יחסים בת אבא

שיבא2

New member
יחסים בת אבא

היי יש לי משהו לספר, לא יודעת אם התלבטות, משהו אישי אני בת 38, נשואה +2 ילדים קטנים אבא שלי, בן 67, אלכוהוליסט מי שמכיר את מטריית ההתמכרויות בטח יזהדהה עימי, מי שלא בטח יסתכל על הנושא בעיניים נורמטיביות, למרות שהנושא לא נורמטיבי כאמור, אבא שלי אלכוהוליסט, המון שנים, כל החיים היו רצופים סבל איתי ומהמורות של אשפוזים בבתי חולים, השתוללויות , דבר שגרר גם אותי לבעיות עם עצמי- איך לא? עכשיו הוא בבית חולים,מאושפז, פתח את הראש, אחותי מצאה אותו שוטט דם איום!!!!!!!!!!!!! (רק לחשוב על הסיטואציה, הכאב, הלבד- ההורים שלי גרושים הוא גר לבד). עכשיו, אני עובדת, סוף סוף משרה מלאה- עד כה עבדתי משרה חלקית, ילדתי בן לפני שנה - גם נושא שעיכב אותי מלעבוד יותר שעות ביום. אני מתכוונת ללכת לאבא שלי בימי רביעי- חמותי שומרת על הילדים ושישי שבת. אנחנו עוד 3 אחים כולל אחים של אבי, שבאים ומבקרים. שאלתי- אחותי הקטנה עושה שלי רגשות אשם על זה שאני לא מפנה את כל כולי לאבא. זה לא מוצדק בעיניי, כי א. ההדרדרות במצבו תמשך, כי הוא ממשיך לשתות- בתי חולים לא מונעים ממנו לחזור לשתות ב. לדעתי, אי אפשר להפסיק את החיים בגללו. גם בשביל השפיות שלי. חייבת את המסגרת. ג. היום העירו לבעלי שהוא לא נותן מספיק שעות לעבודה, כך שהוא לא יכול לבוא ולקחת אותי עם האוטו לבית חולים ולשמור באוטו על הילדים. וגם חבר טוב שלי, אומר שאני אצטער אם לא אקדיש את כל כולי אליו...... נכנסתי לפלונטר..... אשמח לעצות, דיעות, חוויות דומות (מקווה שאין כאלה...) שבת נעימה , שיבא

גרא.

New member
שיבא2,להבנתי,הדרישה האולטימטיבית של אחותך

הקטנה,להקדיש את חייך לטיפול באביך,אינה במקומה.והיא מקוממת למדי.לך יש כפי שכתבת,חיים משלך,משפחה בעל ילדים,עבודה במשרה מלאה,חיים משלך.ואביך שמשום מה,לא הגיע לגמילה,מה שהתבקש,אלא אם כן היה ונכשל,אינו יכול במעשיו ובהתנהגותו חסרת הרסן,לשבש לך את כל מהלך חייך.במיוחד לא לפגוע בקריירה בעבודה של בעלך.מה קורה עם אחותך הקטנה? היא קטנה מדי בכדי לבצע את מה שהיא חושבת שעלייך לעשות? האם פניתם ללשכת הרווחה המקומית בבקשה לסייע לכם? האם הוא היה פעם באלכולהליסטים אנונימיים בנסיון להגמל? עקרונית,כמעט ברור מאליו,שהורה במצוקה מוכרח לקבל לכאורה את עזרת בני המשפחה,במיוחד אלה הקרובים והאכפתיים ביותר לגביו.אבל זו אינה דרישה חד כיוונית.אביך חייב לשתף פעולה עם אלה שעוזרים לו.והכוונה בעיקר להבין שעליו ללכת לטיפולי גמילה.אם באגודת א.א. או במוסד כלשהוא.חשוב גם להבין שבנטל הקיים חייבים כל בני המשפחה להתחלק.אחות גדולה,אחות קטנה,וכל מי שישנו.

שיבא2

New member
תשובה

אבא שלי נגמל למשך 5 שנים בעבר הרחוק, מאז הוא שותה ושותה כל מילה מיותרת עליו אכן קשה איתו הילדות שלי וגם ההווה שלי כאישה , אמא צעירה בעצמי

למעלה