יחסי העברה???

יחסי העברה???

איפה אני יכול ללמוד על יחסי העברה באופניים ? מה זה קראנק Shimano Tiagra, Hollowtech II 50X34 ??? ומה זה וקסטה 11-28 ?

jekyll1

New member
המספרים

מספר השיניים על כל גלגל המס' 11 כלומר על הגלגל הקטן מאחור יש 11 שיניים 28 הכוונה שיש 28 שיניים על הגלגל הגדול מאחור וכן הלאה. למה זה טוב ומדוע זה רע אני חושש לחוות דעה מכיוון שכל אחד מבאי פורום מכובד זה חושב אחרת. למרות זאת לרוכב מתחיל וגם לרוכב שאיננו מתחיל גודל הקסטה 11X28 והקרנק 50X34 ובלשון הרוכבים קומפקט זהו כמעט האופטימום.

ItsikH

Member
../images/Emo45.gifמסכים עם ידידי זהו השילוב שאני ממליץ עליו, למתחילים ולא רק למתחילים (למען האמת זה בתכנון שלי לשדרוג הבא). על רגל אחת: קראנק (גלגלי השיניים הקדמיים) - 3 סטנדרטים, דאבל "רגיל" 53X39, קומפאקט 50X34, וטריפל (3 גלגל"שים). קסטה - יש 9 גלגל"שים ויש 10 (10 המתקדם יותר), המדד הפשוט ביותר הוא שני הקיצוניים וזה מה שאתה מתאר כאן, והטווח הזה הוא המירבי ולכן המומלץ ביותר לדעתי.

תודה,למדתי עוד משהו ובכ"ז

איפה אני יכול ללמוד קצת יותר למשל למה 11-28 זה טוב ואחר זה פחות וכו...?

ItsikH

Member
רק מפני שזה הטווח הרחב ביותר זה לא מדויק כמובן, יש קסטות יותר מ-28 אבל זה כבר דורש מעביר מתאים. אני רכבתי עכשיו באנגלירו בספרד עם 29 ועמיתי ../images/Emo8.gif אלברטו קונטדור עם 30.

jekyll1

New member
אם בא לך להשתעשע

טבלת XL תציב את המספרים ונניח שאתה מסוגל לסובב את הדוושות 100 סיבובים בדקה תוכל לגלות מה המהירות אליה תוכל להגיע. שתף אותנו במסקנותיך האם זה נראה לך מספיק או היית שואף ליותר. למעשה הטבלה נותנת לך את התובנות להבין מהן המגבלות שלך.

דן בר לב

New member
צד נוסף של יחסי העברה

כך בחשבון כשאתה מדווש בדרך לצובה ויש לך עליונת של 6% ואתה + האופניים + בגדים + מים וכל מה שעל האופניים שוקלים 80 ק"ג בשביל לשמור על קדנס של 90 ביחס העברה של 34 לפנים ו-28 מאחור על צמיגי כביש (700) צריך לפדל בהספק של 180 ואט.

דן בר לב

New member
החישוב

90 קדנס = 1.5 סיבובים בשנייה היקף הגלגל 210 ס"מ 80 ק"ג כח הכבידה (9.8) 6% עליה מרחק לכל פידול = 1.5 * 2.1 מטר * 34 / 28 = 3.825 מטר עליה לכל פידול 3.825 * 0.06 = 0.2295 מטר אנרגיה לכל פידול 0.2295 * 80 * 9.8 = 179.928 אתה מרים משקל של 80 ק"ג לגובה של 23 ס"מ כל שניה.

ItsikH

Member
אני לא בטוח שזה חשבון מדויק מה שבטוח זה 180W לפחות - החישוב שאתה מתאר הוא של ההספק הנדרש לעליה עצמה. לדעתי יש להביא בחשבון גם חיכוך ואיבוד כוח מסיבות שונות, מעניין לבדוק זאת באמת במציאות באמצעות מד הספק ולראות מה הפער. למרבה הצער הק"מ הראשון של צובה הוא 10% ולכן שם ההספק המחושב בשיטה זו יוצא 300W בדיוק. זה כבר סביר יותר לעליה הזאת ../images/Emo178.gif.

doronkopel

New member
כל ההפסדים נלקחו בחשבון

כאשר מסובבים את הפדלים במהירות המחושבת גלומר הרוכב מתגבר על כל החיכוך ושאר ההתנגדיות לתנועה ולכן החישוב מדויק

דן בר לב

New member
לא מדויק

ההספק הוא נטו; כמה אנרגיה עוברת מהצמיג לכביש. הפסדים על הצמיג, גלגש, שרשרת ,קרנק, נעליים והרוח משתנים ותלויים גם באופניים גם בכביש ובמזג האוויר. ברור לי שאופניים טובות ומטופלות היטב וצמיגים מנופחים יקטינו את ההפסדים. לאומת זאת צמיג לא מנופח ו/או שרשרת חלודה יכולים להגדיל את העומס על הרוכב באופן משמעותי.

