתנו לו בחסד אלוהים הם מלוכתו. בן ישי= בן הישע או בן "י"-אלוהים ו "שי" = מתנת ה` הוא בנו של האלוהים ובמתנה חייו נהיו. ולא בנו ההיסטורי של איזה אדם בשם ישי. וכשהתגלה לעולם, זאת תהיה תקופת שלמה המלך ובתנ"ך כשנאמר בן דוד הכוונה לשלמה האיש השלם "ה מ ש י ח" שגם יקראו לו " מ ש י ח בן - ד ו ד "! בברכה: ___________________ ל נ צ ח __________________ ועוד מסוד האמת על המלך שאול ודוד המלך
7/4/2001 9:44 לנצח [email protected] ----------------------- ותשאלו אותי, אם כך, איך זה שדוד מלך? התשובה היא כשדוד היה תחת שלטון השאול(בגהינום),הוא נשלט נלחם וניצח. כן, כמו כאן ישראל הריבונית(בית-דוד) מנצחת את מיליוני הערבים והיא מצב חי-וקיים, כך בשאול דוד בעצמו (בזכות ה' כמובן), כיחיד ניצח את גוליית המסמל את שלטון הכוח המשחית הענק שדרך עוצמתו עוצמת נשקו המסומל בכל כובד משקל שריונו-בגדו(שבגד-בו)פתח קרב למוות מבחינתו נגד יצור חלשלוש מסכן עלוב נלעג ערום וחסר-אונים וכנגד אפסי הסיכויים שהיו לו לדוד. << שאול >> מלך בעמו ישראל בעת השאול,עמלק. ז"א בגיהינום שבעולם המוות, הוא כמו גולית מעולם לא היו אדם בשר-ודם נושם אוויר אלא * מצב * המלך שאול(מצב מלכות השלטון בשאול) לא רצה להיפרד משלטונו למרות שידוע לו שכשדוד יתפוס מקומו ממלכתו תיפול ותבוא במקומו ממלכת דוד = ממלכת עולם החיים ! לידיעתכם דוד בלטינית כותבים DAVID DA = * נותן *, VID = מהמילה VI-DA = חיים = * נותן-חיים * בחילוף האותיות נמצא את שמו של דוד = DAVID הוא VIDA = * חיים * וכך השם דוד משמעותו חיים או * נותן-חיים * בעברית ד' = אלוהים הטרנצנדנטי במקרו , ו = (חיבור) עם ד= אלוהים החי במיקרו בדוד ז"א דוד הוא המשיח בו שוכן האלוהים בגוף בשר ודם (וזה מהגבלתו שמרצונו לחיות ולסבול ככולם לכן קדוש-קדוש הוא האלוהים) וכך במשיח השם חי וככל אדם כך חי ונושם בו אלוהים חיים. |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| * שמואל טו * (כו) וַיֹּאמֶר שְׁמוּאֵל אֶל שָׁאוּל לֹא אָשׁוּב עִמָּךְ כִּי מָאַסְתָּה אֶת דְּבַר יְהֹוָה וַיִּמְאָסְךָ יְהֹוָה מִהְיוֹת מֶלֶךְ עַל יִשְׂרָאֵל: (כז) וַיִּסֹּב שְׁמוּאֵל לָלֶכֶת וַיַּחֲזֵק בִּכְנַף מְעִילוֹ וַיִּקָּרַע: (כח) וַיֹּאמֶר אֵלָיו שְׁמוּאֵל קָרַע יְהֹוָה אֶת מַמְלְכוּת יִשְׂרָאֵל מֵעָלֶיךָ הַיּוֹם וּנְתָנָהּ לְרֵעֲךָ הַטּוֹב מִמֶּךָּ: (כט) וְגַם נֵצַח יִשְׂרָאֵל לֹא יְשַׁקֵּר וְלֹא יִנָּחֵם כִּי לֹא אָדָם הוּא לְהִנָּחֵם: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

הרשות להרוג

המדינה מלמדת את אזרחיה על קדושת החיים, ובו זמנית היא עצמה ושליחיה מבצעים הרג אינסופי. המדינה הורגת מנהיגי אוייב או סתם אוייבים. מוציאה להורג פושעים או מרגלים, שולחת את חייליה למות בקרבות אבודים. ביפן שלח הירוהיטו טייסים מתאבדים קאמיקאזה, ארגוני טרור מעודדים מתאבדים, מדינות פותחות במלחמות לא רק מתוך הגנה אלא לשם תועלת (נפט, איסטרטגיה, גיבוש פנימי של העם) ושולחות את חייליהן ליהרג ולהרוג. המדינה מאפשרת זיהום אוויר שגובה מאות קרבנות בשנה (עובדה מוכחת) המדינה מאפשרת הקמת אנטנות סלולריות מפיצות קרינה ההורגת בני אדם (מפני שהעשירים המשקיעים בתעשייה ובתקשורת הם אזרחים סוג א' והשאר סוג ב') הדת מאז ומתמיד הזהירה 'לא תרצח' אבל מצווה לחסל מחללי שבת, הומוסקסואלים וחוטאים אחרים. הדת מתירה לפתוח במלחמה כדי לכבוש את ארץ ישראל. עמלק היא רק דוגמא אחת. האסלאם תובע לחסל את כל עובדי האלילים שבעולם. ובכן ידידי, המדינה והדת משדרות לנו מסר כפול. מחד- "לא תרצח" מאידך "כי תצא למלחמה" מה לומדים אנו מכך? א. שיש דין אחד לאזרח הפשוט (סוג ב') ודין שני לשליחי האידיאולוגיה (לאומיות, דת) האזרח הפשוט חייב לנהוג כאילו חיי אדם הם הערך העליון. נציגי האידיאולוגיה מסבירים מאידך לאזרח כי ערך המדינה/הדת עומד מעל לערך חיי האדם. ולכן: טוב למות בעד ארצנו (אידיאולוגיה לאומית) רצוי למות על קידוש ה' (אידיאולוגיה דתית) כלומר, האידיאולוגיה קודמת לחיי האדם והוא מחוייב להקריב חייו בשבילה. במקרה של עמלק, קבעה האידיאולוגיה הדתית שיש לחסל את עמלק. במה זה שונה משאר ציווים של הוצאה להורג של הדת? לדת מותר מה שלסתם אזרח אסור. במקרה של השואה האידיאולוגיה הלאומית (נאצית) קבעה שיש להרוג את היהודים. ובכן, זה כבר קרה לכל אורך ההיסטוריה בפוגרומים בגרמניה עצמה ולמעשה קרה וקורה בכל העולם. אז למה אנו כל כך מזדעזעים מהשואה ואילו מעניין עמלק לא? ובכן, השואה מתייחדת בכמה אפיונים מיוחדים. 1. בשואה רצחו מסיבה לאומית יהודים שהיו אזרחי גרמניה עצמה (לא חיילי אוייב) זה כאילו ישראל תחסל את כל אזרחיה יוצאי מרוקו. 2. היקף ההשמדה בשואה היה יוצא דופן בגודלו. 3. השואה הייתה בימינו שלנו, כאשר קדושת חיי אדם וחשיבות זכויות האדם הן חלק מרכזי בתרבות המערב. עניין עמלק קרה לפני אלפי שנים, ובאותה עת לא הודגשו זכויות האדם (אדרבא, היו מקריבים קרבנות אדם בחברות שונות) באופן טבעי אנו מזדעזעים יותר מדבר שאירע בתקופתנו הנאורה, יותר ממעשה עתיק המסופר לנו במקרא. 4. בניגוד למקרה עמלק, הרבה ניצולי שואה עדיין חיים בתוכנו, וגם דור שני ושלישי לשואה עובר טראומות. ברור שהשואה היא עדיין פצע פתוח. ולא עוד חתיכת היסטוריה. בידידות פאר

אח שלי

אני לא בא לערוך השוואה בין השואה לבין ההוראה להרוג את עמלק אני רק בא ואומר שבשני המקרים יש רצח עם זה הכל

Philosopher

New member
הההממ, שאלה לפני שמתחילים

אז ראשית כל, מדוע צווה עליהם להשמיד את עמלק? מהי הסיבה הראשונית..? אני מקווה שתסלחו לי על הבורות החלקית בענייני תנ"ך למיניהם..

s u p e r mind

New member
למעשה...

הסיבה לגזרת ההשמדה המוזכרת בתורה אינה ברורה כלל, לעומת מצרים, בבל, פרס וכו' ~ עמלק בבחינת חפה מפשע... החטא היחיד המוזכר הוא "הצקות" לבנ"י בעת צאתם ממצרים. תשווי אתזה ל400 שנות עבדות במצרים... ותקבלי דילמה מסתורית.

Philosopher

New member
הבנתי..