החישובים נכונים

אם כי "מרחק לכל פידול " מתייחס למרחק לכל שניה, ולא כל פידול. בנוסף, ההספק המדובר זה ההספק שצריך היה להוסיף לרכיבה במישור בתנאים זהים, ואז לרוח יש חשיבות על ההספק, כמובן כתלות מכיוונה ועוצמתה, שטח הפנים של הרוכב וכמה גורמים נוספים. שאר ההפסדים, באופניים מטופלים כראוי לא צריכים להיות משמעותיים. אגב, לפי החישוב הזה, כל אחד יכול לבדוק כמה ה 100 גרם שהוא הוריד עם המתקני בקבוק החדשים שלו ישפר אות. ממולץ לחשב את זה בשיפועים קיצוניים יותר, שכן אז לרוח ושאר הכוחות יש פחות חשיבות ביחס לכח המשיכה, ולמסה יש יותר חשיבות. יום טוב ניב

forester404

New member
אני חושב שיש שגיאה קטנה

ה - 6% מתייחס בחישוב המובא למרחק שהגלגל עבר, אבל צריך להתייחס למרחק האופקי שהגלגל עבר, ולא למרחק לאורך השיפוע. בכל מקרה ההפרש די זניח בכזה שיפוע

JacB

New member
השגיאה אכן קטנטנה

חישוב מדויק יראה שבדוגמה המרחק האנכי האמיתי לכל פידול הוא 0.2291 מ' ולא 0.2295 כפי שנאמר.זאת כיון שה 6% הוא היחס בין המרחקים האופקי והאנכי (טנגנס), ואילו מרחק הפידול שנלקח כאן הוא המרחק האלכסוני. אכן, שגיאה פטאלית! מקוה שנצליח להתאושש! אוף,כמה קטנוני יכולתי להיות...

forester404

New member
זניחה, זניחה, אבל לא עד כדי כך

אני זכור שחישבתי ויצא לי הפרש של משהו כמו 10% - כמעט 20 וואט.... מצד שני יכול להיות שטעיתי, לא מספיק מעניין בשביל לחשב מחדש

JacB

New member
גררת אותי לפינת החפירה... אז אאלץ להסביר

לא לשם ויכוח, אלא לשם הסבר למתעניינים במדעי השיפוע (אם יש כאלו) אז ככה: השפוע מוגדר כיחס בין המימד האנכי לאופקי, באחוזים. לדוגמה: שפוע של 100% הוא יחס אורך/גובה 1:1 , כלומר - 45 מעלות. השיפוע במעלות יהיה ה arctan (ארק טנגנס) של אותו יחס. לגבי ה 6%, השיפוע במעלות יהיה : arctan(0.06)=3.4336 אם מרחק הפידול הוא 3.825 מ', הרי שזה המרחק האלכסוני (היתר במשולש) הגבה האנכי, המוגדר כ"עליה לכל פידול" , יהיה: 3.825xsin(3.4336)=0.2291 ואילו בעל החישוב המקורי טען ל 0.2295 מ.ש.ל תודה על הסבלנות, לילה טוב ורכיבה מהנה מחר בכל שיפוע שתיפגשו!!

ItsikH

Member
"לא צריכים להיות משמעותיים" אבל מעניין לבחון את זה, בפרט שיש היום כלי - מד הספק - שמאפשר לעשות זאת. קח עליה נתונה בשיפוע ידוע, שקול את הרוכב על ציודו, וקדימה לדרך! הערכה שלי - גם בתנאים אופטימאליים תראה פער מדיד, אם כי קטן.

ItsikH

Member
...ולא פחות מעניין להשוות אופנים שונים, גלגלים שונים, צמיגים שונים על אותה עליה. וגם כאן הערכתי - בהנחת משקל נתון, הצמיגים יעשו את עיקר ההבדל, אחריהם (אולי) הגלגלים, השאר לא ייתן שום הבדל משמעותי.

למעלה