אם כך, קשה לנהל על זה דיון, כי לא כל הפרטים ידועים לנו.

Philosopher

New member
ועוד משהו

אני לא חושבת שאנחנו כאלו מיוחדים. גם אנחנו עשינו, עושים ונעשה טעויות. ואם אין "תירוץ" מוצדק להשמדת העמלקים, אז כל מה שניתן לומר שאנחנו לא הרבה יותר טובים מברברים אחרים.

סוף סוף

זה מה שרציתי לשמוע לצאת מהשטות של העם הנבחר העם המובחר העם כולו סיירת מטכל ושלדג אלא עוד עם רגיל ולא יותר מזה זה שהתרבות שלו שרדה הרבה זמן נכון כל הכבוד אבל עדיין בלי האגו הנפוח והבזוי שמעורר בי גיחגוך ואפילו רצון לליגלוג

ל נ צ ח

New member
אתה שומע את שאתה רוצה לשמוע

ז"א את השקר של עצמך ששאבת וממשיך לשאוב דרך גישושיך באפילה מכל מיני מגששי-אפילה למיניהם. גדול אתה בלשאוב לאמיתתך ולבנות אותה ממסקנותיהם וממסקנותיך הכוזבות על שאחת-האמת לא אמת האלוהים היא ושעם ישראל לא העם הנבחר העם המובחר. וגם לך הם תפורים אלא שכתבתי ל"חכם" שברמתך לפני יותר משנה
: תאריך ושעת ההודעה: 03/03/03 1:59:00 שם הכותב: ל נ צ ח נושא ההודעה: אתה קודח אש ע"י עצים יבשים וקוצים כסוחים, תוכן ההודעה: אתה המאמין באמונתך שהיא האמת שלך שבנית אותה מכל מיני מסקנות מטעות שהגעת אליהן, הן שצמחו להן מהקדמות כוזבות שהאכילוך מלמדיך שאתה להם ולאמונתם בחוסר אמונתם באלוהים אתה כן מאמין. אמונתכם שלכם דעתכם רק אותה משגת ומזה חוסר אמונתכם באלוהים הבורא זאת היא איזו-שהיא עיסה או בלילה של כזב מעורבבת מחצאי-אמת וכל מיני אמיתות מפוברקות מסולפות ומתובלת באבקות דביקות של ניחוש וספק אותה חכמים שבעיניכם ובעיני עצמם-הם אלה שאמונתם כאמונתכם בישלו זאת הבלילה עבור כת-מאמיניהם בהם אתה חבר וממשיך דרכם. אתה והם מומחים לבשל ולהתבשל לכם בזאת העיסה רבת טעמי הכזב שהמתכון של זה התבשיל למדת טוב מאוד ממלמדיך הם אנשי-האמונה כאמונתך. הם כמוך וכמוהם עצמם האמינו באמונתם מאמונתם הרעועה שלהם הטובה עבורם ועבור מאמיניהם אלה שכמוך שגיששו וממשיכים בגישושם דרך זיקות אורם שמפרפר בחשכה ובנוסף עוד גוררים אתם עמכם את קרונות המשא שלפני התפוררותם קרונות אמונתכם באמונתכם אותה מסובבים וסובבים אתם סחור- סחור, משנים אותה בלהוסיף ולגרוע ממנה ולהלל אותה בכל מיני "עובדות" שבעיניכם ובעיני מאמיניכם הן אולי עובדות אך לא בעיניים המוארות באור אמת האלוהים. כל מיני "עובדות" שלכם שאותן אתם קובעים לעצמכם כגון "העובדות שלכם" בקשר לאמת שלכם על אלוהים, עלי, על גיל השמש האדם היקום והעולם "עובדת" תקופת הדינוזאורים, תיאורית הקוף הבהמית וכו', "עובדות אלה ורבות אחרות שורצות מכם וזה מחוסר הבנתכם לאמת האלוהים ומזה פגר הסילוף שלכם סילוף שממנו מוסיפים אתם עוד חוסר ברוב חוסר-הדעת וההבנה שלכם על האמת, דברי אלוהים לאדם על אמת האלוהים. אתם המאמינים באליל-הכזב שלכם הוא אליל אמונתכם באמונתכם הכוזבת היא אמונתם של המגששים והתועים בדרך האמת. עבור עצמם ועבור אנשי-אמונה כשלך בישלו אותה מורי אמונתך ואתה וכת המאמינים שכמוך ממשיכים אתם להפיץ אותה את אמונתכם בדרכיכם אמונתכם לתורתכם נובעת ממסקנותיכם המטעות אותן בניתם מהקדמותיכם הכוזבות וכמוכם גם המאמינים שלכם לומדים לבשל אותה לאחרים ולא פחות טוב מכם. והם אנשי אמונה כמוך המאמינים באמונה שלא מוארת באור האמת היא אמונה חשוכה הנשענת לה על עשבים יבשים וקוצים כסוחים של זיבולי ספק, עוד מדבר נגד האמונה שלי האדם המואר ומאורם אור דברם של החכמים שבבני האדם כקוהלת הרי הוא שלמה-המלך החכם באדם וכך מחכמי היהדות (חז"ל)שאור-האמת אור-האלוהים אור התמיד אמונתם שדעתך אינה משגת. << צל היא אמונתך לאורי לאורם!! וטוב שתלמד מדברי חז"ל אלה: <<<< את מה שרואים חכמים בלבם טיפשים אינם רואים בעיניהם!!!>>>> ספר ישעיה פרק ה …מאסו את תורת יהוה צבאות ואת אמרת קדוש ישראל נאצו *ספר ישעיה פרק נ* (י) מי בכם ירא יהוה שמע בקול עבדו אשר הלך חשכים ואין נגה לו יבטח בשם יהוה וישען באלהיו: * * מלבי"ם על ישעיה פרק נ פסוק יא -חלק באור הענין* (יא) הן אתם כלכם - שאתם רוצים להדליק אור לחפש אחר דברי הנביא ואחר שאין לכם שמנים ופתילות טובים להאיר לכן אתם קדחים אש - ע"י עצים יבשים וקוצים כסוחים שתפיחו ניצוצות אש בהם ומאזרים -ומסבבים את האש בזיקות -וניצוצות עד שההפסד שתקבלו מן הניצוצות והזיקות, רב מן התועלת. (ר"ל שאין לכם מופתים אמתיים לבחון בם דברי הנביא רק מופתים מתעים והקדמות כוזבות אשר דומים כזיקים שאינם מאירים רק משחירים פני המפיח בם): @ @ @ @ @ * * * __|__ * * * @ @ @ @ @ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

וואלה אח שלי

אני ואתה קווים מקבילים ומניח שלעולם לא נפגש עקב חילוקי הדיעות שלנו את כל ראיית החיים שלנו ודרך חשיבה אנו שואבים ממקורות שנלחמים זה בזה שנים על גבי שנים נפרד כידידים חביבים אני אשתדל ללמוד משהו ממבט ראייתך הרוחני ומקווה שהרציונל שבי והביקורת כלפי כל דבר שקיים יחדור גם קצת לעורקייך ולגבי הכותרת אני לא אגיד כל אבל אני ארשה להגיד לומר שהרוב רוצים להאמין למה שנוח להם

ל נ צ ח

New member
האמת שממני אותך תשיג ולכן כן נפגש

וזה יהיה בקרוב מאוד. אני מקווה שעוד לפני שהאמת שממני תחבוק תבל-ומלואה יישברו הכלים ויוסברו הכללים, בועת-השקר שלך תתנפץ לך ותקדים בלהבין לגודל טעויותיך ורב-כזביך בקשר לדעתך השילית עלי, על אחת האמת אמת האלוהים. ומאוד אהבתי את שאמרת שנפרד כידידים חביבים. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ברור אחי

אומנם דיעות שונות אך אין אנו אויבים בסך הכל אנשים שמחפשים לדעת קצת יותר על החיים

EdisonGirl

New member
ברשותך אתייחס לפרט קטן מדבריך...

הזכרת מעין דילמה בין הציווי "לא תרצח" מול "כי תצא למלחמה" בתנ"ך. ישנה בעיה כשאנו פונים לשפוט דברים, בין שנכתבו בתנ"ך ובין שנאמרו ע"י גדולי הפילוסופים ו'שאר ירקות'- אנחנו נוטים להסתמך על דברים חלקיים הידועים לנו כדי להחליט מי צודק ומי טועה, ומעבירים את זה הלאה, כשיש אנשים שסומכים על דברינו, ואם לא נדגיש ונאמר שוב ושוב שאיננו מכירים את הנושא לעומק, אנו עלולים לטעות ולהטעות... בקשר לציווי "כי תצא למלחמה": התנ"ך מחלק את המלחמות למספר סוגים, וישנם מלחמות שהוא בפירוש מצווה להציע אפשרות של שלום עם האויב, ולסיים זאת בלי להיאלץ לשפוך דמים (משני הצדדים...)! אני לא ממש מכירה את האיסלאם ולכן אינני יכולה להרשות לעצמי לנסות להגן במה שקשור אליהם...

rty11

New member
ישנו הבדל עקרוני

ישנו הבדל עקרוני שלדעתי מבטל את ההשוואה, למרות שעדיין נותרות שאלות כמקרה לגופו. קצת רקע היסטורי (מהזיכרון, אז אל תסמכו על זה): לאחר שעם ישראל יצא ממצרים וחצה את הים הם חנו ברפידים שם הגיח לו איזה עם ותקף את הנחשלים מאחורה. ישראל יצאו להילחם בהם, וכאשר הרים משה את ידיו הם ניצחו, וכאשר הוא הוריד את ידיו הם רפו. בסופו של דבר הם ניצחו את עמלק במלחמה. ה' ציוה אז ציווי היסטורי להכחיד את העם העמלקי ולא להשאיר לו שריד. מדרשי חז"ל מרחיבים את הרקע הרוחני לאירוע. המקום "רפידים", שם הם חנו, נדרש כ"מלמד שרפו ידיהם מן המצוות". הרמת הידים של משה נדרשות במדרש ידוע: "וכי ידיו של משה עושות מלחמה או מבטלות מלחמה? אלא מלמד שכשהרים משה את ידיו כיוונו ישראל את ליבם לשמים". על תפקידו ומהותו של עמלק בסיפור הרחיבו הרבה מאוד בכל הדורות, והוא משמש נושא טוב מאוד לדרשות. באופן כללי הוא נתפס ככוח שהתנגדותו לה' ולעם ישראל היא התנגדות בלי סיבה. ככה. כוח זה הוא תמציתו של הרע בכך שהוא הכוח הנגדי לכוח האמונה בלי סיבה שיש לעם ישראל. ועכשיו לענין- המדיניות היהודית-עמלקית אינה מכוונת כלפי עמלקי זה או אחר. היא אינה מכוונת אפילו כנגד האוסף של העמלקים. היא מכוונת כלפי העם העמלקי כמהות (לכן המצווה גם לא חלה היום). אין אנו מאשימים את הילד העמלקי התמים בפשע זה או אחר ואין אנו טוענים כי יש בו משהו רע. אנו אומרים שהעם העמלקי צריך להימחות, ואולי צדקני הנפש יוכלו אף לתאר אותו כקרבן של מצב זה. לעומת זאת המדיניות הנאצית הייתה מכוונת לא אל העם היהודי אלא אל היהודי כפרט. לא בגלל השתייכותו לעם היהודי אלא בגלל גזעו, בגלל הדם שלו, ובגלל התכונות המרושעות המיוחסות לו. גם יהודי שניסה להתנתק ממורשתו והתבולל כבר שני דורות נלקח אל המחנות. ושם הוא נשפט כאינדבדואל והומת. ההבדל הזה, בין עם ליחיד הוא משמעותי מאוד. גם במערכת המשפט המודרנית אנו קוראים למות בין יחידים רצח, ושופטים על זה, למעשי מוות המוניים בשם מלחמה. גם בכלל, היחס המיוחד של עם ישראל בנוי על העם ולא היחיד. הציונות ומדינת ישראל אינם גזעניים משום שהם אינם בודקים את גזעו של שום איש (ולהיפך, עם ישראל הוא העם הכי רב גזעי) אלא האם הוא משתייך לעם. אבל עדיין נותרו הרבה שאלות והרבה צפרדעים לבלוע. נראה לי שהמהפך העקרוני שצריך לעבור כשדנים בעמלק הוא להיכנס לנקודת מבט דתית. משמעותה הפנימית של נקודת מבט זו היא שכל העולם ומלואו חשוב אין ואפס לפני ה'. אמירה זו היא קשה מאוד ומהפכנית לאדם הפוסט-מודרני (כן, אני יודע שאני נשמע פלצני) שכל ערך חשוב אצלו רק יחסית לערכים אחרים ולאנשים אחרים. הכניסה לנקודת מבט זו תוך ההבנה שיש כוחות ומהויות בעולם שמתנגדות לגילוי זה של אלוהים מן הארץ, יכולה להסביר מלחמת חורמה ויכולה להסביר כיצד אדם נושא בחוב השתייכותו לכוחות ומהויות אלו.

למעלה